Учителка от Ловеч е с коронавирус, под карантина е

Изследват нейни колеги, с които е имала контакт
12
Учителка от Ловеч е с коронавирус, под карантина е
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учителка в ОУ "Проф. Димитър Димов" в Ловеч е с положителна проба за COVID-19, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Тя е класен ръководител на 2-ри клас, но не е имала контакт с децата, тъй като се е почувствала неразположена още на 14 септември и не е била в училището.

Установени са седем контактни лица от персонала на училището - шест учители и един счетоводител. Те ще бъдат карантинирани за 14 дни и ще им бъдат взети проби за коронавирус.

Ако някой от тези учители се окаже с положителна проба, ще се карантинира класът, в който са преподавали.

На директора на училището е издадено предписание за отстраняване на контактните лица от персонала и стриктно спазване на хигиенния и противоепидемичен режим на работа в училището.

Заразената с COVID-19 56-годишна преподавателка е в домашна карантина и лечение. Контактните лица от семейството на територията на областта са двама, а още двама живеят във Велико Търново и е уведомено местното РЗИ за карантина и изследване.

Към 14,00 часа на 17 септември общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 66, активните случаи са 7, оздравелите са 57 лица, допълват от здравната инспекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно какво ще правят, когато с учител преподаващ в горният курс даде положителен, който влиза в поне 10 паралелки? Кой ще го замести. 10 те класа и родителите им също ли ще са под карантина?Тези вече посегнаха на най-скъпото ни. Децата.
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промиването на мозъците продължава сега с броене на заразените ученици, учители, чистачки и т. н. Ок ще затворим училищата, ми после? Ще продължаваме с театъра, наречен дистанционно обучение? Да уволнява е тогава всички учители, трябват ни 10_20 за цяла България, ще пускаме телевизора на децата и вместо пайнерки от там ще се пускат уроци, те ще попиват и ще станат още по грамотни... Вярвате ли в това? И Миналата година защо не броихте всяко дете разболяло се от грип?
7
1
 
7
 
! Отговори
444 преди 3 години
Вълчев, твоята работа май няма да стане...
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще е ...
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тежка чума мори добитъка...
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българска му работа.
3
10
 
4
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Как точно ще установят контактните ако никой не ги посочи!? Аз никога няма да посоча контактни лица ако по някакъв начин ме набедят за позитивен!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев, къде се скри?
1
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
Нещо не ми се връзва... няма починали, а... 7+57 не е 66 ... айде отначало ако може...