Как да превърнете ученето на английски в приключение?

Обяснява мениджърът на Funday Елена Немцова
10 юни 2020 17:52, Ния Христова
17

 

Архаично е да приемаме за чужд английския език. Лингвистите и преводачите от край време гледат на него като на нещо глобално и задължително. Кога обаче да започнем с "консумацията" на езици и как да превърнем обучението в приключение? 

"Говорим за екология, имаме ателиета по готварство, децата са под грижите на преподаватели по изкуства и спорт. Те напредват по естествен начин по английски език. Имаме преподаватели от цял свят, които идват да преподават специално при нас. Учим без стрес и без напрежение. Основната методика е учене чрез игри, през целия ден са потънали в англоезична среда и всеки ден напредват. Родителите се убеждават колко много децата неусетно напредват, имаме интеракция и много игри. Чупим бариери, първо децата проговарят, след което ги ограмотяваме", разказа за Bulgaria ON AIR мениджърът на езиково училище Funday Елена Немцова. 
 
Тя сподели, че вече дори има разрешение за летните занимания на Funday. 
 
"Децата напредват по забавен начин с опитни преподаватели. Помагаме да свалят бариерите в проговарянето на чужд език", посочи още Немцова. 
 
При пет заплатени седмици, шестата ще е безплатна. 
 
"Само за нашите деца има отворен парк с много атракциони, с часове по ориентиране, час по катерене. Спортът е нещо, с което децата много се забавляват и се разчита на него. Детето проговаря на езика, на който му говорим. Всеки нов език развива мозъка невероятно. Групите са селектирани, всяка група е до 12 деца. Имаме огромна популярност в последните 5-6 години, създаваме и приятелства", допълни Немцова. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Испанец преди 3 години
Учете чужди езици, защото това е един от най-лесните начини за кариерно развитие. Трябва желание и време и можех да научиш език дори от тубата. Гледането на телевизия и филми на чужди езици, както и радио много помага.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Много от информацията не се превежда на български. Който има пари и не знае езика и не иска да го учи да си наема преводач.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друг пример за вредата от поголовното принуждаване да се съобразяваме с високомерните англоговорящи: Сегашната председателКА на ЕС я назоваваме УрсУла фон дер Лайен, а тя е Урзула, със з и с ударение на първата сричка. Кому е необходимо преиначаване на името? Не е ли това съзнателно унижение? И даже фактът, че в българския за дълго време принуждаваха всички занятия и професии да са само в мъжки род, при положение, че упражняването на професия от жена е цивилизационно постижение!!!!!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Английският е най-неподходящият език за начално чуждоезиково обучение, защото тотално забатачва всичко, преподавано по български. Тотално. Масово се учи зубрашки, без понятия, което жестоко пречи за учене след него И на сродни езици. И още по-лошо: поради статичната структура на изречението в английския се ИЗпростява и структурирането на българските изречения.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Информацията на английски е невярна.Преди години по програма "Дискавъри" за история даваха за Балканския полуостров през 19-ти век. Имаше и карти. И на тези карти сегашната наша страна, по-скоро голяма част от северната част, беше в състава на Австро-Унгарската империя. Оттогава не гледам "Дискавъри".Преди 20 г. към комплекти училищни учебници по английски имаше карти с разпространението на езиците по света. За Виетнам и за Гърция например беше отбелязано английски като втори официален.....
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 10 "информация" казваш? Ама такава можеш да я намериш и тук в нета ползвайки днешните технологии! Защо трябва да я прочетеш Задължително на Английски? Има си преводачи! Няма лошо човек да знае И повече! Любознанието е злато за всеки млад човек и Изобщо! Обвинява ни младото Американофилско поколение днес.Че сме "русофили"?! Ами Не сме дечица малки и Не знаещи реалността тогава! Никой не ме е задължавал да говоря на Руски! Всеки сам решаваше какъв език да изучава!Ние сме българи преди всичко!
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Защото информацията на български език е ограничена.На английски има много информация и след като знаят езика децата като порастнат може да се запалят по други неща, като правене на музика със софтуер, правене на софтеур, сайтове, анимация и тн.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като намалим използването на български език, докато общуваме с децата.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз да попитам тази госпожа.Защо ЗАдължително децата ни Трябва да учат този език? Не е ли тяхно право.Сами да решат какъв език точно да учат? -:) Не времето учехме руски,немски,френски и английски. Но играейки си.Не говорехме на нито един от тези езици.А сега дечицата с промити мозъчета от малки.Си играят на пързалката в градинката.и сричат чужда реч?! А още не са усвоили български език даже! На кого се кланяме?Защо ги изграждате като бъдещи Американофили още от люлката? -:( Чуждопоклоничество !
7
1
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
По мое време като бях дете, ученето си беше учене. Никой не ме е питал дали ми е било забавно да решавам логаритми или задачи по физика. Или е учене , или е игра . Не може и двете.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз уча езици със самоучителят Duolingo вече 1401 дена без прекъсване. Доставя удоволствие но трябва малко да се знае английски или друг език, защото няма български. Слушане, писане, говорене, четене... абсолютно безплатно. Постоянни актуализации и подобрения. The best!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един баща записал малкия си син на английски и ромейски питали го защо пък на ромейски ми рекъл много просто ако емигрира ще му трябва английски ако остане у нас ромейски
4
0
 
7
 
! Отговори
сериозно преди 3 години
Интересува ме въпросните преподаватели от САЩ и от Англия, които "имат опит в много страни на света", колко и до каква степен говорят някакъв чужд за тях език.И понеже са в България, доколко се справят с българския? Питам, първо, защото госпожата каза тук, че преподавателите не знаят български, даже ако дете поиска вода, второ, защото човек, който сам не учи или не е научил добре друг език, няма как да помогне да се напредне, трето, защото мисля, че е грозно да ни третират като колония.
3
0
 
1
 
! Отговори
Идея 2 преди 3 години
Като отидете да го изучавате в Иран !
2
1
 
2
 
! Отговори
Идея преди 3 години
Като отидете да го изучавате в Англия, в областта с най-много коронавирус !
1
3
 
4
 
! Отговори
Руски преди 3 години
Приключение може да става с руския, ученето на английски не е никакво приключение - студен и безмислен език досущ като народа си.