Вълчев иска децата в училищата, а не през лаптопите

Онлайн обучението не било достатъчно ефективно
111
Вълчев иска децата в училищата, а не през лаптопите
Снимка: БГНЕС

Просветният министър Красимир Вълчев призна, че ще настоява училищата да останат колкото е възможно по-дълго отворени и да не се взимат централни, а локални решения за преминаването на дистанционно обучение.

Според него е факт, че при дистанционната форма на обучението има по-големи пропуски. "Онлайн обучението не е пълноценен механизъм, то е компресорен механизъм", посочи той.

Още по темата
Вълчев е убеден, че при учениците, които не се включват в онлайн обучението, играят не само социално- икономически, но и културни фактори.

"Факт е че през пролетта 10% от децата не участваха ефективно в онлайн обучението, но по принцип 15% са децата, които не ходят на училище редовно и това се оказа ключово", каза той.

А конкретно за малцинствените групи той посочи, че през последните години се увеличил броят на родителите, които няма отношение към образованието на децата си.

"Колкото по-рано бъдат включени децата, чийто майчин език не е български, толкова по-добре се справят и стигат до гимназиален курс. До 92% стигна процентът за 5 и 6 -годишните. Остава обаче предизвикателството да задържим тези деца и да ги накараме да ходят на училище", каза Вълчев.

Заради пандемията от коронавируса мобилните групи, които търсиха учениците по домовете им, са възпрепятствани, но учителите се обаждат на родителите, когато детето не е отишло на училище или е закъсняло, обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
13
 
! Отговори
СОС преди 3 години
Как е Краси? Върви ли далаверата?
61
1
 
22
 
! Отговори
действителен случай преди 3 години
През март, когато започна коронавируса, в нашето училище учителите по английски език бяха спечелили проект за езиков кабинет и получихме 30 таблета. Директорът, гербер, посъветван от РУО, "в името на децата" ги раздаде на социално слаби ученици, които нямаха дигитални устройства, да могат да учат онлайн. През август директорът реши да събере раздадените за ползване таблети. От 30 бяха върнати 18, другите ги НЯМА, от 18-то 6 не стават за нищо,насипно. Сега хората се чудят как ще правят кабинет...
60
1
 
11
 
! Отговори
майка преди 3 години
До българин - Българино извини ме ,но май ти си учил в килийно училище ,щом смяташ ,че здравето и живота на децата ни зависи от формата на обучение.Касиерки и общи работници са по стойностни от хора с виШе и купени дипломи за виШе.По добре замълчи и не ръси глупости.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй като медиите рисуват спринцовки в главите ви и вие вярвате, че това са ваксините защото сте овчелюдие, накрая ще ваксинират децата ви тайно с нещо което прави микроскопични убождания които не могат да се усетят и ще им кажат, че това е нов метод за мерене на температурата.
58
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пъкления план на ГЕРБ е да използват дечицата като средство за разнасяне на заразата.Това и терористите от ИДИЛ не са правили.
57
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен, че родителте са по-свободни други ползи от присъственото не виждам.
56
4
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 57Умнико, на тебе ще ти кажа, че частните школи нямат нищо общо с държавните училища и са сто пъти по-добри, така че знаем за какво си даваме парите!!!Не съжалявам нито за една стотинка която съм дал на тях, ако комунизмът беше прогресивен нямаше да рухне, не мислиш ли?!
55
1
 
19
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Не съм математик ,но как не разбра ,че децата и училищата са инкубатор на заразата макар и без симптоми ,но заразени учениците след училище не спят и не се прибират при Вълчев .Когато се зарази цяло семейство какво става??
54
14
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
Абе вие какви хора сте бе???!!!Дори през средновековието хората са бягали от прокажени и чyмави, които са проявявали характерните симптоми, а не от здрави хора!!! Е да, може би хубавото е, че тогава не са имали никакви тестове за разлика от сега!Вие искате ли децата ви да станат неграмотни и мaлoyмни възрастни хора, които да работят в чистотата или като касиерки в супермаркетите???Дори килийното училище ще бъде повече от полза отколкото дистанционното!!!Като талибани сте!!!
53
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе да *** старите, важното е децата да са в училище че умира системата за частни уроци, псевдо важни изпити и т.н. от която се хранят десетки хиляди ненужно. За всички е видно че образованието от година на година става все по зле. Просто когато децата не са в клас се вижда по ясно колко ненъжно е образованиет в сегашния му вид.
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дошло е време да се избира между смърт от мизерия и смърт от К19. По тази причина и децата са в училище...Смъртта от К19 може и да ти се размине, но със сигурност, ако не работиш ще се споминеш финансово и социално.Тази година лъсна в целия си блясък неравенството пропаст между хората в България...
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тоя дъщеря му ходи ли на училище?
50
0
 
14
 
! Отговори
Този преди 3 години
Пиша министър е счетоводител по професия, но дава мнение по здравни и медицински теми. Децата са последната седмица му грижа. Единственото, което го интересува имаш ли е да не спира да паричния поток към любимите му НПО.
49
13
 
5
 
! Отговори
джави преди 3 години
НЕ Съм гласувал от 20 години,но сега ще гласувам за герб.Успяха да ме спечелят тия 6 месеца.
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Логичното мисленеЛогичното ти мислене е забравило да забележи връзката между младите хора и техните семейства. От там вече нещата стават безконтролни и стигаме до дифузно разпространение. Не е въпросът само да отделиш учителите от учениците, или възрастните в градския транспорт от учениците...
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ действат ПРЕДИЗБРНО - искат да се покажат като "доброто ченге", че няма да затварят нищо, няма да спрат децата от училище, ще слугуват на всеки пропищял бизнес бранш само и само да се спазарят с него за гласовете им на пролет.Не ви ли е ясно, че Бойко го интересува само и само ГЕРБ да спечели изборите, а не какво се случва сега? С лекота харчи парите - подкупва пенсионерите с 50лв, Алибеговците - с ниско ДДС и не затваряне на хотели и ресторанти
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стремят се да ни заразят масово, ама много лесно могат да паднат. Нищо, че си направиха така бюджета..
45
4
 
13
 
! Отговори
Логичното мислене преди 3 години
Затваряне и преминаване онлайн на дейности, където са предимно млади хора и деца, при положение, че научно е доказано, че те прекарват вируса без особени проблеми не е логично. По-скоро трябва да се таргетират местата, където ходят хората над 50 години и да се раделят по някакъв начин потоците. В образованието слаботозвено са учителите. Трябваше да се помисли за осигуряване на дистанция между тях и децата. За съжаление в училище ролята им е по-скоро на звероукротители и личен контакт е неизбежен
44
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев, колко трябва да станат учителските ковчези за да вземеш да се смириш и да престанеш да дрънкаш глупости.Вчера починаха трима учители, но за теб явно са малко?!!!
43
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев, айде като толкова знаеш да искаш, осигури лечение на болните учители във ВМА! Щото там ще отидеш ти като кихнеш и още преди да си проявил симптоми ще те излекуват, ама учителите ги пращат да си се лекуват вкъщи или най-много да попаднат в някоя изпаднала болница, в която нямат ни персонал, ни лекарства, ни нищо и не знаят кво да ги правят! А като ти ги караш да се заразяват, ти си отговорен и да получат добро лечение!!! Както си отговорен и за всяка смърт на заразен учител!