Протестът в ден 106: Студентите пак с искания за оставка

Това е втори протест на младите хора в последната седмица
Обновена: 22 окт 2020 23:17 | 22 окт 2020 20:00, Веселина Йорданова
199

106-та вечер на недоволство в София. Яйца и домати, бутилки от бира и минерална вода полетяха към Министерството на финансите. След това демонстрантите блокираха Орлов мост.

Тази вечер протестираха и студенти пред Ректората на Софийския университет.

Това е техният втори протест, след като се събраха и миналия четвъртък. Исканията им са оставка на политическия кабинет, предаде Bulgaria ON AIR.

Част от протестиращите студенти носеха жълти светлоотразителни ленти, за да избягват конфликти.

Те блокираха кръстовището на Ректората, имаше задръстване и се стигна до напрежение с таксиметров шофьор, който опита да премине оттам. Полицейското присъствие е засилено.

Студентите ще продължат със своята протестна акция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: протестстуденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Студенти се присъединиха и ще изкарат по 50 лева. Руси горещи студентки ще изкарат допълнително.
146
2
 
29
 
! Отговори
Наблюдателен преди 3 години
Тези пишлемета бяха всичките на срещата миналата седмица на Лъжливата *** с младежкото БСП(БКП).И ще ми разправят за "спонтанно" и "дошли са хора от всички университети".Та то бройката им беше по-малко от броя на университетите в България.Смешна работа !
145
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде да уволняват Ахмед Доган и да се свършва. Кана Рачева няма няма и "избие рибата".
144
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 154Ами не е от фотошоп, щях да разбера :))) Иначе Бокича си има своето излъчване, привлича про*тите, знае че повечето са такива :)) Верно, не е като до преди 10 години, вече е един старец с наднормено тегло, но затова има калинки които да се грижат, да си кара спокойно жипката :)))
143
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Двайсет пишлигара. Доста от тях с изкубани вежди. Ще ми затварят ключово кръстовище щото така им скимнало! Сред тях имало"много начетени". Имам реално висше образование и повече от прилична кариера. Сега съм със собствен бизнес. През 10 години нова кола. С ново жилище. Т.е. доказал съм се на пазара. До навършване на 21 години не трябва да имат право да гласуват! Аз бях убеден социалист между 18 и 21! Ужас! "Аз знам, че нищо не знам"! Сега за тях всичко дето фърчи се яде.
142
0
 
20
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"106-та вечер на недоволство в София. Яйца и домати, бутилки от бира и минерална вода полетяха към Министерството на финансите."===Значи не можете да разтълкувате правилно контекста на метежа. Яйцата и доматите са си регулярно поръчани от Черепа за хвърляне по сградите, а бутилките с бира и вода са лек намек към дубайския фараон, че провизиите и главната причина да са тук - бирата е започнала да свършва и трябва релоудед :)))
141
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
qicharski protest na koi mu puka
140
2
 
18
 
! Отговори
Повечето преди 3 години
Студентчета,които протестират,май са от дальеко,щот говорят миеко!Намалиха (на книга)хората в дискотеките и протести!Хайде на село,че трябва да се слага туршията!
139
0
 
26
 
! Отговори
До146 ай си преди 3 години
Страхотна кауза за чекмеджета пачки и кюлчета, няма що първи сме от зад напред но за сметка на това по всички показатели.####################Чекмеджета с пачки и кюлчета има само в *** кра ту ни на такива ,като теб.
138
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kато студенти преди 30г ни използваха, сега гледам че същото се повтаря, макар и в умален мащаб.
137
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Липсват ми заглавия,като (днес стотици хиляди се събраха на площада със справедливите искания за оставката на Борисов и Гешев).Канна,какво прави?Не вижда ли,че протеста спихна!?
136
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма лошо да искат.Стига да има,кой да им дава.Хора ,които не са допринесли и на йота за просперитета на държавата имат претенции .Смешници.
135
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До не така Не си студент ти си постоянен коментатор чийто коментари винаги завършват с "Лека вечер !" пожелание което не е от речника на студентите а на пред пенсионната възраст освен че имаш правописни грешки като пропуска на интервал пред препинателен знак, а студентите не пишат по тоя начин а по много различен, освен ако не си вечния студент здраве му кажи но друг път не си измисляй това за изборите и за колегите, защото се излагаш. Студент си ама друг път.
134
26
 
2
 
! Отговори
ай си преди 3 години
До 37 До 25 българин "През 90та ние имахме кауза" Не знам каква кауза сте имали през 90- те години но ако това което е постигнато сега е било вашата кауза здраве му кажи. За ковитодеветнайсе да не говорим то не е било предвидено в каузата ама дойде като черешка на тортата. Страхотна кауза за чекмеджета пачки и кюлчета, няма що първи сме от зад напред но за сметка на това по всички показатели.
133
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетиха се...на 100-тния ден да извадят 20-тина студенти...ццц...и това ако не е нагласено....бе дали преди 2 седмици Карбовски не пита къде са студентите? Ей ги бе...организираХА ГИ няколко човека, че да се отчетат....А едно време какви студентски протести имаше....че даже 2013 какви имаше....сега на 100 ден излезнаха няколко гладни студентчета...
132
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Част от протестиращите студенти носеха жълти светлоотразителни ленти, за да избягват конфликти"С кой, никой не им обръща внимание.:)))))
131
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей бати, много слаби сте юзъри, чак ми доскуча :) Има ли следваща Бащица, казвайте :)
130
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Архитектът Луканов и къде изчезнаха милионите на Държавата
129
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""Жетва е сега, пейте робини тез тъжни песни, в таз робска земя ..., но млъкни сърце.""
128
2
 
21
 
! Отговори
Арменците преди 3 години
Никой ги не ще, само тука се вързали на някакво менте