250 лв. помощ за нуждаещи се семействата на осмокласници

Предложението идва от ГЕРБ по идеята на социалния министър
22
250 лв. помощ за нуждаещи се семействата на осмокласници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Помощ освен за първокласниците и за децата, които са от нуждаещи се семейства и са записани в 8 клас. Еднократната помощ да е 250 лева.

Предложението ще дойде от парламентарната група на ГЕРБ, а идеята е на социалния министър Деница Сачева.

Новината съобщи в социалната мрежа Facebook премиерът Бойко Борисов.

„Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система. Продължаваме да работим и днес. Ето защо по предложение на социалния министър Деница Сачева разпоредих Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в НС за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим“, посочи той.

Помощта ще е обвързана с посещенията в училище.

Борисов отново благодари на българските учители, които показаха в извънредното положение новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението.

„За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им. На 1 юни отново ще пожелая на децата здраве и щастливи дни, а на зрелостниците – успех на матурата!", написа премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
250 лева за избирателите на ГЕРБ. ГЕРБ пак си купуват гласове с държавни пари.
17
0
 
0
 
! Отговори
Kancho преди 3 години
Nikoga ne glasuvam, che niama za koi, ako obache gusin Premiera ne dade po 500 lv na vseki balgarski grazhdanin, chioto dohod e pod 50 000 lv godishno, na drugite izbori shte otida i shte glasuvam za BSPto, makar che mnogo gi mrazia i poznavam mnogo hora, koito shte napraviat sashtoto. Pari ima, ama se kradat, no za da kradesh triabva da si vav vlasta, nali taka gusin Premier, kvo sa 500 lv.
16
0
 
4
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Подкрепям 15ти! Мен никой не ме е питал дали искам при сметка100лв. в заведение ,дали съм съгласен да дам 11лв. на заведението ,а не на държавата!!!! Така и тук ! Много си позволяват нещо !!!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Наистина ли не разбираш, че в конкретния случай никой не се интересува от това, дали детето посещава училище за да учи или само се отбива там, за да вземе безплатната закуска и да си поиграе на двора с други като него?Важното е да се отчита, че в това училище има еди-колко-си ученика и че се дават всевъзможни помощи на онези от тях, чиито родители са вечно в категорията "трайно безработни и многодетни".
14
0
 
6
 
! Отговори
И ако наистина преди 3 години
дават помощи според успеваемостта и дисциплината на учениците, какво ще се окаже тогава?Ще се окаже, че на училище ходят за да учат децата на онези семейства, които нито са трайно безработни, нито мизерстват.Е, в такъв случай, кого подпомагат властимащите, като вадят пари от нашия джоб? Подпомагат (по-точно обдаряват) михлюзите, безотговорните хрантутници, живеещи предимно на социални помощи на наш гръб.ИЗВОД: След като ще дарявате наши пари, първо ни питайте съгласни ли сме!
13
0
 
6
 
! Отговори
??????!!!!!!!!!!!! преди 3 години
"... които СА ЗАПИСАНИ в осми клас"?!Вярно, идват избори. И в навечерието на тези избори вероятно ще се гласува ново решение - помощи и то в по-голям размер за всяко дете, което изобщо е записано в който и да е клас.Кой ли обаче ще получи помощите, ако ги дават според успеваемостта на децата или според това дали те всеки ден са на училище, остават там от първия до последния час, не развалят дисциплината в класа и се ангажират единствено с усвояването на учебния материал докато са в час?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако направят безплатни учебниците до 10 клас, всичко ще си дойде на мястото. Всички семейства с деца в тази възрастова група ще са равнопоставени. 250 лева покриват точно разходите за учебници и учебни помагала, но голяма част от тях ще бъдат изядени, изпити на сокче или изпушени. И издателствата ще спечелят, защото сега учебници след 7 клас масово не се купуват. Мислене му е майката.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой май знае, че си пропиля подкрепата и се мъчи всякак да се подмаже. Не минава - !Време е за промяна!
10
0
 
3
 
! Отговори
Асан от вятову преди 3 години
Ний целия коптор сме осми клас.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно ли Черепа е кихал такива милиони на Герб да не го закачат ? Ако е така, жална ни майка и господ не може да ни помогне от жестоките мафиоти
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдей ,давайте пари на "гласоподавателите" ,а майките , бащите ,бабите ,дядовците им като се върнат от чужбина с кеф да си харчат спечеленото,но ще декларират ,че нямат доходи и умират от глад ,а детето е с най- новата марка телефон..г-жо Сачева ,няма ли отдел в министерството ви ,който да е наясно с тази ,вече доста остаряла ,схема на източване на държавната хазна
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ходят на училище само за да си вземат закуските.Ако някой си мисли,че им се учи,или себе си лъже,или оправдава похарчените за тях пари.
6
2
 
8
 
! Отговори
Дано преди 3 години
ги върнат тези пари в училище, макар, че те семейства правят в осми клас..
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кои по-точно са нуждаещите се,или е излишно да питам?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам следната форма на Протест. Да не плащаме данъци, осигуровки и така натам. Докато не ги набутаме всичките крадливи в затвор, който да си построят сами. Нали мутряк го играе строител на ремонта.
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой явно не схваща значението на думата социални ? Aко на един първокласник семеството е заможно и на него ли 250 лв ?Не трябва ли помощите да се дават на социално слаби семейства ако да речем детето ходи на училище и е до 8 клас ама семейството е социално слабо ? Калинките са красиви животинки имат червени криле и са на черни точици.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите наближават и електоратът трябва да се поддържа свеж и готов за подвизи.
1
0
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
100 милиона на година е плащал Васил Божков на ГЕРБ.