Кариерен форум помага на студенти да си намерят работа

За събитието разказват мениджъра на Rabota.bg Росица Иванова и Ангел Стойков
5 окт 2020 11:40, Ния Христова
4
 
За поредна година сайтът rabota.bg ще срещне бизнеса и образованието в рамките на специализираното събитие "КАРИЕРА УНСС". Кариерният форум ще се проведе на 6 и 7 октомври.
 
"Ние го организираме за четвърта поредна година, като тази година компаниите, които участват, не са толкова, колкото предходните години. Промяната е от гледна точка на това, че компаниите се притесняват от коронавирус. Някои от тях решиха, че ще участват онлайн. Те го направят чрез презентации, ще представят своята компания и работните позиции по този начин. Друга част ще ги представят на място. Взели сме всички мерки с цел да няма заразяване", каза мениджърът на rabota.bg Росица Иванова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Председателят на студентския съвет в УНСС Ангел Стойков подчерта още, че всяка фирма ще има възможност да направи workshop. По този начин ще могат да покажат на студентите какво търсят, какви позиции имат и какви стажантски програми предлагат.
 
"Ние имахме възможност да се обучаваме чрез платформата "Dreamteam". Студентите също имаха възможност да се обучават в тази онлайн среда, което възпита у тях различно настроение, което имат към онлайн обучението. Това допринася към това да правят онлайн интервюта", коментира Стойков.
 
Росица Иванова добави още, че компаниите участници са заявили, че търсят определен брой хора. 
 
"В момента все още повече се въвеждат високите технологиите. Това допринася компаниите да правят онлайн и видео интервюта. Освен това да обявяват позиции с гъвкаво работно време, а практиката да работиш от вкъщи вече е масова", посочи мениджърът на rabota.bg.
 
От думите на Иванова става ясно, че компаниите, които участват, са разнородни - има компании от сектора на производство, сферата на услугите, туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли да помогнат на хората с висше образование получено през социализма и ако са останали без работа да намерят достойна такава, защото им се предлага само второстепенна заетост, а тогава в соца се влизаше във ВУЗ много трудно и още по трудно се излизаше от там. Защо трябва такива хора да бъдат гледани като ненужни и да не кажа че те всъщност често са обиждани. Обществото би могло да ги използва ако е коректно към тях и се опита да им предложи относително адекватни работни места.
3
1
 
2
 
! Отговори
Млад НПО кариерист преди 3 години
У коя кариера? За чакъл или за варовик? Уточнявайте ги тия неща.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Студенския град има неограничен брой работни места за дашните момичета.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***...skoro zapochvame da stroim "berlinska stena" mejdu demokratichna rbg i tejko korumpirania eu...dokato brexit stane otminal fakt...