Родители на протест срещу маските в училищата

Демонстрации ще има пред МОН и МЗ
13 сеп 2020 12:37, Петя Славова
104
Родители на протест срещу маските в училищата
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Два протеста против маските и изолаторите в училищата, подготвят родители преди началото на учебната година. Те ще се проведат на 14-и и 15-и септември пред МОН и МЗ в София. Очаква се да има демонстрации и в други градове на страната.

Още по темата

"Ние не сме екстремисти. Борим се носенето на маски да бъде пожелателно, а не задължително", заяви пред bTV един от организаторите на родителския протест в София Милко Божанков.

Според него, няма нито едно клинично изследване в цял свят за това, че маските предпазват дори на 60%. За сметка на това има много клинични изследвания, които доказват, че маските вредят не само заради въглероден диоксид, но вредят емоционално и психологически на децата".

Божанков е категоричен, че няма да пусне своите деца, които са в малките класове, с маски на училище. По думите му, ако имаше полза от маските, "те вече щяха да са унифицирани и от един материал.
"Моите деца са се срещали с по-опасни вируси от COVID-19", заяви друг родител - майка, която се тревожи повече от това, че маските ще "бъдат компрометирани", тъ йкато ще падат на земята, а след това децата пак ще ги слагат на устата си.

Очаква се в столицата да се съберат около 500 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
6
 
! Отговори
Протестър PRO преди 3 години
Всички родители - на протест с лозунги "О_С_Т_А_В_К_А".Няма значение на какво!Важно е да се протестира!Иначе ще излезе, че Божков бадева си е давал парите...
31
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17 Нацъках минус по грешка, сори. На същото мнение съм - всеки протестира за каквато простотия му дойде наум - против маските, против 5G и кемтрейлс, против Бил Гейтс, против ваксини, които още не са създадени. Глупостта на хората няма край.
30
10
 
10
 
! Отговори
26 преди 3 години
ела да те закарам в реанимацията в Ямболската болница ей тъй без маска ! Ама преди това ще подпишеш един документ, че по желание влизаш и няма да имаш никакви притенции към никой след това ! Аман от отворковци !
29
7
 
13
 
! Отговори
Антидаскал преди 3 години
Училищната система е мъчение за крехката психика на децата. Не знам как родителите се съгласяват да пускат децата си там. По зле е от затвор. Родителите явно са забравили какъв ужас е дада ставаш 6 сутринта и да те изпитат в 7 сутринта по физика, нищо, че специалността ти е счетоводство или икономика. Да направим промяна в системата СЕГА. Трябва да открием таланта в децата си , а не да зубрят глупости 16 години и накрая да взимат 500 лв като продавачи в магазина
28
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моете дете няма да го изпратя с маска на училище.
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ss, какво ще правя с детето си не е твоя работа. Явно нямаш деца. Така и трябва.
26
16
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
На който не му изнасят маските у дома ! Никой не ви е длъжен да ви гледа *** !
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая протестиращите ще закупят няколко хиляди маски и ще ги запалят пред министерсвото и клипа ще стане вайръл в цял свят.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами протестирайте да дадат на учителите 30%увеличение от 1 октомври. Веднага ще дойдат младите учители, за които така отчаяно бленувате. Предложете да пенсионират и "дъртите учителки" - напр.всичко от 53 год нагоре.Кеф! Хем ще има млади учителки, които ще дават"качествено"образование, хем няма да има "дърти страхливи учителки".
23
13
 
10
 
! Отговори
ss преди 3 години
Айде които смятат, че няма полза да идат с децата си в някоя инфекциозна клиника и да ги оставят за един учебен ден в коридора ! Аман от *** който не трябва да бъдат родители !
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22: Никой нищо не казва, щото ги е шубе да не си загубят работата. Щото име заповядано да носят маски и си траят. А ти явно си от гъ__золизците на шефа.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее тези операционни не ви излизат от устата. Как може да сравнявате класните стаи и всичко друго с тях. Маски трябва да се носят по желание. Като имаш притеснения си я носиш като намаш си караш работата. В Испания и Германия като си ги носят що им се покачиха болните, защото маската нищо не спира и нищо не пази.
20
3
 
7
 
! Отговори
Симеон Кобургготски преди 3 години
Маските да се купуват само от аптеките.Никакви маски от сутиени, слипове и чорапогащници!Не е вярно, че понапикан слип пази от Короната!
19
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безотговорност, като имаш дете си го прави опитна мишка и си го дресирай. Маските са вредни и водят до по страшни болести.
18
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските пазят толкова колкото червения конец пази.
17
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Около мен всички са с маски по цял работен ден и никой не казва, че не може да диша или че пречи на дишането. Аз съм на същото мнение.
16
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за прости роьители?! Първо жертват здравето и живота на децата си. Второ, приказват небивалици. Всички изследвания показват, че маските не затрудняват дишането и нищо вярно няма за СО2. Изследванията показват, че маските предпазват няколко пъти повече околните, отколкото човека, който я носи. Според изследванията обикновена маска предпазва околните на 70-90% и носещия маската на 10-20%, като има и маски, които предпазват повече.
15
12
 
11
 
! Отговори
безотговорност преди 3 години
Е, точно такива родители объкват децата си още от малки. За поведението на децата отговорност носят родителите. не се опитвайте да прехвърлите отговорността върху училището и обществото.
14
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега мрънкат, а като се разболеят децата им обвиняват Държавата
13
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина се събуди.