Такева: Договорихме скок на учителските заплати с 16% от 2021 г.

Ще има и допълнителни пари заради COVID пандемията, каза тя
17 авг 2020 14:32, Анисия Иванова
58
Такева: Договорихме скок на учителските заплати с 16% от 2021 г.
Снимка: БГНЕС

Договорихме увеличението на учителските заплати с 16% от 1 януари 2021 година. Това каза в интервю за "Фокус“ председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

"Имаме още няколко неща, които са свързани с COVID пандемията. Всеки учител, който дава консултации извън това, което е записано в нормативната уредба, особено на ученици, които са дистанционно обучение или редовно физическо посещение, получава по 15 лв на час. Плащат се по 30 лв. на учител, който работи със собствени информационни ресурси за това, че използва собствените си ресурси. И ред други допълнителни неща“, обясни още тя.

Такева добави, че днес следобед социалните партньори подписват колективен трудов договор за системата на средното образование с министъра на образованието, в който са фиксирани новите политики от първи януари 20201 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
22
 
! Отговори
евала преди 3 години
Евала! Знаете ли кой преподава?! Има училища с почти цял персонал пенсионирани учители. Значи от 1 януари ще получават заплати над 2000 и пенсии около 1000 - три бона на месец! А младите учители взимат едва на половина! Така ли се стимулират! Нито един млад учител няма да работи за тези пари, до като гледа пенсионерите, които нищо не правят как вземат пенсии и заплати! Изчистете първо пенсиите и стига с това, че няма учители. В малките населени места се борят стотици за 1 място. И само връзкари
28
23
 
18
 
! Отговори
Петър Добрев преди 3 години
Как може да давате пари на Търтеи?
27
5
 
8
 
! Отговори
Българин с 2 висши преди 3 години
Аман от Бойко и "стратегическите ми ходове" да си влзне с още 1 мандат, Аман от тия буклуци. А другите хора които не са полицаи, не са учители кво, да емигрират ли, Еми и мигрират. Аман от *** на мутрите. Мутри вън!
26
2
 
11
 
! Отговори
ттт преди 3 години
До икономистТо пък понеже икономистите много изработват, по цял ден забили глави в ексела
25
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутри-вън от образованието.
24
9
 
12
 
! Отговори
мак преди 3 години
Защо не с 30%, веднага?
23
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние не искаме да сме присъствено.Не ни и питат.Искам да съм дистанционно.Само да ми платят изработените и неплатени пари от март до юни.
22
19
 
24
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ето заради това тая държава няма да се оправи.Вместо да се радвате,че поне един сектор се оправи ,вие завиждате и се ядосвате ,че им вдигат заплатите.Ама да сте станали учители бе хора.
21
32
 
18
 
! Отговори
икономист преди 3 години
Спрете да давате пари на чиновници,учители и други подобни,на сектори,които в условията на тежка световна финансова криза с нищо непомагат и нищо непроизвеждат!
20
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак я извадиха тая от нафталина.Какво е "договорила"? Това си е правителствено решение с цел - купуване на гласове за следващите избори.
19
13
 
14
 
! Отговори
майка преди 3 години
Затова ли толкова ревете да е присъствено,защото пак ви увеличават заплатите и бонусче за ковид.Да си продадеш здравето за пари е много жалко!
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20201година кой зане какво ще стане
17
9
 
35
 
! Отговори
Марга Рит преди 3 години
Тези, които плюят по учителите могат да заработват заплата в някое евроромско училище. Работни места, дал Господ! Сутрин ще ходите по къщите да ги будите, след голямото маждучасие пак и така...до датата за голямата заплата.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката над статията е достатъчна;България ,народ от учители.Само да питам,туй Pisa кво написа?!?!?!
15
5
 
8
 
! Отговори
Тито преди 3 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯБягай, бързо в Русия, докато даскалите не са те погнали!!! Доста нерви си им си потрошил, докато те изучат.
14
1
 
22
 
! Отговори
Обещано преди 3 години
Всеки учител ще е с ковидна пътека 1200 лева + 16% от баба Янка! И с венец от благодарните и опечалени ученици.
13
27
 
14
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯ преди 3 години
А ЗАЩО ЛИ САМО НИЩОНЕПРАВЕЩИТЕ ТЪРТЕИ ДАСКАЛИ ЩЕ ПОЛУЧАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ,ЗАЩО ЛИ, АМИ ПО ПОРЪЧКА НА ФАЩ РАЗИРА СЕ,ИМА ПРОГРАМА ЗА РАЗВРАЩАВАНЕ НА ДЕЦАТА В УЧИЛИЩАТА И ЗА ДА СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ И ДА СИ МЪЛЧАТ ДАСКАЛИТЕ ПОЛУЧАВАТ ПО ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ, ВСИЧКО Е ЯСНО,САМО НЕ Е ЯСНО КОГА БЪЛГАРИНО ЩЕ ПРОГЛЕДНЕ,ВЪН ВСИЧКИ ПАРТИИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО,НЕЗАБАВНО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКААААААААААА
12
25
 
30
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Абе стига сте ги хранили тия мързеливци ве?Колко бройки даскали наистина трябват?По малките общински тече заплатата,часове нямат.Пишат си нощни смени ,като възпитатели в някакво имагиинерно общежитие,не стъпват тече им нощен стаж.Дръннат се и обшински в малкия град вземат над 2000 лева а стоят по кафенетата.Лаптопи им давате на аванта,после като им го сменяте го препродадат.Те са за разстрел с това образование и тия оглупяващи деца,вие им пишете вежди!!!Пари на вятъра е в момента!!!
11
12
 
27
 
! Отговори
komitataда преди 3 години
на фалирала държава с 400000 х.администрация да дигаш с 16% заплати си е купуване на електорат -не че има образование а реформи в сектора хич//
10
34
 
27
 
! Отговори
тъжно преди 3 години
Най-мързеливите стават учители, а ние им вдигаме заплатите. Какъв е тоя цирк ?