Въпреки скока на заразени, родители против онлайн обучението

Решението трябвало да е и разумно, и балансирано
93
Въпреки скока на заразени, родители против онлайн обучението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няма решение за централно преминаване към онлайн обучението, но следим процесите. Има много молби от родители, че не искат децата им да минават към онлайн обучение. Когато се взима едно решение, то трябва да е и разумно, и балансирано", каза зам.-министърът на образованието Таня Михайлова пред БНТ.

Още по темата

Когато се налага, ще се премине и към онлайн обучение, но това е алтернативният вариант, каза Михайлова.

И обясни, че един от факторите е повишена заболеваемост.

"Това означава, че по критериите на Министерството на здравеопазването областта е в червена или оранжева зона. Това, за съжаление, е основен критерий. Мисля, че никой не иска да е в такава ситуация, коментира зам.-министърът. Трябвало да се следи и заболеваемостта в едно училище.

"Ако допреди няколко дни трябваше задължително да има предписание от РЗИ, тук вече може да се вземе решение, което да е адекватно за обстановката в конкретното училище. Има много ясно разписан алгоритъм, по което трябва да се случи. Също се следи и броят на отсъстващите учители", каза още Михайлова.

"Директорът е този, който вижда какво се случва. Например в училището в Търговище само за един ден имаше 200 заявления от родители за преминаване в такава форма. Вчера сме издали 3 заповеди от министерството, много е важно да се следи. В Търговище един от факторите беше притеснението", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам две деца и сам ЗА. Всички родители с които съм разговарял искат онлайн обучение. Тези статистики, нали знаете ...
6
5
 
22
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Принципно и аз съм против, но за жалост няма много варианти. Ще препълним болниците и даже едни счупен крак ще е огромен проблем.
5
8
 
29
 
! Отговори
РОДИТЕЛ преди 3 години
аз имам три деца, двама ученици и един студент и съм ЗА ОНЛАЙН, пък иначе да си ходят насам-натам, умерено
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ли? Е нали вчера родители искаха онлайн обучение, днес не искат.. То сигурно затова тоз пипон се чуди кво да прави, а? Щото много му е важно на родителите да угоди? Съвсем не щото всичко е планирано още лятото и си чака заповед от шефа! Не, бе! В никакъв случай! Как може да си помислиш такова нещо! Той за родителите и учениците мисли, съвсем не е калинка!
3
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм родител и сам за Онлайн обучение
2
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ги е грижа за децата. По-лесно е друг да им обръща внимание. Когато ги зарази някое от децата им ще запеят друга песен.
1
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм родител и съм ЗА дистанционното обучение!