Все повече ученици под карантина заради коронавируса

Дезинфекцират училищата, учителите - защитени с шлемове
25 сеп 2020 11:13, Петя Славова
36

COVID-19 постави още един клас под карантина, заради положителна проба на ученик. Паралелка във Втора английска езикова гимназия ще продължи обучението си в електронна среда. Заниманията на останалите са присъствени.
Още по темата

Засега ситуацията е спокойна. Политиката ни е да поддържаме положителен с психоклимат и да спазваме всички мерки за хигиена и засилена дезинфекция. Разбрахме за положителната проба на ученика в понеделник. Той е бил три дни в училище.Това каза за "България сутрин" зам.-директорът на училището Веселина Иванова

По думите ѝ учителите спазват нужната дистанция и работят с шлемове и можело да се каже, че нямало незащитен контакт.

"След информация за случая е направена пълна децинфекция, а вече тя е засилена и се извършва неколкократно. Възможно е ученикът да е контактувал с други ученици в междучасията, но е задължително условие да са с маски. Следи се за това", посочи тя и допълни, че детето може да е имало контакт с ученици от други паралелки, но в общите помещения се ползват маски.

Според нея при евентуални нови случаи на COVID-19 в учебното заведение, то има готовност да обезпечи онлайн обучение.

"Имаме двама ученици, които се обучават в електронна среда, заявленията за тях са подадени преди констатирането на заразата на въпросния ученик", каза Иванова за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнозинството родители искат дистанционно обучение, само че техния глас и мнение не се чуват!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера дъщеря ми каза, че са били два класа в салона за час по физическо, защото навън било влажно...
12
3
 
5
 
! Отговори
Даскал Пeндо преди 3 години
Добре ли сте?
11
6
 
14
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
Важното е ,че търговците продадоха пособия и ученици и сега вече през октомври децата минават на онлайн обучение!!! Така де, търговците на ГЕРБ няма да търпят загуби заради шкафчетата на ГЕРБ...
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мизерници, защо не карантинирате цялата държава? Нали уж навред вече има заразени с тоя пореден някакъв си вирус. Защо не карантинирате всичките им колеги и близки? Не ви стиска, нали? Понеже за вас образованието е нищо, тъй като сте неграмотни некадърници и не умеете да го цените, решихте театрото да го изиграете с училищата! Евтин *** номер! Затова ви искаме оставката - защото сте едни евтини необразовани продажни ***!
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още в началото някой "експерт" каза че младите карали леко и сега най-вече те не носят маски в градския транспорт,магазини и т.н.Не мислят обаче за другите около себе си.За по-рисковите групи.Сега и не може да се наложи някаква по-строга карантина.И без това всеки недоволства от нещо /кой за каквото го стяга чепика/.Не защото в държавата е толкова лошо,а защото народът просто изтрещя.И това беше използвано от някои за политически игри.
8
5
 
13
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Аз съм против оставка и против протестите, но ако започнете да заразявате цели класове с безхаберието си пръв ще изляза вечер да викам оставка!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живота на децата вече никога нямя да е същият.
6
8
 
19
 
! Отговори
Алооу министъра преди 3 години
Алооу гусин Министър, затваряй училищата и минете на онлайн обучение, какво чакате и защо рискувате още животи!!!!????!!!Недай си Боже стане нещо с някое дете какво ще обяснявате??? Има много деца с дефицитна имунна система!!!Отделни рискувате живота на родители и дядо и баба!!!!Продължавате с глупостите си!!!!!!
5
8
 
26
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Защо започнаха присъствено само не разбрах. Все едно има значение дали ромчето ще си стои вкъщи, или ще си чопли носа в клас. Все няма да научи нищо. Да се прибират. Само образуват трафик, сутрин в града да ги карат.
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отвориха училищата, а сега се вайкат. И уж мерки вземали... какви мерки, освен статистики? Пълна пародия!
3
1
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Можеш ли да обясниш каква е процедурата на правителствата по света ???
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комедия всеки ден, това е нашето правителство
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте училищата, да се учи дистанционно. Това не може да продължава така.