Втори ден на училище, първи заразен с коронавирус в клас

Цяла паралелка в Русе е под карантина
Обновена: 16 сеп 2020 15:04 | 16 сеп 2020 15:00, Нели Христова
101
Втори ден на училище, първи заразен с коронавирус в клас
Снимка: БГНЕС

16-годишно момче от Русе е с COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб, предаде БНТ.

Става въпрос за ученик от 11 клас на Математическата гимназия "Баба Тонка“ в крайдунавския град. По информация на РЗИ момчето не проявява сериозни симптоми и е под домашна изолация.

Момчето заедно със своите съученици е участвало в кратък час на класа сутринта на 15 септември и едва в следобедните часове се е почувствал зле и си е направил тест, който е дал положителен резултат за коронавируса.

Директорът на учебното заведение Галина Бобева сподели, че цялата паралелка е под карантина и ще премине на дистанционна форма на обучение.

"Със сигурност сме вече първото училище, което още от първия ден се оказа, че има положителна проба на болен ученик. Съответно всички мерки по плана и по преминаването съответно на паралелката от присъствено в дистанционно обучение от утре сутринта ще стартира изцяло. Към момента цялата паралелка е изпратена вкъщи за карантина на учениците. Тези 14 дни, докато РЗИ не излезе с някакво становище, в момента ще се обучават вкъщи. Всички останали, спазвайки всички хигиенни изисквания, продължаваме по обичайния си начин. Извършва се постоянна дезинфекция на всички помещения в училището. Осигурени са и предпазни средства за всички учители и ученици“, коментира Бобева.

Тя уточни, че не се е наложила карантина на класния ръководител на момчето, тъй като е бил с маска по време на часа, който е проведен с учениците вчера, а и след направения тест е дал отрицателен резултат за COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
31
 
! Отговори
Това са преди 3 години
Абсолютни глупости.Симптоми се появяват след 2,3 дена, даже след 10 може да се появят ,но не и веднага.Заразен е преди 15.09.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОЧНА СЕ ....
14
7
 
27
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Всъщност ''умникът'' направил си доброволно тест ще бъде под домашен арест докато покаже отрицателен тест, моята колежка в службата беше не 14, а 28 дни под домашен арест и както писах по-долу: ''това което сам си направиш от тъпота и Господ не може да ти го направи''! Та нека всички достатъчно *** да си направят тест по собствено желание да очакват неопределен брой седмици прекарани под домашен арест!
13
5
 
18
 
! Отговори
аа преди 3 години
ураааа фанахме първия. бързо, телевизии, вестници, министри сички да търчат натам , треба да се зомбират. Извън софия на никой не му дреме ни за маски ни за глупости
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип РЗИ не смогват не само да пратят проба в лабораториите, ако е взета при тях, ами и да пращат информацията навреме в единната система. Малко е съмнително взета проба следобяд на другия ден да има резултат.
11
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой си е играл във затворено пространство..... АБЕ ХОРА ВИЕ ОЩЕ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ЧЕ ВИРУС ИМА. НА ДЕЦАТА НЯСТОТО ИМ Е В КЪЩИ И ДА УЧАТ ОНЛАЙН. А ДА ИГРАЯТ НА ВЪН Е ДРУГО
10
9
 
29
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Защо цялата паралелка да е под карантина? НЯма логика. Нека да направят тестове на всичките деца и ако са отрицателни да ходят да си учат нормално. Нали така беше с парламента и депутатите, като се разболяха 3-***, останалите се тестваха за сметка на държавата и си продължиха да законотворстват свободно. Нямаше карантина, и сега няма нужда от карантина.
9
10
 
11
 
! Отговори
борисов е престъпник преди 3 години
айдее герб започнаха да заразяват българските деца. какво следва мутро банкянска сега ще убивате деца ли ????
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква беше идеята, цяло лято си играеха заедно и не се разболяваха децата, сега само втори ден на у-ще и вече карантина за целия клас.Нищо постепенно ще се научим на къде духа вятъра. Няма да е последната пандемия. Около него е имало и други болни преди да тръгне на у-ще, ама са си трайкали, щото как ще лежиш в карантина вместо да обикаля нагоре надолу ваканцията.
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Инкубационният период не е от сутринта до следобяд.
6
5
 
9
 
! Отговори
Мутафчийски-Бенатова преди 3 години
Яко ке се мре, още няколко месеца, да навлезем в Есен-Зима!!
5
4
 
28
 
! Отговори
ОСТАВКА И ЗАТВОР!!! преди 3 години
Започна се!До 2-3 седмици всички ще окапят, само дето съсипахте психиката на децата и иазхарчихте пак едни пари за псевдодейност!!!
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотия голяма, то така до 20 дена всички ще са дистанционно.
3
13
 
12
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Ами сега ''умникът'', който по собствено желание си е направил тест ще стои 14 дни под домашен арест заедно със всичките си съученици! Както се казва: ''каквото сам си направиш и Господ не може да ти го направи''!
2
3
 
3
 
! Отговори
Коронавируса преди 3 години
АЗ СЕ РАЗБОЛЯХ! ЗАЩО ТРЯБВА ДА МЕ ПИШЕТЕ В НОВИНИТЕ???!
1
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната лъжа...а хотелите що няма бря РЗИ