Ректорът на УНСС: Онлайн, за да запазим студенти и преподаватели

Идват противоречиви сигнали за ролята на маските, посочи Димитров
21 окт 2020 09:02, Анисия Иванова
13

Малко повече от месец след началото на академичната година, ръководството на УНСС забрани достъпа до сградата и обяви, че за седмица се преминава на дистанционно обучение.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров обяви пред Bulgaria ON AIR, че мярката е превантивна, тъй като има няколко случая на заболели студенти и преподаватели.

Още по темата

"Ограничаваме доста всички събития, които не са свързани пряко с учебния процес, но не изцяло. Повечето от събитията се провеждат хибридно", отбеляза той и уточни, че заповедта му се отнася и за филиала на УНСС в Хасково.

"Разчитаме на взаимодействието със здравните власти. Започнахме и по-рано учебната година, това също е част от превантивните мерки. Сега сме в шестата седмица от семестъра. Нашата цел е да не спираме учебния процес и да пазим здравето на студентите и преподавателите", заяви проф. д-р Димитров в "България сутрин".

От четвъртък носенето на маски става задължително и на открити пространства в страната. Ректорът на УНСС посочи, че една от предходните му заповеди е била за носене на маски в общите помещения, а в залите за учебни занятия се спазва дистанция от метър и половина. Където това е невъзможно - трябва да се носят маски.

"Общо взето се спазва това изискване. Лошото е, че идват много противоречиви сигнали от медицински лица за ролята на маските. Никой не контролира дали си мият ръцете, примерно. Когато има струпване на повече хора, ние с разбиране подканваме да се сложат маските", сподели проф. д-р Димитров.

"Някои университети доста по-широко предприеха онлайн обучението. Университетите имат по-голяма свобода. Вероятно ще има следващо съвещание за мерките, които да бъдат предприети. Не съм се консултирал с големите университети в София", каза още той в качеството му на главен секретар на Съвета на ректорите.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преподавателите са виновни, защото не носеха маски в университета въпреки заповедта на ректора. Нито охраната, нито помощник-ректор си свършиха работата, за да следят за нейното спазване на територията на УНСС.
11
0
 
0
 
! Отговори
не бих ги пуснал преди 1 месец
Не бих пуснал въобще занятия. Тези заразени лежат на неговата съвест. Ако утре някой умре, как ще гледа хората в очите?
Все пак е проявил някакъв разум за разлика от други!
10
2
 
2
 
! Отговори
Биология VIII клас преди 1 месец
УНСС, съкратено от "Утре Носете Съответната Сума" е пародия на университет много-много отдавна.
9
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Баси безумието : Кръчмите работят на max - университетите затварят !
8
2
 
3
 
! Отговори
хУйНСС...... преди 1 месец
Пълен въздух..... Пълна загуба на време...... освен ако целта е общежитие в София една хартия след ..... години
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оня брадат виц за унсс спомняте ли си го? Един студент си навехнал крак и ходил с бастунче на лекции. Добре де, ама го забравил някъде там. След 20 години отива със сина си пак до унсс и си вижда бастунчето. А на него окичена диплома.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Икономиката не е наука , а религия за грабеж и измама. На тези студенти не им трябва университет , а юдейско медресе. да се кланят и бият чело върху някоя банкнота.
4
1
 
14
 
! Отговори
студент от 38 блок преди 1 месец
Важното е дискотекита да са присъствено, лекциите ясни!
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Екстра, сега може цялата сграда да пуснеш под наем за чалготека, а не само студентския стол(33). Долни самозабравили се ***.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те там и без това нищо не учат - дали он лайн или офф ... все там.
1
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
евала,един разумен да се намери