Вълчев към учителите: Работата ви изглежда неблагодарна

Но благодарение на тях системата преминава успешно през пандемията
24
Вълчев към учителите: Работата ви изглежда неблагодарна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Задължително условие за просперитета и успеха на всяко общество е да цени и почита учителите си“, посочва просветният министър Красимир Вълчев в поздравителен адрес по повод Международния ден на учителя.

Той благодари на учителите за всекидневната работа, за всеотдайността и отговорността в обучението и грижите към децата.

Още по темата

"Резултатите от Вашата многодневна и ежечасова работа в голямата си част са неосезаеми и се проявяват след време, което ги прави трудни за оценяване днес. Когато ние - учениците Ви, пораснем, станем знаещи и можещи хора или успеем, можем да забравим и да не оценим колко много дължим на учителите си. Това прави работа Ви да изглежда неблагодарна“, казва Вълчев.

„Понякога обаче има трудни моменти, като тази година, в които се вижда пряко и веднага трудът на учителя. През 2020 г. Вие показахте завидна реактивност и професионализъм. Показахте, че българското общество може да разчита на Вас. Благодарение на Вас системата преминава успешно през пандемията от коронавирус. Оставате опора и пример както за своите ученици, така и за обществото. Сигурен съм, че родителите и цялото ни общество изпитват чувство на признателност и благодарност към работата Ви", казва още министърът на образованието.

Той отбеляза, че учителите ще останат незаменими и най-важни за развитието ни като държава и общество.

"Пожелавам Ви да имате силата и търпението да устоявате на предизвикателствата, за да продължавате отговорната си мисия, да се борите за знанието и за бъдещето на нашите деца, както поколения Ваши предшественици са правели преди Вас. Честит празник!", казва Красимир Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bravo, a ot januari 2021 godina po 12 600 leva mesechna zaplata za blagodarnost na koito ojivee.
1
0
 
15
 
! Отговори
бай Вълчо преди 3 години
Важното е на нас от ГЕРБ да ни е добре!Учителите лекарите и останалите плебеи да се спасяват както могат!