Първокласници от две паралелки в Русе са под карантина

Учителката им е с положителна проба за COVID-19
13 окт 2020 15:28, Анисия Иванова
1
Първокласници от две паралелки в Русе са под карантина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Първокласници от две паралелки в СУ "Васил Левски" в Русе са под карантина, тъй като учителка е дала положителен резултат за COVID-19, съобщиха от Областния оперативен щаб и от Регионалното управление на образованието /РУО/ в крайдунавския град.

Началникът на РУО Росица Георгиева коментира, че първокласниците в продължение на 14 дни ще учат дистанционно.
На въпрос дали това ще окаже влияние на обучението им, тя коментира, че учениците в момента усвояват изписване на елементите на буквите.

"Има компенсаторни механизми, както и допълнително обучение по български език и литература. Колегите ще направят възможното, за да наваксат пропуските, които могат да се появят по време на дистанционното обучение", обясни Георгиева, цитирана от БТА.

От Областния оперативен щаб информират, че през последното денонощие ученик и още един учител в Русе са диагностицирани с коронавирус.

Става дума за седмокласник в частното училище "Леонардо да Винчи". Установени са 11 контактни ученици на момчето, които ще бъдат под 14-дневна домашна карантина.

С положителен PCR тест за инфекцията е и учителка, преподавала във втори и трети клас на гимназията по европейски езици в града. Епидемичните проучвания продължават, като под карантина са 43 ученици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
аууу преди 3 години
Ко шъ пишете като изчезне ковида?????