Вълчев: Училищата не трябва да затварят първи!

15 училища от 1-7 клас вече учат дистанционно
Обновена: 29 окт 2020 11:11 | 29 окт 2020 11:07, Веселина Йорданова
121
Вълчев: Училищата не трябва да затварят първи!
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Красиимр Вълчев отново настоя, че училищата не трябва да се затварят първи.

По думите му това е лесно, но е от последните мерки, защото обучението изцяло в електронна среда не е най-доброто.

Още по темата
Според него решението да учат дистанционно от гимназиалния етап, което влиза в сила за 2 седмици, е балансирано.

За по-малките ученици той уточни, че 15 училища от 1 до 7 клас са поискали да учат дистанционно и на всички е разрешено.

Четирима учители за последните 20 дни са починали от коронавируса, съобщи Вълчев на редовния брифинг на Министерството на здравеопазването за разпространението на вируса и изказа съболезнования.

Според него училищата не са местата с най-голяма заболеваемост, като допусна, че при много младежи заболяването протича безсимптомно.

Според министъра занималните трябва да останат да работят. 

Следят се 16 страни, за да се вземе адекватно решение за образователната система. Засега три от тях са затворили училищата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 52Има и други интересни въпроси. Например: А като си под карантина, защото детето ти е болно как ще ходиш на работа? А като си болен с ковид как ще ходиш на работа? А като си умрял от ковид как ще ходиш на работа? ...И други такива разни...
50
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей ***...и като ги затворите как се очаква хората да ходят на работа.Как ще подпомогнете родителите,които няма да ходят на работа и няма да получат заплата или ще бъдат съкратени?Вие сте безумие и срам.Мразя ви и ви презирам.Дано има справедливост на този свят.
49
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите трябва да получават допълнително възнаграждение за това, че са принудени да работят в риск! Трябва да им бъде осигурено лечение във ВМА, когато се разболеят!
48
2
 
12
 
! Отговори
Малко ирония преди 3 години
Нинова ще се пръсне от яд, защото Борисов успя да оцвети картата на цяла България в червената зона!
47
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така, безопасността на децата и възрастните им роднини трябва да е на последно място. С две думи, който има внуци и не се е изолирал от тях е приемлива жертва.
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
42Съгласен съм, че две сфери не трябва да зависят от капитализма - образованието и здравеопазването. Те са ценност за всяко цивилизовано общество.То трябва да осигурява достатъчно средства за тези две сфери за да не зависят от стихията на пазара. Но затова трябват държавници с акъл, а не мутродемократи и обикновени крадци с власт!
45
3
 
18
 
! Отговори
В Германия преди 3 години
В червените зони Меркел затваря всички училища. На разсеян ли се прави!?! Поне в най-тежките области да затваря.
44
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев, само със съболезнования не става тая работа! Трябва да компенсираш семействата на учителите загинали заради твоята грешка!
43
9
 
16
 
! Отговори
Един съгласен преди 3 години
Само да ви кажа как протича часът в момента. Учителката си говори, а целият клас играе в мрежа.! Ако продължи повече от 2 седмици, отиде ....
42
3
 
17
 
! Отговори
101 преди 3 години
Ти си за затвора бе Вълчев
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-голямата грешка е не министърът на образованието ни. Уиец на обществото ни е дивият капитализъм, който ни натрапиха. Министрите са просто пионки на системата.Здравеопазване, образование, социална система...всичко отиде по дяволите. Там, където всичко е пари, е така! Човекът няма значение!
40
7
 
23
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Когато някое дете почине от Вируса .Тогава друга песен ще запеете от МОН.Пусни ти своите деца присъствено и тогава седни да говориш .Децата не са играчка която можеш да си я купим от всеки магазин.
39
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно училищата са проблем в пандемията. Именно от там се увеличиха заразените. Какво очаквате да стане при наличие на 300 деца затворени в една сграда? Особено малките класове много трудно свикват да спазват мерките.При наличие на заразени учители не се поставят под карантина класовете, в които са преподавали и резултатът се вижда в ежедневната статистика. По-добре онлайн отколкото препълнени болници!
38
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
35, защо не се влоши положението още края на септември ??? Тогава училищата бяха пълни
37
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаркаКъде ще ходиш , ако те зарази детето ти? Можеш ли да отговориш? Ще работиш ли тогава за да заразиш и другите около теб? То бива пpocтотия, но това вече е извратено.
36
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да напуснат учители работа. Къде могат най-бързо да си намерят работа ?В сферата на услугите-магазинери, консултанти,сервитьори.Пак няма да им е оферта
35
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаркаА с какво си карахте онлай обучението пролетта? Би трябвало да имаш лаптоп или вече да си купила на детето, също имате телефони, таблети.. Абе те във 2 клас си носят в училище таблети за по над 1000 лв, за да си играят игри! Кво да говорим! Че има и такива, които нямат много техника, има, ама това са по-скоро изключения!
34
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички е ясно че сегашния скок на заразените е свързан със започването на учебната година. Няма друго разумно обяснение. При това положение трябва да се прецени кое е по малкото зло. Да затваряме децата и да ги оставим без обучение, особено малките е абсурд да ги учат "дистанционно", като това означава и 1 родител да е дежурен с тях. Или да се увеличават заразените. Кое от 2те? Това решение не може да се взема от учителите или директорите. Те са финансово мотивирани да затворят
33
9
 
11
 
! Отговори
Учителите преди 3 години
Да напуснат. Да преподават умните, които държат отворени училищата. Няма смисъл да си рискуват живота, заради неадекватните решения на властите.
32
18
 
8
 
! Отговори
ла преди 3 години
Трябва да се измисли друг начин, но обучението трябва да е само присъствено! Дали учителя ще преподава зад плексиглас, дали класовете ще се делят на групи, дали... още 100 други неща може да се предложат. Въпросът е управляващите да се размърдат и да се чувстват притиснати, защото сега им е ясно, че въвеждане на ДО ще има ОГРОМНИ политически последствия.