Каква е равносметката от дистанционното обучение?

Предизвикателствата пред учителите
Обновена: 23 май 2020 11:40 | 23 май 2020 11:24, Ния Христова
44
Каква е равносметката от дистанционното обучение?
Снимка: БГНЕС

"Предизвикателствата с електронното обучение бяха много. Най-трудно беше бързото преминаване към такъв тип обучение", каза директорът на Втора английска езикова гимназия в София Емилия Лазарова в ефира на Нова тв. 

"В тази ситуация се оказа, че учителите успяха да се справят в рамките на един-два дни. Беше предизвикателство в рамките на още няколко дни да организират работата си така, че да не провалим учебната година", добави тя.

"Аз съм изключително доволна, че всички учители успяха да се организират, много бързо се квалифицираха в различни онлайн обучения, помагаха си взаимно и в крайна сметка учебният процес продължи", категорична бе Лазарова.

"При нас процесът се случи по същия начин. Получихме информация, че трябва да се премине към електронно обучение в петък вечерта. Нашите екипи работеха във всяка една свободна минута през събота и неделя, така че в понеделник децата да бъдат в час, макар и онлайн. След около една седмица всички вече работеха така", каза директорът на 107 ОУ "Хан Крум" Данко Калапиш.

"Да, в началото беше много трудно, защото се наложи учителите много бързо да се самоквалифицират. Много малък процент се уплашиха, но когато директорът им помогне не само като управленец, но и като човек, нещата се получават", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Компромисно решение между личните интереси, способности, обществена нужда и възнаграждения,които идват системно и редовно. Каквито и да са учителите винаги са нужни и преориентирането в дистанционно обучение ясно показва колко важно решение е изборът на професия.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо образованието си губи времето, да прави 1-чките в 2-Ки, като може да прави 10-ките в 20-ки? Така или иначе останалите са се запътили кум касата в Била и Макдоналдс, трети клас им стига. Разхищение на средства и време само ...
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да де промени системата. Особено откъм оценки. Не може максималната оценка, да е толков лесно достижима.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се прави оценка на родителите и тези, които са неадекватни, трябва да си пращат задължителни децата в специализирани пансионнибучилища, където децата ще бъдат подготвени за нуждите на обществото!
14
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна пародия
13
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Загубено време за учениците и трудна приспособимост на по-възрастните учители. За съжаление само спомените за учителите и преподавателите в годините преди1990 ме топлят и радват.
12
5
 
43
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Като плюете учителите, че вземали пари без да работят, че не правят нищо, че имат огромни ваканции и т.н., я отговорете на един въпрос. Щом е такава далавера, вие защо не станахте учители ?
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СтоянИ как установихте всичко това? Казаха Ви го звездите? На ушенце?
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До УчителСпоко, подобни форуми са места, в които тотални лузъри се самолекуват с плюене по дугите. Учители, лекари - няма значение, всеки шофьор на ТИР у нас е експерт и във вирусологията, и в преподаването. Проявете разбиране. И знайте, че нормалните хора винаги ще оценяват високо усилията на свестните учители и лекари!Поздрави от един нормален човек, който всеки ден вижда колко всеотдайно се грижат за децата му техните учители!
9
8
 
21
 
! Отговори
Мама Росо преди 3 години
До 5 / УчителНеграмотността е придобита благодарение не само на учителите ,но и на обществото.Да си неграмотен е поправимо , но да си мисловно ограничен си е диагноза.Онлайн обучението лично за мен е по скоро импровизация , а не дълбоко осъзнато действие с цел подготовката на децата.Съжълявам много , но учителите загубиха доброто си име и респекта от родителите сами.
8
5
 
11
 
! Отговори
ddd преди 3 години
епа моето онлайн обучение минава така...учителката дава задачите за решаване, аз ги пускам в сайт за решаване на задачи с решения с изкуствен интелект и съм готов. Верно, че плащам 10 долара на месец, но пак е оферта :D
7
6
 
20
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
Равносметката драги посредствени управляващи е почти нула за огромно мое съжаление. Това е поредното падение на българското ни образование и връщане на зад трудно ще има.
6
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата е провал !!!Преподавах в "селско" училище със смесени паралелки.Учениците почти никога не бяха в час , но на нас ни беше забранено да им пишем отсъствия.Директорът любезно ни обясни ,че така ще загубим бройки и училището ще бъде закрито.И на поправка или да повтаря ученик беше нежелателно.Учителките 50+ без минимална мотивация.Пишеха се оценки по симпатия и задължение.Напуснах и сега кто чета за онлйн училище,направо ми се плаче.Мъка и пародия!!!
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да признаят провала...
4
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Министерството отчита огромни успехи, училищата и те колко бързо са се организирали. Истината е- компютърно неграмотни учители, неграмотни деца с провалена година. Учителите си мислят, че това е истинско обучение и изпитват юнашката. Тройки, четворки.....Родители с изпилени нерви.
3
7
 
25
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Не приемам обидни коментари от страна на неграмотни хора. Всичко си има своята цена, включително и това обучение.Само аз и колегите знаем как и пред какво сме изправени....
2
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Равносметката за малките е пълен провал. Първи клас - загубена година. Не са се научили на порядките в час, родителят не се възприема като учител, изобщо - едно голямо нищо. Пари за частен учител нямам.
1
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълна глупост .тогава затворете училища,а и учителите май си получават заплатите и то не заслужено