Дарин Маджаров от Уча.се: Страната ни беше сред образците в онлайн обучението

Учителят на бъдещето е ментор, убеден е той
18 сеп 2020 18:30, Анисия Иванова
68
Дарин Маджаров от Уча.се: Страната ни беше сред образците в онлайн обучението
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Учителят на бъдещето е по-скоро ментор. В момента е човек, който предоставя информация. Но учениците вече могат да я получават от много различни източници. Учителят трябва да ги напътства и да развива в тях умения като работа в екип, лидерство и презентиране. Това каза Дарин Маджаров, основател на Уча.се, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Трябва да помогнем на учениците да се научат да комуникират с хората, защото цял живот ще го правят", каза той.

Според Маджаров образованието трябва да бъде вдъхновяващо и да запалва интереса на учениците към различните учебни предмети, така че по-лесно да се насочат към професия.

Той смята, че сега би трябвало всички да са много по-подготвени за дистанционно обучение.

Според неговата оценка България е била сред образците на Европа в онлайн обучението по време на пандемията.

"През март, април, май и юни скептичните учители тестваха онлайн ресурсите. Важно е сега, когато сме обратно в класните стаи, учителите да запазят това. Кобминацията от класна стая и онлайн ресурси ще подобри образованието", смята той.

По думите му в България още преди 7-8 години са започнали стъпките към онлайн обучението.

"Преди 8 години се появиха Уча.се и други платформи. Системата тренираше и през март бяхме готови и се справихме чудесно", допълни Маджаров.

Той заяви, че трафикът към платформата се е увиличил 5-6 пъти през март и април.

"Учениците ползват сайта и други платформи от много време. Различното сега е, че хора, които бяха по-скептични, решиха да пробват. Видяха, че това им улеснява живота", коментира основателят на Уча.се.

Целия разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31"Учителите са поне 35 год. назад с материала"С кой точно материал? Ако говориш за дистанционно обучение - имаше такова, с променлив успех, но някои училища си го организираха добре. Не те разбирам - какви са тези 35 години? Учителите преподават това, което им се спуска от министерството. Ако им спускат материал отпреди 100 години, ще преподават него.
33
0
 
5
 
! Отговори
незнайко преди 3 години
До митя ДА АМА БОЙКО КАЗА ЧЕ СМЕ ПРОСТИ А И ТОЙ Е *** ТА СЕ РАЗБИРАМЕ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА --УМСТВЕНИЯ КАПАЦИТЕТ АКО ИМАМЕ И 1 ЧАС НЕМА ДА ТЪРПИМЕ ОБИДИТЕ КАТО--*** ТИНЯ И МНОООГО ДР
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няционалното самосъзнание формира националисти.Националистите нямат бъдеще в един глобалистки Свят накъдето отиваме така че образованието в този вид няма смисъл.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 27 "И за какво ти е Тютюн и българската култура и бит"Ами отивай тогава да учиш някъде другаде за чужда култура и бит. Какво правиш тука? Защо мислиш, че в другите държави не ги учат тези неща?
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук образованието по принцип е на добро ниво ти май в българско училище или университет не си стъпвал скоро? Учителите са поне 35 год. назад с материала, учениците нямат никакво уважение и респект към преподаватели и професори, изпити се купуват масово, доказана практика, в уж по-хубавите заведения се влиза с връзки, технологичното ниво липсва ако не е частно училище евентуално и тн. Държавата ни впрочем е тиня и отражение на това иначе добро образование за което говориш ти.
29
2
 
4
 
! Отговори
митя преди 3 години
щото си Българин.където и да отидеш-си Българин.и се гордееш с това и прославяш името на родината и сънародниците си!и защо пък на не се върти светът около плюнка България?ние българите сме гокяма работа припомни си народе в гените ти е.и не забравяй.и не плюй против себе си, че е грозно
28
0
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 3 години
Личи си, че не си ги чел и двете! Мюмюн ли е центъра на света, че да ни е отправна точка и да не изучаваме тези български романи преведени на много езици през годините. Книгите ти дават много, ама ти няма откъде да го знаеш явно, щом питаш какъв е смисъла да се четат...
27
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво ти е Тютюн и българската култура и бит като отиваш в Мюнхенският технически да следваш самолетостроене примерно?То щото светът около плюнката България се върти.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Селекция се прави на опрееелен образовятелен цикъл след 4-ти клас 7-клас и тн а не всеки месец.А за 4-ру години тия 20 дето спат са научили и двамата дето не спат да спат като тях
25
1
 
8
 
! Отговори
митя преди 3 години
романи като под игото и тютюн е много тясно свързана със съвременната история и култура на българите литература.аз мисля, че е правилно да се изучават в българия най малкото за да офирмят националното ни самоосъзнание.а защо сравняваш ти със запад?ние сме толкова умен народ, с толкова много култура, хиляди години назад.българия трябва да се осъзнае вече-ние имаме много повече умствен капацитет от кой да е западен народ!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А що не знаят езика къде е училището.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Успял си да събереш в един пост почти всички основни лъжи за българското образование.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пример в БГ едно деление не се преподава чрез лонг дивижън и синтетик дивижън което спомага още в крайните класове да се делят полиноми а се преподават соц методи на съветската школа.Изостанало съветско образование това е.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 11Ами като не знаят езика, накъде са тръгнали? Освен това, и други отпадат, не само българчетата. Те и в родните университети отпадат след първата година. А и на запад образованието е с друга насоченост.
20
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българското образование набляга изключително много на БЕЛ безсмислен предмет.Никъде на Запад няма да те питат чел ли си Под Игото и Тютюн.Това е нефункционално образование безсмислено образование.А безмисленото образование не може да е добро такова.
19
1
 
0
 
! Отговори
митя преди 3 години
това вече, кой слушал кой спял-тези неща им се прави селекция на учениците по отрано за да се види на кой да му обясняват как се кара комбайн, на кой да му четът лекций по висш пилотаж по няколко часа.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахаха българското образование добро ниво.Затова ли дори в средняшките западни университети българчетата отпадат през първата година на 80-90%.Масата българи не владеят дори и ефин чужд език поне на средно ниво а възможността им за използване на специализиран софтуер клони към нула.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдае лице в лице.. 2ма слушат 20 спат..
16
0
 
0
 
! Отговори
митя преди 3 години
така нареченото лице в лице инструкционно обучение е чного успешен метод за ...обучение.повлиява както на когнитивното мислене, така и на процеса на запаметяване а и сериозно повлиява на подсънателното мислене и памет, което е много много важно.факт-човек се съсредоточава и опитва да поеме повече знание чрез обучение на живо.да не говорим за брейн сторминг, аналитично и критично мислене...така, така...
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нищо чудно да сме били сред образците. Тук образованието по принцип е на добро ниво, не само дистанционното. А това, че общественото мнение се манипулира с цел внушаване, колко сме зле - това е за да не дава държавата пари за образование. Но добрите традиции трудно се изкореняват. Друг е въпросът, че онлайн образованието по принцип е с по-ниско качество, не възпитава на постоянство и задълбоченост на знанията, вредно за зрението, води до затлъстяване и обездвижване.