Образователната система издържа месец!

Проф. Тодор Танев: Заразяват се все повече учители
Обновена: 26 окт 2020 22:34 | 26 окт 2020 22:32, Веселина Йорданова
19

Директорите на училищата вече ще решават за дистанционното обучение. Ще издържи ли образователната система?

Това е единственото възможно решение. Системата, както предвидиха експерти, издържа един месец, след което започна да лъкатуши. Заразяват се все повече учители. Когато няколко ученици боледуват, не се нарушава така учебният процес, както ако заболят техните учители. Това каза в "Денят ON AIR" бившият просветен министър проф. Тодор Танев.

По думите му да се даде правото на директорите в различните райони на България да решават за учебния процес е правилно - така всеки от тях можел да преценява точната обстановка.

"Ако се гледаше централизирано, щеше да се преценява по тези, които са най-зле", допълни проф. Танев.

Прогнозата му е, че още около месец ще продължим по този начин в образованието, а след това системата трябвало да мине към виртуални класни стаи.

"При наличие на никакво образование, някакво все пак е по-добре. Какво правим за най-малките? А с учителите, които нямат технически пособия?", коментира той за Bulgaria ON AIR.

Според проф. Танев никой не обръща внимание на най-малките, за които поне единият родител трябвало да остане вкъщи, ако се премине към онлайн обучение.

"Ако имаме учители, а нямаме устройствата, кажете ми какво ще е това онлайн образование?! Учителите ни успяха бързо да навлязат в използването на платформите, виртуалните класни стаи. Няма индикации да останем без учители след месец", допълни събеседникът.

Проф. Тодор Танев посочи, че сега се отваряла възможност за практика на студентите по медицина, каквато преди не е имало. Младите щели да приемат предизвикателството да отидат в болницата. Проблемът бил основно с най-малките ученици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не беше ли този министър на образованието преди години, който не можа да реши теста за седмокласниците?Той е, той е. Познах го - по негово време и двете деца кандидатстваха за гимназиите.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо министерството, точно Вие с чугунените глави, започвайте да предлагате нова форма за училищата тази вече е в забравата. Короната Ви го показа. Учи...явява се на изпит за съоветните предмети и преминава в друг клас. Няма заразени учители и т.н..
16
0
 
7
 
! Отговори
gosho преди 3 години
До м-дато всичко е голям фарс онлайн или непоследните години от гимназията не съм отворил един учебник, защото нямах, и пак изкарах 5 и 6 на матурите след 12-ти
15
1
 
20
 
! Отговори
м-да преди 3 години
Синковеца е в 11 клас в Професионалната гимназия по ....Тази година не сме купили нито един учебник; нямало е необходимост от тях, било е даване на пари ...Никакви домашни, нито четене, нито писане, нищо ...Нищичко ..!Кой има необходимост от необразовани хора, кой ..?Единственото стремление на сина е да вземе книжка за шофиране ...Никаква ценностна система, благодарение на новото образование.Голям противник съм на това онлайн образование; да го премахвате по-скоро ...
14
2
 
9
 
! Отговори
итс офлайна преди 3 години
на племенника цяла година му пишат фиктивни отценки по математика а изпитите се правят с човек зад камерата
13
16
 
11
 
! Отговори
моля? преди 3 години
Онлайн обучение, простете, ама това какво е ..?А може би виртуално посещение на лекар, аз съм пред камерата, снимам се, тук и там, голичек съм, лекаря ме зяпа и ми дава съвети ...; приемам виртуално лекарство, а в същото време си поркам червено винце вместо кафе ...Учениците задължително трябва да ходят на училище; там има социални контакти, там е и тяхната среда. Ще ми спи той но 2 часа по обяд, после порно, мастурбиране, никакви домашни, а учителите ще отбележат, оф, ама колко са били уморен
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорите крият заразени ученици и учители! Трябва да затворят училищата централно.
11
8
 
25
 
! Отговори
мъки !! преди 3 години
""Ако децата ще са на онлайн училище, по-добре да обявят нулева година. Тая онлайн глупост не струва. Виждам го по моите деца. Отсвириха всичко без личен контакт с учителите."" Ами то и за това се иска малко пипе и упоритост да си научиш децата не само да играят но и да учат. Родителски мъки !!!
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорите питат министъра, той пък чака директорите да кажат. Те обаче трябва да попитат учителите на педагогически съвет, учителите трябва да попитат обществения съвет и родителите, после да кажат на директора, той да попита министъра, министърът да попита Вожда, който се скри и ще трябва РЗИ да вземе решение... Ама те пък си нямат шеф от днес... И така до края на света, т.е. докато вирусът не почука и на вашата врата. А кой ще е останал жив, ще видим. To be continued...
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде и това корумпе Танев го включиха в данданията...
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Апокалипсис! 2 243 заразени, 42 починали. Болниците издишат..."-----Издишат ви мозъците на ковид-зомбираните!Какъв апокалипсис, всяка година от грип у нас се разболяват милион и половина души, около 60 хиляди влизат в болниците с усложнения (пневмонии и др.), а по думите на самия Кунчев -умират около 4000 души. Всяка година! Ама никой не изпада в шок и ужас: Апокалипсис! Медиите не се сещат, че това е важна тема. И политиците не го намират за особен проблем. Така че айде малко по-спокойно.
7
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако децата ще са на онлайн училище, по-добре да обявят нулева година. Тая онлайн глупост не струва. Виждам го по моите деца. Отсвириха всичко без личен контакт с учителите.
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Апокалипсис! 2 243 заразени, 42 починали . Болниците издишат...
5
1
 
9
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
Толкова бях предвидил ! Продадоха учебници и тетрадки за за не са капо ГЕРБерските търговци и хлопнаха кепенците на школата !
4
12
 
42
 
! Отговори
Вълчев вълка преди 3 години
Кой ще озапти този изцъклен министър? В цяла Европа училищата затвориха, нашите деца ли са опитните мишки на Европа? Днес го слушах. Имало менения, че е редно да се затвори, но той настоявал да не се. Боже, този е неадекватен и трябва веднага да се отстрани. Той готов ли е лично да отговаря за смъртта на малкото останали учители, а на деца? Явно е готов, той си гледа на лудост.
3
5
 
37
 
! Отговори
Когато преди 3 години
училищата останат и без учители,които да водят онлайн обучението,тогава, може би, някои ще се усетят,че са изпуснали всички възможни влакове.Жалка работа!!!
2
28
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха онлайн от самото начало нямаше да сме на това дередже! -----На кое дередже сме?146 болни в цялата държава?
1
8
 
42
 
! Отговори
Месец преди 3 години
Ако бяха онлайн от самото начало нямаше да сме на това дередже! Ама мислене няма в някой хора. За съжаление вируса не го интересува дали някой вярва в него или не.