Затворят ли училища и забавачки - кризисна помощ за родителите

При този случай щели да изчерпат платения и неплатения си отпуск
47
Затворят ли училища и забавачки - кризисна помощ за родителите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на труда и социалната политика готви кризисна семейна помощ, ако училищата останат затворени и през следващата учебна година. Това обяви пред БНР министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Още по темата

“Тогава със сигурност ще трябва да подкрепим семействата, защото те вече са изчерпали своите възможности, както за платен, така и за неплатен отпуск, вероятно и своите спестявания“, посочи тя.

“Не бих искала да бързам с анонса, но, ако се наложи да се затварят училища и детски градини отново през есента, тогава ще предложим конкретна месечна помощ за семействата с деца, които да могат да се подкрепят за толкова месеци, за колкото е необходимо да се затварят училища и детски градини. Пак казвам, ако това се наложи“, посочи още Сачева.

Предвидената 3-месечна помощ по 50 лв за пенсионерите при необходимост ще бъде удължена, ако има тежка здравна криза и допълнителни ограничителни мерки.

Наблюдава се непрексънато намаляващ брой на регистрирани в бюрата по труда, отбеляза още министър Сачева и посочи какви са мерките срещу безработицата.

“На първо място това е мярката 60 на 40, която успя да запази почти 200 хил. работни места до този момент. 171 млн. лв. са изплатени на работодателите за това да запазят служителите си. Знаете, че имаше периоди, в които се стигаше до много висок брой на регистриране на безработни на ден, в момента регистрацията на безработни е овладяна и имаме непрекъснато намаляващ брой на хората, които са регистрирани в бюрата по труда“, обясни тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
20
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
С обещания за едни и същи пари ,дали могат да излъжат повече от три пъти хората.
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще трябва да дигнат плоския данък, защото държавта е фалирала.
19
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие само затворете пак училищата и градините, и ще пометем вече улиците с вас!Некадърници такива!Хората като затварят, дават реални помощи на всеки останал без работа и то не мизерните ви пари, с които такива като вас само един обяд си плащат, а проценти от получаваната заплата!
18
18
 
4
 
! Отговори
Комуниста преди 3 години
знае само своето ИСКАМ ИСКАМ. Той убива хората влачейки ги по митинги, когато целия свят е настръхнал, когато ВСИЧКИ НИЕ ИМАМЕ ПРОБЛЕМИ. Когато сме ВПРЕГНАЛИ И ПОСЛЕДНИТЕ СИ СИЛИ и последните резерви за да оцелеем. Комуниста НЯМА ЖАЛ КЪМ ХОРАТА КОИТО СЕ ТРУДЯТ. Той знае само да ИСКА, ДА УБИВА И ДА КРАДЕ. ВИНАГИ МУ Е МАЛКО. Охрабиха дядовците ни, ограбиха бащите ни, ограбиха нас, сега искат и нашите деца криейки се зад ФАЛШИВИ ЛОЗУНГИ. По думата ХУНТА ще ги познаете.
17
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената адекватна конкретна помощ е като в белите европейски държави - на оставащия вкъщи родител - 80% от заплатата се плаща от държавата. Докато недоразумението с месечното висене без смисъл покъщите не отпадне!
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да знаете как и вярвам на тази. Не искаме пари искаме оставки.Повтарям ОСТАВКИ и ЗАТВОР!
15
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже да затворят училища и детски градини трябва да има целодневни групи за децата до 12 год чиито родители са лекари ,полицаи ,военни и пожарникари. Това са професии с национално значение.
14
5
 
23
 
! Отговори
Пет преди 3 години
Смешници!!! Никой не ви иска подаянията и стотинките, наречени помощи! Искаме ви оставката!!!
13
20
 
9
 
! Отговори
Ай, честито преди 3 години
Заради кресливите патици и епилирани пикльовци на площадите мамите и татковците на есен буквално ще откачат.
12
3
 
3
 
! Отговори
сачева = преди 3 години
The JOKER - POKER FACE
11
4
 
16
 
! Отговори
тези преди 3 години
кухи глави в управлението + коалиционни партньори - едно хубаво нещо не могат да измислят без да има нужда да го съгласуват с техните хора - NO BRAIN - NO IMAGINATION - NO PROFESSIONAL SKILLS
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТУК САМО ЕЛ ЧАПО МОЖЕ ДА СИ КЛОПА УСТАТА, ДРУГИ НЕ МОГАТ ДА КЛОПАТ- УСТАФКА НА ВСИЧКИ ДЕТУ КЛОПАТ С УСТА....
9
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИКАКВО КЛОПАНЕ НА УСТАТА, НИКАКВО ЗАТВАРЯНЕ НА УЧИЛИЩАТА, ПРИ НАС НЯМА КОВИТ, ВСИЧКО СА ГО ИЗМИСЛИЛИ СВЕТОВНИТЕ ЗАГОВОРНИЦИ, НЕКА ДЕЦАТА ПРИДОБИЯТ ОБЩ МАСОВ ИМУНИТЕТ, КАЗА ДОКТОР МАНГЪРОВ, КЪФ ЗАГОВОР ПРААТ И ГЪРЦИТЕ КАТО ИСКАТ ПИСИАР ТЕСТОВА И ТЕ СА В ЗАГОВОР С ББ И НА ТЯХ ОСТАФФФФКА.
8
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7: Малко ли ти е омешването сега, умник, че искаш да стане мазало края на септември !? Ако имаше война, пак ли щяхте за ревете за заведения и др.
7
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2007Г- БЪЛГАРСКИЯТ УЧИТЕЛ БЕШЕ ПРИЕТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ 2007Г С ОСНОВНА ЗАПЛАТА 378ЛВ- СЕГА- 1120ЛВ- 4 ПЪТИ ПОВЕЧЕ- ДАЛИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП, ЕДВА ЛИ...
6
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак продължават да си клопат устата за затваряне на училищата септември и да опипват почвата за общественото мнение!!! ОСТАВКА!!!
5
2
 
20
 
! Отговори
Уонко Нормалният преди 3 години
Да позная ли цветът за който за Помощите?
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗБЕРЕТЕ ЧЕРВЕНИТЕ БРАТЯ И ВСИЧКИ ПОЛОЖИТЕЛНИ НЕЩА ЩЕ СЕ ОТРЕКАТ И ЩЕ ПОТЕКАТ ОПОРКИ- ТЕ СА МУТРИ, НИЕ НЕ- - ТЕ ВЕЧЕ ЗАПОЧНАХА,А ПОСЛЕ , ПОСЛЕ ГОЛИ ХОБОТЧЕТА, ЩЕ НИ НАПРАВЯТ ПРОСЯЦИ, ЗАЩОТО КОГАТО СА ТИ ВЗЕЛИ СПЕСТЯВАНИЯТА В БАНКИТЕ И ПОЛУЧАВАШ 1/3ДЛ ТИ МИСЛИШ КАК ЩЕ ОЦЕЛЕЕШ А НЕ КАК ДА ХОДИШ ДО ГЪРЦИЯ ДА СИ НАВЕСТИШ ЛЮБИМИЯ ПЛАЖ- ВИЖ В ГУГЪЛ КАК Е БИЛО ПРИ ЧЕРВЕНИТЕ...
3
2
 
25
 
! Отговори
Alastair преди 3 години
Уф пак тая квачка се активизира с глупости. От това правителство само 'качествен' материал да искаш
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не излезете да извиете вратовете на тези червени кхмери, и ще ви затворят, и ще ви убият.