Учителят Тео: Целият свят има нужда от пробуждане

Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност, смята физикът
Обновена: 30 окт 2020 19:12 | 30 окт 2020 19:12, Анисия Иванова
153
Учителят Тео: Целият свят има нужда от пробуждане

Целият свят има нужда от пробуждане. Нещата отиват на зле. Откъсването на хората от работа, от училище, от университета, може да бъде фатално за света като цяло“. Това каза БНР Теодосий Теодосиев, преподавател по физика и приложна математика в Математическата гимназия в Казанлък, наричан още Златния учител на България.

Според него не е редно училищата да бъдат затваряни заради коронавируса.

„Ако се пазим непрекъснато, никога няма да получим колективен имунитет. Не трябва малките да се извеждат от училище, те минават безсимптомно болестта и те ще са първите, които ще бъдат бариерата. Това за мен не е и истинска епидемия, защото навремето правехме грипна ваканция, когато 25% от учениците са разболеят, но да са на легло. В момента за целия свят няма не 1%, а 1 промил, който да се е разболял. Това е една изкуствено раздухвана истерика и целта е създаване на световна икономическа криза… Целта е пренареждане на света. Нищо не става случайно“, убеден е той.

Той смята, че коронакризата ще свърши, когато постигне целта си - когато се получи достатъчно дълбока икономическа криза. Според него не могат да се приложат и математически модели - те са приложими само ако напълно случайно става всичко.

"Моето мнение е, че нещата не стават случайно. Математическите модели важат там, където има теория на вероятностите, а тук те са непригодни", каза той в интервю пред БНР.

"Онлайн обучението ще доведе до тотална неграмотност сред учениците. Който иска да си спаси детето, трябва да го накара да учи по 15 часа на ден. Светът се омързеливи, оставихме всичко да правят китайците, тези от далечния Изток. Останалият свят отива на упадък... Хората не искат да мислят“, убеден е той.

По думите му решенията не се вземат у нас, а на по-високо ниво. Нашето правителство е послушно на тези, които са началниците. Има правителство в сянка, което движи нещата, смята физикът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
5
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Има си правила и в медицината, драги Тео. Грипна епидемия се обявява при 200 заболели на 10 000 души. А ученическа ваканция - при отсъствие на 30% от учениците.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е
34
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртите все света им е крив. Пък как така все новото поколение е по-тъпо от предното, а пък света върви напред?
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.е. от 8 сутринта до 11 вечерта без почивка, така ли да го разбирам?Мда, при него така учихме на лагер-школите му. Издържахме по месец. Не беше леко, но после в университета другите изглеждат като бавно развиващи се на твоя фон.
32
1
 
13
 
! Отговори
Трети закон на Нютон преди 3 години
"Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие"Тео, спокойно! Всичко ще им се върне със страшна сила.
31
0
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Ако бяха такива нямаше да знаят откъде се включва компютъра .... в смисъл, кабела в мрежата първо. Явно си от тази генерация. Шапмион по физика .... да не го бъркаш с физическото, там има олипиади, а на тях победители .... не случай, т.е. чети какво ти пишат журналята, и те са на ниво четвърти клас
30
2
 
6
 
! Отговори
Минко 19 преди 3 години
По Здрави за всички Ковид *** тука. Как е , плащат ли редовно?
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да учи по 15 часа на ден? Добре ли прочетох?!? Т.е. от 8 сутринта до 11 вечерта без почивка, така ли да го разбирам?
28
12
 
9
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ ПРИ КОВИД НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА. МЕДИЦИНАТА НЕ Е МАТЕМАТИКА. ТЕО ДА СИ ГЛЕДА МАТЕМАТИКАТА. НЕ МОЖЕ МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ ДА БЪДАТ " БАРИЕРА" СРЕЩЕ ВИРУСА. НОНСЕНС. ТОЧНО ТЕ ГО РАЗНАСЯТ ВКЪЩИ. ТЕ СА РАЗПРОСТРАНИТЕЛИ, А НЕ БАРИЕРА. СЛЕДВАТ НОВИ МУТАЦИИ - ДОРИ ВЕЧЕ ДА СИ БОЛЕДУВАЛ ПАК МОЖЕ ДА СЕ ЗАРАЗИШ И ДА БОЛЕДУВАШ. ЗАСЕГА НЯМА ДРУГА СИГУРНА ЗАЩИТА ОСВЕН МАСКИТЕ.
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да ви светна, евреите сами по себебси нищо глобално не са решавали и няма и да решават. Просто от хилядолетия ги ползват за прехвърляне на вината
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като го погледнеш трезво... откъде тръгна вируса? Китай. Кой има най-голяма полза сега? Китай. Къде няма вирус сега? Китай. Нещо им се натрупаха много съвпадения.Както казват - ако ходи като патица, кряка като патица и има силиует на патица, твърде е вероятно да е патица...
25
2
 
11
 
! Отговори
не си напълно прав преди 3 години
не вярвам че има световни конспирациино напълно съм съгласен че света се е опростачил до невиждани до сега нива и е стигнал невиждани нива на мързел и алчност за бърза печалбвазатова реагира така на този вирус който не е особено опасен общо взето и затова реагира так и срещу тероризма и други проблемижалко наистина за този свят скоро ще се самоунищожи ако не промени мисленето си
24
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък ще пробужда целият свят. Не се ли вижда, че живее под мафиотска диктатура и го управляват някакви феодални мутри, като през средновековието? Бай *** Айнщайн.
23
5
 
5
 
! Отговори
Минко 190 преди 3 години
Едно истинско мнение, браво! А за 2 и 3 много поздрави от Бай ви Минко 19
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКо такива ни учат децата ....Ако такива ти учеха децата, те щяха да са световни шампиони по Физика и Математика. Ама не ти ги учат такива децата и те какво са? Кварталната кифла и льольото с дрифтаджийската тройка? ;)
21
4
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Евреите решиха: Човечеството ще остане 500 000 000 ...Това е ,другите отиват за тор...
20
5
 
5
 
! Отговори
Сребърен преди 3 години
Златен??? Толкова ли е струвала шестицата при този умник? Имунологията и математика *** се срещат най-често в интензивното напоследък. Или в НОЩ, което си е същото по принцип
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Абсолютно вярно!
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До WOKЕ-натхич не си уокнат пич, ако беше уокант щеше да знаеш, че всяка добра идея като анти-расизъм, толерантност, коректност, солидарност и тн, е инфилтрирана и с нея се злоупотребява в днешно време. трябва ли да нося маска за солидарност, или да свиквам да живея с бежанци за толерантност, или да не протестирам за да съм коректен, или да се оставя на цветнокожи да ме обиждат и да си налагат културата за да не съм расист ? не трябва. не мрази другите и различните, но не мрази и себе си
17
11
 
7
 
! Отговори
WOKЕ-нат преди 3 години
Леле, тука усещам1. Конспиративно мислене2. Расизъм3. Крайно дясна политическа ориентация със силен мирис на консерватизъм