Изучаването на християнска религия влиза в училищата ни

Светият синод е готов с учебниците
29 юни 2020 22:15, Анисия Иванова
141

Изучаването на християнската религия влиза в българските училища. Светият синод е готов с изработването на учебниците.

Очаква се единствено заповедта на просветния министър Красимир Вълчев.

Учебниците ще бъдат разпространени в началните и средните училища, както и в епархиите на Българската православна църква за предстоящата 2020/2021 учебна година и ще бъдат раздавани безплатно на учениците.

Темата коментирахме с иконом Николай Георгиев, говорител на Светия Синод и доц. Костадин Нушев, преподавател в Богословския Факултет на СУ.

Bulgaria ON AIR потърси гледната точка и на директора на 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов.


141
Още от Образование
Коронакризата показала кои университети са добри и кои не
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
https://dnes.bg/obrazovanie/2020/07/05/viarata-vliza-v-uchilishte-predmetyt-religiia-predpochitan-ot-1-i-4-klas.455563
129
1
 
4
 
! Отговори
Читател преди 1 седмица
Не разбирам, защо толкова много жлъч се изсипва за това. Този предмет ще е СИП и ще запознае децата с православието,структурата, обичаите и традициите му, не виждам нищо лошо хората поне да се запознаят малко с учреждението, което ни е крепяло като нация във вековете на робство от поне информативна гледна точка, защото това е целта му, а не от богословска. И за вещите и много запознати, в светски и доста развити държавици като Франция, Германия, Испания има вероучение в училищата им.
128
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоа Иконом знае ли как Християнсвото идва по нашите Земи , по-най зловещия начин който отказва да стане християнин бива убит реално заклан като пиле


Точно за тва се крие щото е Срамно Позорно и Зловещо , би било хубаво да се направи Филм за тва Събитие като филма Време разделно примерно
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом 125 коментара има значи доста интересна Тема ще да е................хахаха
126
3
 
2
 
! Отговори
TOP SECRET преди 1 седмица
По-интересна Тема е защо в България няма Информация за Процеса Християнизиране и Насилствено Християнизиране , на други езици пълна и точна Информация и защо не се изучава по История в училищата?

Умишлено се крия вероятно у нас да не се узнае , не е тайна обаче че Българския Народ е насила християнизиран от Византия през 866 г. при Борис 1
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вместо да учат децата на финансии и право и закони, които отдавна трябваше да влязат в училищата, защото се сблъскваш само с това като пораснеш. Най - важното не се учи!!!
124
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съдията до.Как на своя територия
обиждаме и сме засегнали измислената
форма ,мюсюлманството.Как дошлите
анадолци ще се самообиждат.Дошли
наготово и обезкостиха всичко което
диша.Къде е обидата.Обидата е във
Вашето падение,като човек.Останили,
или не за българите е друга тема.Но
предварително да се лиже...
123
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
забелязах, че атеистите в България са много противни, на Запад ти казват, че са атеисти и млъкват, а в България ако разберат, че си вярващ почват да те гледат злобно, все едно искат да те ударят, и почват часове наред да ти развиват теории как те са прави, а ти си крив. не ги интересува дали искаш да ги слушаш. противни.
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много просст народ има в тази държава. Ама много...
121
4
 
2
 
! Отговори
f преди 1 седмица
А на тия прости свещенници защо изобщо им се плаща толкова много, след като са с гугълски невидими слушалки и холивудски слушалки и всеки може да е на тяхно място, те прости из-роди и не могат да мислят и да систематизират написаното в Библията което е и малко преиначавано и пипано вътре, гугълската логика дава дефекти и ръсят само простотии, какви отци са те, всеки може да е на тяхно място, из-роди мръсни, и продължават да си твърдят простотиите за всемогъщия Бог който всичко можел,льольовци!
120
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вместо да учим децата на наука, ще ги учим на суеверия отпреди 2000 години, много умно, няма що..
119
1
 
8
 
! Отговори
садията преди 1 седмица
Това няма как да стане ще е обида на мюслуманската вяра това е поредния цирк на нашите депутати като наближат избори всички са загрижени за българите то българи не останаха в България те ми говорят вероучение това няма как да стане всичко е предизборен цирк .
118
1
 
1
 
! Отговори
f преди 1 седмица
Но пътуванията във времето хабят ресурси. Бог от бъдещето който почти всичко може пътува назад във времето в началото на Вселената и в нейните залези да спасява от страдание и нищета и край на света, но пък раят няма да е толкова голям. Който както си избере, ако не искаш сега да страдаш викаш Бог от бъдещето но пък ще ти бъде отнето малко от огромния рай в бъдещето, който както си прецени и което му е най-важно, колкото можем и сами, а където не можем сами и грешим, се крепим на Господ.
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бог бил всемогъщ всичко да може, това не е белег на интелект да го твърдиш, виж каква нищета е, той Бог е добър и иска да сме в рая, какъв е проблема ако всичко може, да ни научи да бъдем добри, да ни прости и да ни вкара в рая? Май не може всичко. Има малко и зло и неправди на тоя свят,срещу които трябва да се борим, бъдещето е осеяно с изгреви и залези,но все по-големи изгреви и някога в безкрайността Бог всичко може,връщайки се назад във времето за най-важните моменти,но не злоупотребявайте!
116
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смитовците са мноо на брой, но голяма част от тях се крият на тъмно, в смисъл че изобщо не ги засичаме по пътя си, и по други светове ходят да се крият като по-слабия противник, но някаква сила и противник, от разстояние работят за мрака, плодят се на тъмно и прииждат,смрачавайки светлината при нас на вълни, един връз друг. Те наистина много на брой! Само малка част от злите ги виждаме, много са и на тъмно! Все още нямаме Бог, който всичко да може,но някой ден и това ще стане,защото сме по-силни
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вкарали Холивуд в църквата да предизвикват мисловни гласове в главите на хората, все едно иконите и Бог им говорят и с невидимите си джаджички духват свещичките,четейки мисълта ти, това на какво прилича?

До добрите хора,ходещи на църква,но така заблудени,вижте че Нео от Матрицата е един,а Смитовците колко много са,защото пътищата на Смитовците и на злото са по-лесните.Те са нищожни, но и много на брой и си има сили на злото които съсипват, трябва да се борим срещу това зло! А Нео е и предаден!
114
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Съдете ги тия мръс.ници от църквата задето изопъчават християнството и промиват мозъка на българина да го превръщат в роб!

Имало е много Иисусовци и има безброй много версии на библията, тоя който го погребали и само възкръснал никакво чудо не е направил, защото абсолютно всеки може да възкръсва ако не му пречат и сам,а те на него Иисус вярват,истинският Иисус много се е биел,а трупът му бил пленен от целия зъл свят и му пречели да възкръсне.Разказвал е само притчи без правила и заповеди!
113
9
 
18
 
! Отговори
Хер Вернер преди 1 седмица
Тия килимяфки по време на корона истерията не направиха нито една кухня за бедните. Нито една болница или подлослон за бездомните. Не дариха пари а реват за пари от държавата, тоест от нашите данъци. Нито един от тях не стана дороволец. А сега имат наглоста да натрапват безполезната религия.
Не, благодаря!
Основните хуманни ценности /общочовешки/ се учат в семейството а не в църквите.
112
7
 
13
 
! Отговори
Мария преди 1 седмица
И каква религия ще се учи по-точно? Че като преброят първокласниците да не се окаже, че повечето не са православни.
Църквата е неадекватна от години и няма воля за промяна. Дискриминация и закостенели разбирания за живота - на това ли ще учат децата?
111
1
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 1 седмица
Ти потвърди постовете ми за нашите богословски факултети.Ако се учи такова християнство ,Пази Боже.