Без глоба за директорите в училища, където учениците не носят маски

10% от софийските учители ще бъдат тествани безплатно
23 сеп 2020 21:00, Петя Славова
10

Училищните директори няма да бъдат глобявани, ако по коридорите има ученици, които са без маски. Това стана ясно след среща между директори, здравното министерство, столичната здравна инспекция.
Още по темата

Глоби ще има само за системни нарушения и при неспазване на направени предписания. Нито една здравна инспекция не издава веднага глоби на директорите без да е преминало през предписания за изпълнения на определени задължения на училищата, посочиха от МЗ.

Според директора на столичното 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов няма директор и учител, който да не е правил забележка на ученик да носи маска, предава Bulgaria ON AIR.

Столичната здравна инспекция е изготвила регламент за карантиниране на паралелка или училище при случай на коронавирус. Също така, 10% от софийските учители ще бъдат тествани безплатно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои училищни директори няма да бъдат глобявани за не носенето на маски, а за финансови злоупотреби. Скоро!!!
6
4
 
1
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Когато Бойко тръгне с маска, тогава и учениците ще си слагат!
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами децата? Тях няма ли да ги тестват?
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ще тестват само 10% от учителите безплатно? За да има тестове за депутати, чиновници и политици ли?Повечето са в рисковата група набутани с по 30 деца в тясна класна стая по 6 часа на ден.Редно би било ако са имали контакт и са преподавали в паралелка, която е под карантина да ги тестват безплатно.Иначе спокойно ще разнесат заразата и по останалите класове.
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бъдат глобявани съответните родиТеле!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви маски бе нещастници. Говорят за дистанция, а в 109 оу, стоят по три деца на чин, като общо са тридесет в малка стая. Долна калинкаджийска герберастка cгaн. Ако искате снимки и клипове, ще се намерят доста.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе-хе т.пите калинки се усетиха, че решението да се глобяват директорите е мал.умно и взеха да мажат вместо да го отменят.