Вълчев иска децата в училищата, а не през лаптопите

Онлайн обучението не било достатъчно ефективно
111
Вълчев иска децата в училищата, а не през лаптопите
Снимка: БГНЕС

Просветният министър Красимир Вълчев призна, че ще настоява училищата да останат колкото е възможно по-дълго отворени и да не се взимат централни, а локални решения за преминаването на дистанционно обучение.

Според него е факт, че при дистанционната форма на обучението има по-големи пропуски. "Онлайн обучението не е пълноценен механизъм, то е компресорен механизъм", посочи той.

Още по темата
Вълчев е убеден, че при учениците, които не се включват в онлайн обучението, играят не само социално- икономически, но и културни фактори.

"Факт е че през пролетта 10% от децата не участваха ефективно в онлайн обучението, но по принцип 15% са децата, които не ходят на училище редовно и това се оказа ключово", каза той.

А конкретно за малцинствените групи той посочи, че през последните години се увеличил броят на родителите, които няма отношение към образованието на децата си.

"Колкото по-рано бъдат включени децата, чийто майчин език не е български, толкова по-добре се справят и стигат до гимназиален курс. До 92% стигна процентът за 5 и 6 -годишните. Остава обаче предизвикателството да задържим тези деца и да ги накараме да ходят на училище", каза Вълчев.

Заради пандемията от коронавируса мобилните групи, които търсиха учениците по домовете им, са възпрепятствани, но учителите се обаждат на родителите, когато детето не е отишло на училище или е закъсняло, обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Тодор Живков децата щяха да бъдат в " дървена ваканция "При ГЕРБ депутатите са недосегаеми, децата заточени на на фронтовата линия.
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев, сега да осиновиш сирачето на починалата учителка, да покажеш, че си загрижен!!!
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВъчОв! Учителката 49г от Севлиево ,която почина вчера оставя 12г момиче кръгъл сирак !
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно образованието в България преждевременно състарява. Министъра побеля, оплешивя, изтъня.
18
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този заради ромите ще избие страната.Когато имаше по 30 заразени на ден, можеше да има дистанционно обучение, а сега когато има по 2000 на ден - не може.
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами спрете обучението тогава щом не е ефективно?По цял свят се учи дистанционно, само тук не било ефективно.
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не знае ли че има вирус бе ?
15
32
 
8
 
! Отговори
браво преди 3 години
Браво Вълчев! Стига с тая паника. Децата на училище! Това е разумното!
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха направили училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени, ако университетите преподаваха онлайн сега щяхме да имаме 4% заболеваемост, но калинките в Мон и РЗИ проспаха лятото. Е, сега умниците нека дават съвет как да запази икономиката с болни работници, как да запазят лекарите и учителите, как да има почиващи по хотелите, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай те ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали училищата бяха най-сигурното място?Ако бяхте взели мерки още в началото учениците от горен курс да започнат дистанционно щеше да се освободи място за малките, които не могат да учат и да седят у дома сами да са по 10-12 деца в клас и цяла Нългария нямаше да е в червената зона.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си мислех, че иска дрога, пък той деца искал...
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. И после се чудят за бройки Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.
10
2
 
14
 
! Отговори
Добрата новина преди 3 години
Така или иначе малцинството завършваше и записваше клас след клас без въобще да посещава училище - просто даскалите си пишеха едни присъствия, и дори си попълваха едни тестове и пишеха оценки, за да си подсигурят заплатите и бюджетите. Това ги правеше шмекери. Днес учениците се водят просто на дистанционно. Няма нужда от лъжи и измами.
9
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ценните хора на държавата заседават онлайн и ако им се наложи да излизат се качват в мерцедеса и обградени от кортежи, а децата, които би трябвало да са бъдещето на нацията по тесни и задушни класни стаи 6 часа дневно и после още час и нещо в пикови часове по нередовен градски транспорт.
8
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителката от Севлиево остави кръгъл сирак, дете на 12 години. Сега Вълчев ли ще го гледа и издържа?
7
3
 
9
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Децата ги даваме за осиновяване в Швеция и Норвегия ! Решаваме проблема...
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само седмица след началото на учебната година Чехия премина психологическата граница от 1000 нови случая за ден. Това стана на 8 септември. Последваха десетина дни, в които броят на заразените дневно се движеше малко под и над хиляда. На 17 септември числата отново подскочиха 3125 нови случаи на COVID-19 само за ден. На 21 септември министърът на здравеопазването Адам Войтех подаде оставка. Той каза, че иска да освободи място за някой, който може да направи повече.Последвай примера му!
5
1
 
11
 
! Отговори
Селянин с колело преди 3 години
Колко и кога казват медицинските власти.Министърът само се проветрява.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да направи сегретирани училища за малцинствата и да им намери също така преподаватели. Те даже и осигуровки нямат и така или иначе ги лекуват безплатно. Държавата пламна именно заради тази мижитурка.
3
14
 
7
 
! Отговори
афроамериканец преди 3 години
Съгласен съм, че училищата имат може би най-големия принос за разрастване на регистрираните заразени, но задавам въпроса - И какво от това? Къде са камионите с трупове ?