Учителят Тео: Целият свят има нужда от пробуждане

Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност, смята физикът
Обновена: 30 окт 2020 19:12 | 30 окт 2020 19:12, Анисия Иванова
153
Учителят Тео: Целият свят има нужда от пробуждане

Целият свят има нужда от пробуждане. Нещата отиват на зле. Откъсването на хората от работа, от училище, от университета, може да бъде фатално за света като цяло“. Това каза БНР Теодосий Теодосиев, преподавател по физика и приложна математика в Математическата гимназия в Казанлък, наричан още Златния учител на България.

Според него не е редно училищата да бъдат затваряни заради коронавируса.

„Ако се пазим непрекъснато, никога няма да получим колективен имунитет. Не трябва малките да се извеждат от училище, те минават безсимптомно болестта и те ще са първите, които ще бъдат бариерата. Това за мен не е и истинска епидемия, защото навремето правехме грипна ваканция, когато 25% от учениците са разболеят, но да са на легло. В момента за целия свят няма не 1%, а 1 промил, който да се е разболял. Това е една изкуствено раздухвана истерика и целта е създаване на световна икономическа криза… Целта е пренареждане на света. Нищо не става случайно“, убеден е той.

Той смята, че коронакризата ще свърши, когато постигне целта си - когато се получи достатъчно дълбока икономическа криза. Според него не могат да се приложат и математически модели - те са приложими само ако напълно случайно става всичко.

"Моето мнение е, че нещата не стават случайно. Математическите модели важат там, където има теория на вероятностите, а тук те са непригодни", каза той в интервю пред БНР.

"Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност сред учениците. Който иска да си спаси детето, трябва да го накара да учи по 15 часа на ден. Светът се омързеливи, оставихме всичко да правят китайците, тези от далечния Изток. Останалият свят отива на упадък... Хората не искат да мислят“, убеден е той.

По думите му решенията не се вземат у нас, а на по-високо ниво. Нашето правителство е послушно на тези, които са началниците. Има правителство в сянка, което движи нещата, смята физикът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе много знае Тео. Да седне да обучи колегите си, че измежду даскалите има тотални неграмотници. Горките деца които трябва да ги търпят, моето дете реве че ще се връща в училище!
95
4
 
17
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Нито Бил Гейтс, нито Стив Джобс, нито Юл Браун имат Висше образование!!!! Истинските революции ги правят хората ИЗВЪН СТАТУКВОТО.
94
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМАТУРИТЕ И ИЗПИТИТЕ ВЪВ ВУЗ ЗА ДРУГАРИТЕ ОТ БКП ВИНАГИ СА СЕ ДАВАЛИ СРЕЩУ ОЦВЕТЯВАНЕ НА КАРТИНКИ А НА СЕЛЯНИТЕ СРЕЩУ АГНЕ, ПУЙКА, ПРАСЕ И РАКИЯТАКА Е ПОЛУЧИЛ ДИПЛОМА И ВЪПРОСНИЯ УЧИТЕЛ
93
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама грипът могат да го лекуват с витамин С,парацетамол пилешка супа и гореща баня.А тва прави двустранна бронхопневмония и няма ли купчина доктори наблизо е възможно човекът да си отиде.Е така като кажат-дъртите да умират.Защо е тази злоба към възрастните хора та ние всички ще станем стари един ден.Хората не са животни за да се каже -дъртите ги заколете останалите за разплод и на нивата. Ученето по 15-16 часа дневно дали ще направи децата много умни?Ще запаметяват и догодина всичко са забравили.
92
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдее и тоя изперка!
91
16
 
4
 
! Отговори
за 116 преди 3 години
До Анонименда, лошото е че на такива платени комунистически профани ще плащаме пенсиите за да им четем помиитедокато работим за да извадим България от блатото в която такива нещастници я набутаха
90
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета публикацията и гледам снимката... Виждам, че не е Мангъров...Продължавам да чета и пак поглеждам снимката... Вече съм сигурен, че снимката не е на Мангъров... Не я прочетох до края, но нямаше и смисъл да си губя времето да я довърша.Абсолютен пpoфан на когото е платено. Да ми говори за училище във време, когато страната е пламнала от тази епидемия е направо върха на лицемерието и пpocтотията...
89
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този така ги учи на физика че после имат нужда от медицина да се оправят.
88
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина като остарее е почва да си въобразява че е някакъв гуру. Бат Бойко също го удари ЕГН-то и само философства последните години.
87
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦЕЛИЯ СВЯТ ИМАЛ НУЖДА ОТ ПРОБУЖДАНЕ А УЧИТЕЛЯ ТЕО ОТ АМЕРИКАНСКИ ДОЛАРИ
86
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този интелектуален фантомас е любимец на милиционерите, нали и те са толкова акълии
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа, Бат Бойко е Златен...НЕГОВОТО ЦАРСТВО Е БОГАТО, ЗЛАТЕН Е И НЕГОВИЯ ТРОН....ама нещо запада ще спира парите и работата върви на зле..
84
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега си мислех че физиката е наука а не религиозно-политическа секта, но като гледам този май не съм бил прав..
83
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честно казано ако на запад не правеха наука учителя Тео щеше да пасе козите по баирите над Казанлък. Защото нашите освен да философстват за друго много не ги търси, но нали сме съседи с гърцита, а те са измислили философията та сме прихванали нещо.
82
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Ама моля ви се, недейте така. Илияна Раева също е от златните момичета на България. Те с Тео са горе-долу на едно интелектуално ниво.... Сираков е от златния отбор пък и той също е така умен..
81
7
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ТОЗИ ЛИ СМЕНИ МАНГЪРОВ??? МАНГЪРЧО ПОНЕ РАЗБИРАШЕ НЕЩИЧКО ОТ МЕДИЦИНА. МАКАР ЧЕ ИСКАЛ ДА БЪДЕ ФИЗИК. РАЗМЕНИЛИ СА СЕ. НО ЕФЕКТЪТ Е КОТКАТА НА ШРЬОДИНГЕР.
80
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредният дървен философ..Мерси и чао.Антика от соц простотията.
79
0
 
3
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
Тео НЕ Е ПРОФЕСОР.
78
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТитинТео е професор ама дървен хахаха
77
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИВОТО В БЪЛГАРИЯ НАИСТИНА Е НИСКО ЩОМ ТОЗИ МИНАВА ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ.. ЖАЛКА СЪВЕТСКА ЛАТЕРНА..