Красимир Вълчев: Обучението извън клас ще става само с медицински документи

Липсата на достатъчно резервни учители е предизвикателство
21 авг 2020 09:48, Ния Христова
98
Красимир Вълчев: Обучението извън клас ще става само с медицински документи
Снимка: БГНЕС
Учебната година ще започне присъствено за всички ученици. Обечението извън клас на отделни деца ще е възможно само срещу медицински документи. Това каза в ефира на bTV министърът на образованието Красимир Вълчев. 
 
При дистанционното обучение децата участват пасивно, когато това не е за целия клас. 
 
Министърът на образованието обясни, че ще има задължителен термоскрининг на входа на училищата, защото децата в едно голямо училище няма да могат да влязат с часове. 
 
"Ще има така наречение медицински филтър - по-скоро преглед на симптоми. Той може да бъде на входа, може през първия час учителят да попита децата има ли някой със симптоми. Съответно ще има правила за реакция при наличието на симптоми - отделяне на детето, уведомяване на родителите, евентуално РЗИ", каза още министърът.
Още по темата
 
Вълчев обясни, че липсата на достатъчно резервни учители е едно от най-големите предизвикателства. 
 
"Има списък от резервни учители. Помолили сме и висшите учители, които осъществяват педагогическо образование, също да ни допълнят този списък. В момента имаме голям списък от заместващи учители. На всеки един учител му се случва да отсъства, да се разболее. Тази година още повече. Вероятно няма да бъде достатъчен този списък, който имаме от преходни години. Трябва да го допълним. Най-добре това да са правоспособни учители, но също така ще включим и студенти", обясни Вълчев. 
 
Той подчерта още, че маските ще са задължителни във всички закрити помещения, с изключение на класните стаи и физкултурните салони. В класните стаи ще бъдат по желание. 
 
Началните учители, които работят само с един клас, също няма да са задължени да носят маска, докато преподават. За тези, които влизат в различни класове, ще бъдат осигурни шлемове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
7
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Не ги разбирам родителите ***. Децата им да учат дистанционно, за да не се заразят, а след часовете се събират с приятели в двора на училището да поритат топка. Много умно!А още по-зле е да ги държите затворени вкъщи с таблета, телефона и лаптопа, да станат по 100 кила.
22
5
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До Анонимен 20То си е за твоя сметка и за сметка на образованието на детето ти. Не го пращай на училище, щом така желаеш! После обаче не ми се жалвай, че на нищо не са го научили в училище!
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В съзнанието на Вълчев съществуват само комисионни,както и на останалите от власта.Който отрича вируса да си пуска детето,който си спазва мерките има право детето да учи дистанционно.Вирус има и само Господ знае в какви мащаби е.Всичко се манипулира и затова хората вече невярват на нищо.А този министър е толкова смешен..
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Обръщаш се към много анонимни хора, с много различни мнения.
19
1
 
11
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Ще издьржи ли здравната система има ли достатъчно медикаменти легла , ясно е че в училище учениците ще се сьбират да пафкат по междучасията да ходят на кафеЗа какво бяха мерките след като сега ще задьлжьт учениците да са вьв училище кои ще е отговорен ако недаи боже - се разболее тежко и почине някое дете
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшиви документи ще да, ще си пратя детето в чужда държава, дето няма да ви го върнат при поискване, ще вляза в затвроа, ама нема да го пратя в тоя момент на училище ...
17
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви дистанционни глупости !Присъствие до край !
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре бе,нали няма вирус?!Или пък бил като обикновен грип.Нали ви лъжат и манипулират?!Какъв ви е проблема с министъра тогава?? М? Или когато трябва да се плюе,мрънка,критикува и недоволства удобно прескачате в двата полюса на един и същ казус.Вчера ще ми съждава,че нямало вирус,днес-ще ни заразите децата.Малко се усещайте ! Много хора ще се припознаят в думите ми,но няма да го признаят !
15
0
 
18
 
! Отговори
до 10 офф преди 3 години
ти в детска градина скоро влизал ли си? Прав е човекът - гъмжи от зарази, безхаберни родители си водят децата болни и с кански усилия могат да бъдат върнати. Направи си труда да проучиш кво се случва. Но за детските градини никой не говори. В съзнанието на Вълчев те не съществуват.
14
2
 
15
 
! Отговори
Родител преди 3 години
До 7Няма да ги гледат, догодина са избори, и си тръгват. С откраднатите пари ще отидат на някой остров. А ние да му мислим. Лошото мина, идва страшното. Този *** сервитьор представя ли си, какви тълпи са на входа на едно училище. Там ли ще се спазва дистанция?
13
6
 
7
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Не ми се мисли като се испозаразят децата в училище и се приберьт вкьщи оттам родителите болни Мутафчииски маи ще излезне прав - с лафа яко ще се мреДобре че малка част от децата развиват тежки симптоми
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И после защо живеем извън града и се учим сами!!!
11
3
 
21
 
! Отговори
7 преди 3 години
Всички сме наясно ,че и по училищата няма да има никакъв контрол за дистанция и дезинфекция.Правят ни на маймуни.Като разболеят децата и семействата им каква ще е ползата от всичко до момента.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Да ти кажа и сред българите има такива, дето не си пращат децата, макар мноооооого по-рядко. Тръгват с едни протоколи, едни глоби дето никгоа не се плащат, онея казват "мии ний сме на самостоятелна форма на обучение, минават 4-5 години и то се извъртяло вече и детето на 12-13 и никой не се знаимава.
9
11
 
3
 
! Отговори
офф преди 3 години
До родител на Зомбираните родители да се отнемат децата! В детските градин гъмжало от зараза-психар!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво !Предвид сложността и абстрактността на казуса,това е разумно и меродавно решение !Мрънкала,философи и кривундели винаги ще има,така че мисля,по-голямата част от родители застават зад решението.Най-е лесно да отхвърлиш и да критикуваш нещо,таланта е да предложиш конструктивна и общохаресвана алтернатива.
7
7
 
6
 
! Отговори
родител преди 3 години
А какво правим с детските градини?Там нито маски, нито контрол, нищо няма вече, само тълпи от деца и развъдници на заразата. Време е да се мине на дистанционни детски градини, и без това там учебният материал е малко, може и дистанционно по домовете да се вземе. По-важно е да има училища и да се учат децата, а не детски градини.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоа череп ми мяза на някой от гестапо.Приклад в челото и да полягва
5
1
 
13
 
! Отговори
Сънчо преди 3 години
скрининг, тракинг, задържане и принудителна ваксинация, като улично псе са само част от стандартите, които ще се приложат в колониалните държавици, като България. Мина лошото, почна страшното. Спи си дълбок сън, народе опростели
4
5
 
20
 
! Отговори
7 преди 3 години
А ако след заразяване на децата им останат трайни последици и трудно възстановяване?Нямате данни как протича вируса при деца.Твърде оскъдни са ви.Дистанционното ги предпази до момента.Ако стане нещо лошо с деца,как министерство ще гледате хората?