Ще бъде ли обявена нулева година за част от студентите?

Те няма как да преминат практическото си обучение
30 окт 2020 14:00, Нели Христова
18
Ще бъде ли обявена нулева година за част от студентите?
Снимка: БГНЕС

В Пловдив студенти от няколко университета изразиха опасения, че тази академична година може да се окаже нулева. Заради дистанционната форма на обучение те не могат да провеждат практическите си занятия.

Какво искат студентите?

Бъдещите агрономи се притесняват, че няма да могат да завършат, за тях е много важно присъственото обучение, все още не са си взели някои практики заради затварянето на университета през пролетта. Студентите предлагат хибридно обучение. Има специалности, за които е невъзможно дистанционното обучение. Бъдещите агрономи са категорични, че с дистанционно обучение няма как да завършат. И може някои от студентите да откажат да заплатят таксите за този семестър.

"Основното ни притеснение е, че нашите студенти няма да могат да получат своята практическа подготвеност дори след завършването си в Аграрния университет, защото за един агроном това е от изключителна важност. Има невзети практики още от миналия семестър и нещата се натрупват. Мисля, че ще настъпи хаос в нашия учебен процес. Искаме алтернатива от управляващите как и по кое време ще си вземем практиките", каза Христо Козарев, председател на Студентския съвет.

На същата позиция застават и студентите от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев". Те също имат практики, които не са взели още от миналия семестър.

"Притеснени сме за нашите преподаватели заради COVID-19, но сме в такива специалности, които не могат да преминат в онлайн обучение."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който учи няма да сполучи!
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Студентите по-добре тази година да си стоят у дома. Така ще спестят поне някой лев на родителите си и могат и те самите да помогнат за семейния бюджет. Млади са, животът е пред тях.
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да е нулева година, защото ще трябва да връщат таксите... а нали се сещате колко им се връща... а разходите си вървят.Така ме ще направим поредния компромис с качеството, да не засегнем финансовия интерес...
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова на студентите като завършат им слагат такива плоски шапки на главите. Да покажат на всички че вече са завършени ****нари. Виждам ги всеки ден. На по 24-25г. станали големи мъже и уж с една камара дипломи, ама не може да забие едни гвоздей. Като влезе във фабриката гледа машините все едно пред него е кацнало НЛО. И почваме до учим от АБВ. Ми за къв *** тому е било това образование. По добре да беше дошъл при нас на 16г да го научим и за 10 години щеше да си изкара 200 000лв.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе да ги проектира който си иска! Проектантът е 1 а работниците са стотици. Не може всички да искате да станете началници. Трябва някой да върши и реалната работа.А те ги излъгаха младите че всички може да са началници. Ама не става така. И затова сме на това положение. Младите не искат да работят. То за тях даже е срамно да се работи. Че пък и станаха нагли до небеса. Заплатите им били малки. Те не могат нищо да правят ама искат заплати по 2000лв.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя от 8 коментар да се надява да не го лекува лекар без диплома или тарикат от улицата,че тогава ще си обърне мнението ,като ветропоказател
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 4. А кой ще конструира машините и ще проектира сградите?
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8. Ако беше така, както казваш, до сега щяхме да сме още по дърветата. Не става само с тарикатлък! Трябват и акъл и знания!
8
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да изкарваш пари не трябва диплома. Трябва ти акъл!Само че младите сега не знаят че акъла не се придобива в училище. В училището ти вземат акъла и те смачкват да си едно послушно и изпълнително нищожество. Влизаш човек и излизаш на ***.Уменията които трябват да печелиш пари се придобиват на улицата! С практика и с мислене. Трябва да разбираш психологията хората и да можеш да ги манипулираш както си искаш. Абе с една дума да си играч! Щото ако не си играч други ще си играят с тебе.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и без това са безработни след ВУЗ или на минимални заплати. За лекари например държавата се сеща едва като има епидемия а преди това закриваха болниците. За народното събрание има много кандидати и малко места.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Практическо после на работа. Те професорите са по-неграмотни и от студентите, защото по фирмите ще ги уволнят ако бачкат на практика и нищо не могат освен да преписват и четат лекции в залата.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"финансово зависими безработни"Англия и Франция ги имаха тея "зависими безработни". Едните от империя, станаха на псевдо *** държавица, а другите в момента са малко изолрано островче, чиято единствена значимост в Света вече е, че имат няколко ядрени бойни глави.
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ги подлъгаха че всички трябва да имат дипломи. А реално работодателите не ги интересува. Като отидеш в фабриката машините не те питат дали имаш диплома. Трябва да ги включиш и да ги управляваш. като отидеш на строежа тухлите и цимента не те питат дали имаш диплома. Трябва да ги хванеш и да градиш.Схващате ли?
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То днешно време да си студент няма никакъв смисъл. Само си губиш времето и парите. По добре да се запишеш на професионално обучение и за 1 година със практика да научиш някаква реална професия. Ето сега хората търсят навсякъде работници с умения. Да работят с машини, да заварят, да карат камиони и багери. Търсят се и електричари, строители и мн. др. Няма кой да бачка. Така че младите да не се лъжат с глупости. Да си изкарват средно и да се хващат да бачкат.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами целта е да се създаде една генерация от неуки роби, финансово зависими безработни, и пропаднали ***.така банкстерите няма да имат никаква съпротива.
1
3
 
25
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Ама как само ги измамиха студентите тази година:Отвориха университетите през септември, събраха семестриални, учебни и всякакви други такси и плащания от студентите, продадоха им учебници по 1000 лв комплект за студент и сегааааа: извинявайте, затваряме, нулева година!