Протестът в ден 106: Студентите пак с искания за оставка

Това е втори протест на младите хора в последната седмица
Обновена: 22 окт 2020 23:17 | 22 окт 2020 20:00, Веселина Йорданова
199

106-та вечер на недоволство в София. Яйца и домати, бутилки от бира и минерална вода полетяха към Министерството на финансите. След това демонстрантите блокираха Орлов мост.

Тази вечер протестираха и студенти пред Ректората на Софийския университет.

Това е техният втори протест, след като се събраха и миналия четвъртък. Исканията им са оставка на политическия кабинет, предаде Bulgaria ON AIR.

Част от протестиращите студенти носеха жълти светлоотразителни ленти, за да избягват конфликти.

Те блокираха кръстовището на Ректората, имаше задръстване и се стигна до напрежение с таксиметров шофьор, който опита да премине оттам. Полицейското присъствие е засилено.

Студентите ще продължат със своята протестна акция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: протестстуденти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
4
 
! Отговори
До абе преди 3 години
Скудоумник трябва да е човек, който си мисли, че руският мечо е добрия мечо от приказките! Не можело да се излезе от ЕС - виж Великибритания. Не може да се дърпа към Русия - виж Беларус и Източна Украйна.А по мои спомени, най-големите калпазани сред студентите, бяха и политически най-активни. Искаха покрай студентските протести директно да се намърдат на топло местенце някъде, където не се налага да учиш. Пример: Кошлука и хиляди знайни и незнайни борци за демокрация.
166
6
 
0
 
! Отговори
абе преди 3 години
абе кой скодоумник пък се опитва да внуши че ще дойде управление на мястото на това корумпираното и ще започне да дърпа накъм Русия или към излизане от ЕС ами не няма да дойде такова управление ще дойде някаква нова коалиция и просто ще е по-малко корумпирана в началото щот тея се оядоха и изнагляха ине мебойте се ЕС и демокрацията са пред нас з добро или зло , няма да дойде нов който ще иска да социслизъм или комунизъм - това е история.
165
4
 
1
 
! Отговори
Младежка сила преди 3 години
Да се направи младежка партия и лустрация - всички членували в партиите управлявали България последните 100 години да нямат право да избират и да бъдат избирани! По този начин всички живели по времето на комунизма и били в БКП няма да могат да се кандидатират и да избират освен това менте-демократите и те няма да могат да бъркат вота!
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-добре е пионерчетъата да дойдат на митинга!
163
1
 
9
 
! Отговори
Чук преди 3 години
106:0 за бате Бойко.
162
1
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
Бая зор трябва да постигнат успехите на отровното трио и Радев.
161
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо броим т-ъ-п-а-ц-и-т-е на площада ли? Защото сте 50 човека, а искате да повярваме ще сте 500 х.. Защото не олицетворявате мойте желания, а ваши. Вие не ме представлявате . Вие сте пр-ос-тия заблудени овце, при това зле платени. Управлението - добро или лошо е било избрано демократично и демократично ще си иде ако народа си каже думата. Яйца, домати и т.н. не са аргументи
160
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Иначе сега една група хора проявяват един инат и обвиняват болшинството в простотия!"А не са ли прави?
159
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДаАми имаше излъчване, няма какво да се лъжем :) Сега не прилича на нищо, тоест аурата му се изпари, но има *** които да му вдигат самочувствието :)))
158
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СтудентиТЕ бяха 50-тина човека начело с Йоло Денев=доктор хонорис кауза,доцент,професор,старши нАучен сътрудник хахахахахаха!!След революционните комитети започва ли сформирането на хвърковата чета,лумпенаж!!
157
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студенти първо поискайте отставка на Ректорите, наложили безумни правила в университетите. Да се купуват дори химикалки с общественни поръчки. От фирмата на Кой и на цана Каква! Или защо отверката стува 100 лева? Това е системата ни убива!
156
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студентите не осъзнават, че се хвърлят като чувал с картофи на Бабикянския влак без релси !
155
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е дъщерите и синчетата на хора от БСП да са на улицата. Зер ако мама и тате станат депутати ще има и за тях да ги уредят някъде без да работят. Това е логиката на тези протести.
154
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютни л умпени!
153
3
 
23
 
! Отговори
Да преди 3 години
До Анонимен 159Как стигна до извода, че Бокича с излъчването си привлича проЗтите? Сигурно Бабикян с излъчването си привлича най- умните?Те ако бяха толкова умни, щяха да разберат, че с хвърляне на яйца по сградите не се променя система, а с аргументи и предложения за визия на бъдещото управление! Иначе сега една група хора проявяват един инат и обвиняват болшинството в простотия!
152
2
 
22
 
! Отговори
СТУДЕНТ преди 3 години
студентиТЕ, така представено излиза, че всички или голямата маса студенти протестират в полза на крушовица, НИЕ СТУДЕНТИТЕ НЕ
151
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 164"Къде бяха тези студентчета досега, какво искат да постигнат ? Кажи кой е достоен да ни стане Бащица ?"Да ти кажа честно изобщо нищо не смятам да ти обяснявам. Задавай си въпросите и търси отговори някъде другаде. И си е твой проблем, че постоянно се интересуваш от политическата обстановка. Горд ли си с това?
150
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, *** на ГЕРБ, не спите ли? Рано, рано бързо сте нацъкали минусчета :)))
149
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 163Виж сега, ще ти го обясня просто :)Къде бяха тези студентчета досега, какво искат да постигнат ? Кажи кой е достоен да ни стане Бащица ?Постояно се интересувам от политическата обстановка, меко казано съм отвратен, всичките някакви селинджъри :)))
148
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо се опитвате да измерите всичко с количеството хора излезли физически и обявили изрично, че протестират. Подкрепата на това управление е катастрофално ниска, а подкрепата на протестите е огромна, макар че хората не излизат на жълтите павета. Бойко Борисов "счупи" и провали държавата за 11 години. Всички системи са в окаяно състояние и сме на последно място в Европа по всичко освн по смъртност и заболявания. А много хора като коне с капаци цвилят "Ама то малко хора били излезли".