Учениците ще са в училище не само до 1 октомври, сигурен е Вълчев

Около 59 000 първокласници ще прекрачат училищния праг
14 сеп 2020 15:15, Петя Славова
77
Учениците ще са в училище не само до 1 октомври, сигурен е Вълчев
Снимка: БГНЕС

Близо 59 хиляди са първокласниците в България, които ще прекрачат за първи път училищния праг на 15 септември.

Поради здравословни причини, много малка част от родителите са избрали децата им да се обучават от вкъщи, съобщи в Стара Загора министърът на образованието Красимир Вълчев.

По думите му, тази учебна година ще протече в условията на непредвидимост заради ситуацията с коронавируса, но основната цел е обучението да бъде присъствено.

Още по темата
"Хубаво е, че избрахме вариант, при който ако се разболее дете, се карантинира класа, а не цялото училище. Най-добре е да се учи в реално време, т.нар. синхронно обучение в електронна среда.

Препоръчали сме на училищата да се възлагат проекти и задачи, за което се изисква техническа обезпеченост. За момента училищата се справят с бюджетите си, имаме готовност да им помогнем при необходимост", увери министърът.

Той допълни, че в страната са въведени едни от най-либералните правила за носене на маски в училищата, а от Министерството препоръчват учениците да прекарват повече време навън.

Около 200-300 деца ще продължат обучението си дистанционно. Те са с хронични заболявания и родителите им са преценили, че това би било по-добрия вариант за тях.
 
"Не е вярно, че учениците ще учат присъствено до 1 октомври, след което ще се премине към дистанционно обучение. Да, ще се преминава когато има болно дете, но само тогава", поясни министърът по повод появилите се слухове по темата и увери, че всички училища в страната са готови за присъствена учебна година.

Красимир Вълчев присъства на откриването на новата Академична година в Тракийския университет в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
26
 
! Отговори
НУЛЕВА УЧЕБНА ГОДИНА преди 3 години
Нека Вълчев да не го протака. Решението е само едно. По училищата масово не са готови за новата учебна година, много от тях чак днес сикаха училищния съвет за новата година, защото до последно чакат нареждания от министерството, а такива няма. Учителите се страхуват за живота си, по училищата масово няма дори елементарни битови условия, като една обикновена топлва вода, сгравният фонд е от комунизъма, учителите недостигат. Така че като нямаме условия, да се спира навреме, а догодина с песен.
9
2
 
35
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 3 години
В опита си да прикрият намеренията си за ново затваряне на държавата, управляващите изпадат в ролята гузен негонен бяга.
8
1
 
19
 
! Отговори
не му вярвам преди 3 години
И това е ....
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев ако малко усещаше реалността, а не живее в измисления си свят, щеше да разбере че ГЕРБ е пробито корито, което потъва!!!Шефа му вече е обявен и в Германия за международен престъпник, сътрудничил с Ердоган и незаконно екстрадирал турски политически активисти, обричайки ги на смърт!Нормален човек не би се идентифицирал с подобна партия с подобен ВОЖД!Следователно Вълчев страда от овластена делюзия, подобна на колегите му мафиоти!Следователно думите му тежат колкото кубик хелий!
6
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ами докога??? До 15 октомври ли?
5
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста преди 1-ви октомври ще минат дистанционно.С това нежелание да се носят маски, за няколко дни ще пламнем.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усещанията и желанията НЕ са факти.
3
0
 
23
 
! Отговори
Радомир преди 3 години
Дано поне до 1 Октомври да е присъствено обочението, след това ако искат да става дистанционно или направо да се обявява нулева учебна година. По училищата все още дори една топла вода нямат за да си измият ръцете, масово няма и по една медицинска сестра дори, за лекар да не говорим, дори и преди епидемията се учеше масово на 2 смени, поради недостига на училища и педагогически състав, сега и да искаме не може да се напаснат часовете да се разминат. Така че като нямаме възможност да не се мъчим.
2
0
 
15
 
! Отговори
Ннн преди 3 години
А дано , ама надали...
1
0
 
31
 
! Отговори
Интересното преди 3 години
е докога Вълчев ще е министър.