СЗО: Останат ли децата вкъщи - стават уязвими, на училище и да спазват дистанция

Не трябвало да се допуска да има скупчване и да се сместват потоци
62
СЗО: Останат ли децата вкъщи - стават уязвими, на училище и да спазват дистанция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повечето училища имат дезинфектанти, но трябва да има спазване на дистанция-1,5 м. най-вече скупчване преди и след часа. Децата да не се смесват като потоци, а над 12 години се препоръчва децата да са с маски. Това заяви представителят на СЗО у нас доц. Михаил Околийски пред БНТ.

Според него безопасното училище предполага намирането на най-добрия интерес за децата и учителите, така че да не се загуби достъпът до качествено образование. Дистанционната форма да е в краен случай.

"Децата биха били по-уязвими към ранно сексуални контакти, алкохол, при стрес и при липса на контакти с връстниците си. От друга страна, загубата на рутина, като това да подготвяш раницата си за училище, изолира детето от околния свят", коментира Околийски.

Той изтъкна, че трябва да се прецени от училищното ръководство дали децата да носят маски по време на час, в зависимост от региона.

"Но най-вероятно няма да се носят в час, по-скоро от учители в напреднала възраст. Най-важното е да се предпазят децата с хронични заболявания, тежка форма на диабет", каза той.

Доц. Околийски изтъкна, че личният пример на родителите е най-важен и ако самите родители неглежират опасността от коронавирусната инфекция, детето ще последва примера им.

"Публикуват се безумия, че коронавируса идва от Сорос, от Бил Гейтс. Медии отразяват това като шок и бомба и хората биват натровени като нагласи и послания. Децата са само 7% от разпространителите на COVID-19, но са преносители. Затова предпоставката за втора вълна е по-скоро от подценяване на ситуацията, защото няма доказателства, че вирусът е по-опасен. В момента има едно формално спазване на п,авилата, хората носят маската на брадичката си, с готовност да я вдигнат, ако има проверка", каза той. Експертът изтъкна, че е добре максимално рано хората да се ваксинират против грип, за да се подпомогне борбата с коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чиновниците от СЗО тотално изперкаха.
57
1
 
5
 
! Отговори
аха преди 3 години
СЗО и фарм мафията
56
1
 
6
 
! Отговори
до 60 преди 3 години
Грипът не е един, щамовете са много. Ваксината се прави на база предположения кой щам ще се развихри, освен това не дава гаранция, че няма да се разболееш. Миналата зима ваксините бяха за различни щамове, от това, което се появи в България като грип. Гаранция - Франция. Да върви алъш-вериша. Освен това поставянето на ваксина крие много рискове. Трябва ползата да надвишава рискът, което в повечето случаи не е така.
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От училище до училище има разлика.
54
6
 
4
 
! Отговори
До 59 преди 3 години
Толкова е елементарно.Не бива да се подлагаш на две опасности- грип и корона.За грипа има ваксина. Правиш си и рискът ти е само от заразяване с корона.Сто пъти го обясниха.
53
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експертът изтъкна, че е добре максимално рано хората да се ваксинират против грип, за да се подпомогне борбата с коронавируса.Леле, тея вече не знаят какво приказват...
52
3
 
8
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
До АнонименАми естествено че ще свалят всички ограничения...Нали трябва след лятната почивка да минете през аптеката. Защото ако знаете какво са ви приготвили фарма концерните.... Свят ще ви се извие, ама и на джоба.... Просто покрай короната фарма индустрията имаше малко време да измислят един хубав есенен грип....сигурно вече е пуснат...да се развъжда...и наесен, добре дошли в училище
51
0
 
12
 
! Отговори
моля??? преди 3 години
Т.е. оставането вкъщи на децата се равнява на "ранно сексуални контакти, алкохол, стрес и липса на контакти с връстниците си"??!?!? Хубаво направи Тръмп, че ви спря кранчето, вие сте абсолютни шизoфpеници!!!! Лекувайте се, г-н доц. Михаил Околийски, моля ви!
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""Децата биха били по-уязвими към ранно сексуални контакти, алкохол, при стрес и при липса на контакти с връстниците си. От друга страна, загубата на рутина, като това да подготвяш раницата си за училище, изолира детето от околния свят", коментира Околийски."LOL LOL LOL Доцентееее, пий си хапчетата, приятелю, докато не е станало твърде късно.... макар, че може би вече е!
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЗО е вируса!
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяло лято се разхождаме с маски по жегата, а сега когато се задава и грипът на есен, умниците ще махнат извънредната епидемиологична обстановка, сваляме маските и децата тръгват на училище! Акъл и грижа та дрънка!!!
47
0
 
12
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Ами трябва да се върнат. Спря бизнеса на фарамцията. Откакто обявиха извънредното положение децата си останаха в къщи, и спряха да боледуват. А това е много зле за фарма крадците. намаля им лапането. Сега ще върнат хората, да раздвижат финансовите потоци....като добавиме и това с маските. После, ще вземат да се взимат масово болнични, и НОИ ще види че не остава за грабене, и пак ще ни затворят. Причина, те ще изфабрикуват някаква. А вие стойте и блейете....Бееееее
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наистина ни мислят за ***, преди няколко месеца "не излизайте на вън, там сте най-уязвими" , сега "останат ли вкъщи стават уязвими" . Ще вкарат децата в училище и за рекордно време ще измислят по 500 заразени на ден - нови карантини, КПП-та които вече са пристигнали по пристанищата и план корона продължава с пълна сила. За жалост народа се събуди, ако не променят изпълнението на плана си цял свят ще излезне пред тази глобална измама.
45
3
 
6
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 49 Вируса няма да изчезне, но може да се появи малко по-адекватно отношение към него. Аз се пазя, нямам нужда от наставления. Имам мнение по въпроса, но ще го запазя за себе си. Така направете и вие, мислете квото щете, но не натрапвайте страх и паника у хората!!!!
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 48Аз имах предвид малки дечица, не пубертети :))) Приятно е да ги чуваш и виждаш как играят и подражават на възрастните :) Аз където живея, има направо бейби-бум, много деца много нещо :))) Иначе са ходил почти навсякъде в България, има места където има само пенсионери, както и напълно безлюдни територии :(
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Shark Спотед теб ако този или онзи подадат оставка вируса дали ще изчезне? Много го интересува този вирус кой ще протестира или не. Затова се пази теб, и другите около теб. Останалото е безотговорно отношение и поведение.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Децата биха били по-уязвими към ранно сексуални контакти, алкохол, при стрес и при липса на контакти с връстниците си. От друга страна, загубата на рутина, като това да подготвяш раницата си за училище, изолира детето от околния свят", коментира Околийски. - Може ли някой да препоръча добър психиатър на доцент Околийски? Само да не е негов колега от СЗО.
41
3
 
13
 
! Отговори
До Shark преди 3 години
Министърът дава свобода на всяко училище в един момент само да преценява. Така че след един-двама заразени учители, училището ще пусне кепенците до късна пролет. За родителите и т.н. за съжаление ръцете на давещите се е в ръцете на самите давещи се затова се подгответе, пък дано не стане така.
40
2
 
6
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До 45. Ясно, значи 100% ще зарази много хора. За да има затваряне. Ще видим..... Ако хората отново останат без работа........не знам......няма да кажа каквото мисля, защото ще ме обвинят в подстрекателство, но съм убеден, че това, което мисля, ще се случи, ако затворят отново бизнеса.
39
1
 
10
 
! Отговори
До 42 преди 3 години
Играят и се гонят НАВЪН. Лято е, има повече UV, които казаха убиват вируса. На закрито концентрацията за заразяване се постига за около 10 минути.