Бум на коронавирус в училищата само при ръст на болните като цяло

Образователна система била достатъчно гъвкава тази година
Обновена: 17 сеп 2020 21:39 | 17 сеп 2020 21:34, Екип на Bulgaria On Air
18

"Министърът беше най-точен, когато каза, че статистически при 200 заболели на ден между 10-15 ще бъдат учители и ученици, следователно очакваме 10-15 от системата да бъдат ежедневно заразявани. Това е статистика и тя не може да бъде опровергана по никакъв начин", каза бившият министър на образованието Тодор Танев за "Денят ON AIR".

Според него в образователната сфера не може да има бум на заразени, ако няма бум в цялото ни общество.

"Мерките в училище са много повече, отколкото мерките, които се взимат в магазините, където не ти мерят температурата, когато влизаш. Мерките у нас са малко по-разчупени, отколкото в другите европейски страни. Това е максимумът, който може да поеме образователната система", допълни Танев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че българската образователна система е била достатъчно гъвкава тази година.

"Не е проблемът в коронавирус, не е това, което най-много ни засяга в този момент. Нека не наблягаме на заразата повече, отколкото тя заслужава. Има много други проблеми - качеството на образованието, учителските заплати, които заслужават внимание и не трябва да отпускаме поглед от тях", категоричен е бившият министър на образованието.

Тодор Танев коментира, че навсякъде учителите са свикнали с виртуална класна стая и електронен дневник.

"Само присъствена форма няма да има само никъде по света. Ние влизаме в дигитална сфера", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Извънредната преди 3 години
пандемична обстановка в света е налице. Не се правете на ударени. Колко по-лошо може да стане.
13
1
 
6
 
! Отговори
65 преди 3 години
Ами така ще е.Измамно спокойствие налегна родителите през лятото. Абсолютен автогол. А колко баби и дядовци ще се натръшкат
12
0
 
2
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
така е Като лъжат с PCR TЕСТОВЕТЕ !!!!Естествено че много повече са запазети ама няма кой да ги тества , а те горките "Родители" прости на гал0шш даже си мислят че е само настинка и ще мине !!! Айде дръжте Corona Virus сега пр0стТ народ
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10200 на ден.И след 14 дни въпросните 200 вече нито заразяват, нито се заразяват.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8По черноморието по време на сезона неофициално беше забранено да се поставя диагноза корона вирус инфекция за да не избягат туристите, но те пък се прибраха по домовете си и заразиха други за това и на моменти имаше над 200 на ден новозаразениКоето е 4-5 пъти повече от март,април когато имаше КППта.
9
9
 
2
 
! Отговори
Ц преди 3 години
Обзалагам се, че няма да има увеличение на случаите. Повечето вече сме изкарали грипчето.Скоро и останалите ще го изкарат и с мерки , и без мерки.
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3,цяло лято финансираха хотелиерите по морето ,като до 2 седмици нямаше болни по черноморието ,и хотелите бяха пълни с деца а на плажовете нямаше къде да постелиш кърпа,та сега изведнъж ,за 2 дни учители и деца болни!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей,бум,бум,бързо се ориентираха РЗИ за пачките ,дано и учителите да не се подлъзнат по пачките
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обучението в претъпканите училища ще допринесе за бум, като цяло а не обратното.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са политически дискредитации.
4
1
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
И родителите на децата.Като измрат или се разболеят кой ще гледа тези деца?Вълчев? Борисов?
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаха цяло лято да се подготвят, но го пропиляха в даване на интервюта. Само преписват от други държави правила без даже и да помислят дали са приложими и и нас. Калинки.Препоръките и мерките по цял свят са еднакви за момента. В затворени пространства до 30% от капацитета, контрол на входа и дезинфекция 4 пъти на ден, което в българските училища с по 1000-1500 учещи на две смени заради липса на сгради е неприложимо. #оставка
2
3
 
23
 
! Отговори
111 преди 3 години
Да му мислят учителите,повечето от които са в рисковата група.Но министъра това не го интересува и много е лесно да ги пожертва.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са, както всичко в държавата ни само на хартия или ако има проверка.Живеея срещу френската сутрин децата си се струпват на входа *** до ***. Не вярвам вътре да се спазва нещо щом даже и влизането не могат да организират.