Втори ден на училище, първи заразен с коронавирус в клас

Цяла паралелка в Русе е под карантина
Обновена: 16 сеп 2020 15:04 | 16 сеп 2020 15:00, Нели Христова
101
Втори ден на училище, първи заразен с коронавирус в клас
Снимка: БГНЕС

16-годишно момче от Русе е с COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб, предаде БНТ.

Става въпрос за ученик от 11 клас на Математическата гимназия "Баба Тонка“ в крайдунавския град. По информация на РЗИ момчето не проявява сериозни симптоми и е под домашна изолация.

Момчето заедно със своите съученици е участвало в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал положителен резултат за коронавируса.

Директорът на учебното заведение Галина Бобева сподели, че цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение.

"Със сигурност сме вече първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и по преминаването съответно на паралелката от присъствено в дистанционно обучение от утре сутринта ще стартира изцяло. Към момента цялата паралелка е изпратена вкъщи за карантина на учениците. Тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, в момента ще се обучават вкъщи. Всички останали, спазвайки всички хигиенни изисквания, продължаваме по обичайния си начин. Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици“, коментира Бобева.

Тя уточни, че не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, който е проведен с учениците вчера, а и след направения тест е дал отрицателен резултат за COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Обаче след като ние знаем, а вие знаете, че ние знаем, а ние знаем, че вие знаете, че ние знаем - човек, покер играч ли си:D?Иначе сценката може да се проиграва за да убедят правителствата населението си, че държавата пламва и айде обратно на дистанционно обучение.
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МИСТЕРИЯТА ЩЕ СВЪРШИ ЛИ?
74
4
 
4
 
! Отговори
Дерибей преди 3 години
Ой, милите, сега намерили да се грижат за децата и родителите... То щото последните 30 години образователната система беше цъфнала и вързала, за пенсиите да не говорим.Признайте си сега - чухте "гаменчета" и припознахте веднага себе си. Заслужено, явно. И сега ви стяга около шията (а скоро току-виж и около белия дроб), че може и жертви да понесете. И че няма кой друг да обвините, защото ако не друго, тоя вирус показа че хората най-много загиват от собствена глyпоcт.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДерибейПолучи си вниманието, айде сега марш да доучиш!
72
0
 
7
 
! Отговори
vvg преди 3 години
До Анонимен Няма как да има ваксина :) точно заради това :))) Ваксината ще е с ефект на противогрипна- никакъв :)))
71
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да видим лошите показатели на Швеция. България е 5.5 милиона (реални данни, не фейк статистики), Швеция 10 милиона. В България не се тества, за разлика от Швеция, така че 150 случая е невярна информация. Завиране на главата в пясъка и задължаванто на хората да носят *** за лице е тъпотия. Лятото беше моментът да се махнат всякакви мерки, да си обмени народът вируса и да не влизаме във вълна сега.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДерибейЯснооо, ти си безработен даскал!
69
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, разбрахме, че целия цирк с присъственото обучение е да се намери оправдание, т.е. много болни, и да се затвори света на 1.10. Обаче след като ние знаем, а вие знаете, че ние знаем, а ние знаем, че вие знаете, че ние знаем - тогава що не ни спестите цирка и направо да затваряте още сега? Що трябва да проиграваме сценката, да се разболяваме, да мрем, като може планът да се изпълни чисто и бързо?
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дерибей,май нямаш нито деца, нито родители.
67
8
 
3
 
! Отговори
Дерибей преди 3 години
И кьошето расте ли расте...Да не ги карам аз гаменчетата да свалят маските и да споделят козчета... и тук-таме спринцовки... Или пък насила да влача в школото даскалите дето отдавна са за пенсия ама не могат да понесат мисълта че някой ще мине без тяхната "мъдрост". Сами се вкарват в гроба. И тука моралистите нищо не са правили овреме, пък сега на благородие ги избива.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей сега всички ще играят филмаСам в къщи . Кеф! Защо нямаше корона по мое време.. И както нямаше и компютри и интернет, живота щеше да е песен.
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изгражда се имунитет. Повторно заразяване от един и същ щам е супер рядко. Много зомбиран народ...Ако не се изгражда имунитет за какви ваксини става въпрос тогава?
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук някакви дават за пример Швеция, но Швеция има толкова лоши показатели, каквито малко държави в света ще достигнат. Сега Швеция от два месеца е на нива около 250 новозаразени на ден, а България има около 150 новозаразени. Броя на починалите в Швеция наистина слезе на ниско ниво, но също от два месеца. Явно шведите са разбрали, че трябва да се пазят и резултатът е налице, но докато го осъзнаят много народ пострада.
63
1
 
6
 
! Отговори
хаха преди 3 години
До ДерибейА на теб кои субстанции са ти увредили сивата пихтия?
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДерибейЩе те намеря ....
61
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДерибейЯВНО СИ РАСЪЛ В ДОМ ЗА ЛИЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДерибейТИ ДА НЕ СИ ОТ "БОГОИЗБРАНИТЕ"?
59
5
 
3
 
! Отговори
Дерибей преди 3 години
Ама как бързо си проличава кой е пушил в кьошетата... Гузен негонен бяга, както се вика. :-)
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДерибейA тебе същата природа те е лишила от човешките гени....
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото се знае, лабораторният резултат не е диагноза, а основание за такава. Като се сумират технологичните времена:- да се осъзнаеш, че си болен- да отидеш до личния- да изчакаш на опашката- да те прегледа и назначи ПРАВИЛНОТО изследване- да отидеш до лабораторията- да изчакаш на опашката- да изчакаш резултат от PCRrt срещу (SARS-COV-2) /48-72 часа/- да се върнеш при личния- да издаде диагноза и да пише бързо съобщение до РЗИ- да карантинират класаНещо не е както трябва