COVID-19 покоси учителка в Търговище, цял клас отказа да влиза в час

Само за няколко дни жената е развила пневмония и е починала
56
COVID-19 покоси учителка в Търговище, цял клас отказа да влиза в час
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учителка по география в Първо средно училище "Св. Седмочисленици" в Търговище загуби живота си от коронавируса само за два дни. 58-годишната Руми Радославова се почувствала зле миналата неделя, направила си тест, развила скоротечна пневмония, а във вторник е починала. Това съобщи за Dariknews директорката на училището Севдалина Зафирова.

Още по темата

"Това е прекрасен учител, много човечен, много обичан от учениците, има много класирания на олимпиади на нейни възпитаници. Изключително мила", описа директорката починалата преподавателка по география, която е била и старши учител.

Учениците от 8 "г" клас, на които Радославова е била класен ръководител, са много разстроени от загубата и се обърнаха с молба към учителите си да учат дистанционно.

Децата се обвиняват, че са заразили преподавателите си и не желаят повече да ги разболяват. Това е и основният им мотив да откажат да се върнат в клас след само два дни карантина.

"Днес класът не е на училище. Имат подадено заявление. Те са много емоционален клас, много им се събра. В четвъртък беше погребението на класната им Руми Радославова. След това и тяхна съученичка се оказа контактна на положителен родител. При нас стресът е огромен, имаме трима учители в болница", каза директорката.

Други 14 преподаватели отсъстват по различни причини, някои са в карантина.

В училището учат 1200 ученици. Немалко от тях са със симптоми, но родителите не ги изследват за коронавирус.

РЗИ дава предписание за карантина само при положителен тест, обясни директорката. Никой не може да задължи родителите да го направят на децата си. Ако родителят е лекар или работи в РЗИ, сам прави теста на детето, но останалите родители в повечето случаи не, допълни Зафирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде - накъде ще се затравят училищата? По целия свят има такава зараза. Ако ще се затварят училищата, да се затвори всяко място, където работят хора и има случай на установен заразен! Ама не ви стиска, нали? Какви са тия преекспонирания и заигравки? Знаем, че образованието не ви е важно, затова и толкова се връзвате на евтините лъжи, но чак пък да увреждате дългосрочно децата - това не бива да се допуска.Да, всяка година има починали от пневмония! Включително учители и ученици.
27
1
 
6
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Застрахователите не покриват случай на ковид 19. Май забравяш, че сме в България и кои са собствениците на тези застрахователни компании.
26
6
 
12
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Покоси, нагърчи, смачка, разката, съсипа, разяде, ликвидира, смаза....и..т.н. ит.н.Страшни думи за да се сплашва раята. Овченаселението се ужасява и паникьосва. Това е целта.
25
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Децата се обвиняват, че са заразили преподавателите си и не желаят повече да ги разболяват."Стига глупости! Не преекспонирайте и не си играйте със смъртта на хората, несъчинявайте причини и не хвърляйте отговорности, когато не сте наясно какво се е случило. Имаме всяка година учители, починали от пневмония, както и ученици. Никога, никога преди не са правени подобни долнопробни циркове с това!
24
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вчера бах на разходка в Сливен народ народ слънце хубаво време кебапчета топул хляб салатки хората хапват никой не му дреме за измисления вирус зомбитата да слагат маските и да се записват за ваксинки противогрипни дошли са чух
23
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов и това правителство се оказаха много страхливи егоисти! В цяла Европа затягат мерките, а тук - не! Трябва ли народът масово да измира? Всеки има някакви болести - проблеми с бъбреци, сърце, високо кръвно...Колко много онкоболни има!
22
2
 
24
 
! Отговори
Бау преди 3 години
ето такива неща са истинския стрес за учениците, не дистанционното обучение. Много жалко за жената :(
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая на снимката седналата защо си носи маската на гушата?Вирусът влиза и излиза през носът.. Господи колко задръстени и глупави хора има.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената е починала от пневмония
19
5
 
9
 
! Отговори
Бай Ставри преди 3 години
Всеки участник в ковид пландемията е престъпник и мястото му е в затвора. Само не зная дали затворническата ни система няма да се претовари ако изведнъж бъдат осъдени и въдворени всички престъпници, защото имаме пандемия от престъпления. Срещу човечеството.
18
0
 
0
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Ех, Баро, Бари! Добре е за теб, че просто ти я та не боли и ,че не осъзнаваш колко си про. ! Иначе много щеше да те боли, мнооого!
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А между другото, учителите и учениците имат застраховка нали? Съветвам всеки, който се е заразил да иска обещетение от застрахователя, а той чрез регресивен иск да си ги търси от държавата! Все пак държавата е тази, която задължава да се ходи на работа и училище, без да е създала необходимите условия!Пък и да видим, застрахователите ли са по-страшни или ресторантьорите!
16
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Епидемията е оставена на пълен самотек. Хора със симптоми се разхождат свободно и никой не може да ги задължи да платят 130 лв. за тест
15
19
 
8
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 3 години
С колко придружаващи заболявания е била учителката?
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политиците заплашват да изтребят избирателите си, за да могат кръчмите да работят, защото кръчмари и хотелиери са мутри и почнаха да заплашват разни политици и доктори, че ако вземат мерки срещу вируса ще ги ликвидират.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е МОН и управниците да бъдат съдени за психически тормоз над деца, защото точно това се случва с тоя клас.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поепидемчваме се, както каза Мангъров, няма страшно, сухи съчки
11
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А психологическата травма на тия деца, които изпитват вина кой ще лекува? Мангъров ли? Меркел може би?Ей изр*ди, това са тинейджъри които са между *** и наковалнята! Задължавате ги да са в училище, слагате им лимити на отсъствията, с което ги задължавате да ходят болни на училище. Само че те са голями и осъзнават какво ще се случи ако заразят някого, не са на 7 год. Детето ми всеки ден ме пита дали съм добре, нали не ме е заразило с нещо само защото имам болни бъбреци! Тоя ужас в душите на дец
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво деца. Единствените разумни в тази ситуация Браво
9
11
 
19
 
! Отговори
осцилиращ веганист преди 3 години
Ко стана ве антиваксърчета, антикороните? Що не квичите м?