Въпреки скока на заразени, родители против онлайн обучението

Решението трябвало да е и разумно, и балансирано
93
Въпреки скока на заразени, родители против онлайн обучението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няма решение за централно преминаване към онлайн обучението, но следим процесите. Има много молби от родители, че не искат децата им да минават към онлайн обучение. Когато се взима едно решение, то трябва да е и разумно, и балансирано", каза зам.-министърът на образованието Таня Михайлова пред БНТ.

Още по темата

Когато се налага, ще се премине и към онлайн обучение, но това е алтернативният вариант, каза Михайлова.

И обясни, че един от факторите е повишена заболеваемост.

"Това означава, че по критериите на Министерството на здравеопазването областта е в червена или оранжева зона. Това, за съжаление, е основен критерий. Мисля, че никой не иска да е в такава ситуация, коментира зам.-министърът. Трябвало да се следи и заболеваемостта в едно училище.

"Ако допреди няколко дни трябваше задължително да има предписание от РЗИ, тук вече може да се вземе решение, което да е адекватно за обстановката в конкретното училище. Има много ясно разписан алгоритъм, по което трябва да се случи. Също се следи и броят на отсъстващите учители", каза още Михайлова.

"Директорът е този, който вижда какво се случва. Например в училището в Търговище само за един ден имаше 200 заявления от родители за преминаване в такава форма. Вчера сме издали 3 заповеди от министерството, много е важно да се следи. В Търговище един от факторите беше притеснението", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
17
 
4
 
! Отговори
Падаря преди 3 години
Онлай обучение значи че единия родител става бавачка.За да има онлайн обучение заплатата на единия родител трябва да скочи двойно ,а на родителя гледащ децата осигоровките да се покриват от фонда за корона вируса на ЕС... На самотните родители да се плаща заплата като бавачка и тези пари да се вземат от 9 те милярда евра за корона вируса.
66
1
 
15
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Дай боже да не умре някое дете от Вируса .Тогава друга песен ще запеете от МОН.
65
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искат присъствено, да бъде осигурено допълнително възнаграждение на учителите за това, че са на първа линия, както и лечение във ВМА в случай, че се разболеят!
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Те пък тия дето сега завършват с нормално обучение "доктори, строители, архитекти или инженери" и т.н. знаеш ли каква леш са? Айде моля ти се! Да има нормални са единици и не можеш да ги намериш, защото най-често бягат в чужбина.
63
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взичките родители които са против онлайн обучението просто мразят децата си и не могат да ги търпят за дълго време. Тогава питам, за какво изобщо ги имате тези деца? Колко хора с починали деца биха дали всичко да си ги върнат, а вие излагате вашите на риск.
62
18
 
6
 
! Отговори
браво преди 3 години
Браво на умните родители. Ако слушате ковид зомбитата ,трябва да се окопаем в землянки!
61
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия *** с онлайн дипломи, дано да не станат един ден доктори, строители, архитекти или инженери, че леле майко...
60
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 59Смъртността не е толкова висока, че да се стигне до там.
59
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До разсмя меИ какво? На училище не ходи ли? Или те бяха изоставили на произвола? Радвам се, че си разсмян, но не всички искаме да оггледаме разхайтени нехранимайковци!
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всичко си има време. Вие не го мислете толкова. Има вариант да се премине онлайн, има вариант и да не се.Във втория случай след месец-два никой няма и да си помисля за училище (ще е зает с други неща). Първи ще си бият камшика учителите, после и децата няма да ги пускат родителите.Така,че няма никакъв смисъл от молби и коментари.
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На "родителите ", които не им се занимава с децата това в момента е удобно. Дано ги зарази някое от децата им, че да им светне лампата в кратуните.
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи принципно, ако им дават по 1000 лв. допълнително и те си ги спестяват, след 2 месеца ще са заделили за погребение, и поне ще са спокойни, че няма да набутат близките си ако се заразят и стане нещо докато се водят по акъла на Вълчев да работят в толкова заразна среда.. А пък знаем, че рядко има богати учители. Зле са си финансово, така е. Така че това е добра идея, а и е справедливо да им се плаща повече, като ще работят в риск.
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С половинчати мерки ефективни резултати на образовано, знаещо и можещо поколение не могат да се постигнат.Пример- кой ще ви засява и обработва както трябва земята.Престъпление е ученици от професионални гимназии да учат онлайн и да се дават дипломи и книжки за шофьори на неграмотни хора.Няма ли достатъчно качествени хранителни продукти на пазара ще дойде и още по голямото социално напрежение.Не всички училища трябва тайно да се приватизират от алчни и без скрупулни чужди капиталисти !
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2024-а година.-Ееееех Иванчо. Стана на 13! Почти МЪЖ! Печелиш състезания, отчличник!Само да бяха дядо и баба ти тук, да те видят, колко щеше да ти се зарадва! Еееех.- Защо не са тук, тате! - Ами защото ти един ден хвана корона вирус, отиде да ги видиш какво рпавят, зарази ги и те умряха.Хмммм ... колко ли от нас ще имат подобни разговори с децата си :)
53
1
 
8
 
! Отговори
разсмя ме преди 3 години
До РодителНе знам на колко години си, но теб като малък гледал ли те е някой? Защото мен не, родителитеми бяха по цял ден на работа и се виждахме чак вечер.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пробелмът с дистанционното е, че МОН са тотално неадекватни и за почти 8 месеца, още нямат изготвена програма като хората, а се надяват учителките, която както може, да организира онлайн класни стаи, да пригоди домашни и преподаване за методи, за които никога не е учила, а като някъде няма тотален срив, МОН се *** в гърдите и казва "Ние успяхме!". Вие ИЗОСТАВИХТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО!
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто искат да ни заразят, за да постигнат много бройки на заразени и да гепят едни пари за това. Ок, приехме го. Обаче айде през това време да се погрижим и за учителите, защото тоя цирк ще мине, кой каквито пари успее да вземе, ще вземе. И тогава пак ще си ходят на училище децата и то присъствено, само че вече няма да има учители!
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Родител"Подивяха в къщи, нямат социален контакт, онлайн обучението не е като контакт на живо."Какъв жив контакт, ***? Те са на училище за да учат, не да правят живи контактки. Никой не им е забранил, да излиза и да се срещат с рпиятелчетата си. Па и откъде знаеш, че нямали контакти! Нали го гледам моя - имат си Discord страница и НОНСТОП си пиат и говорят.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хотелите пълни петък, събота и неделя (справка Хисаря), дискотеки и ресторанти - също, обаче да затворим училищата."Те бяха пълни и всеки уйкенд лятото ... Или сега ще кажем, че короната имало 3 месеца инкубационен период, или че просто никой не е бил заразен поради чист късмет :)
48
4
 
2
 
! Отговори
До37 преди 3 години
*** е този, който даде възможност мързеливци като теб да стоят по цял ден пред компютъра и телефона. Ckaпaняк.