Обсъждат разредено присъствие на учениците в 8-12 клас

Много учители подали молби за отпуск, 650 вече са заразени
35
Обсъждат разредено присъствие на учениците в 8-12 клас
Снимка: БГНЕС

Като резервен вариант се обсъжда разредено присъствие в училищата на учениците от 8 до 12 клас. Не е желателно мярката да се използва в прогимназиален етап, а в началния етап ще се прилага в краен случай, коментира ресорният министър Красимир Вълчев пред БНТ.

Още по темата
По думите му мярката би действала локално, според условията в различните училища. На 25 училища Вълчев вече е разрешил обучение в електронна среда.

Решенията продължават да се вземат локално, в следващите дни с министъра на здравеопазването ще дадем указания към училищата, обясни министърът.

И в момента той получавал предложения за преминаване към онлайн обучение на прогимназиален етап. От вчера Вълчев се е самоизолирал след контакт с COVID положителен.

Най-късно в началото на следващата седмица ще вземем решение за след 11 ноември. Няма да има централизирано решение, ще се съобразим със стойностите по места, всяко училище има прагови стойности за преминаване онлайн - 20% от учениците с грипоподобни симптоми. Целта ни е максимално присъствие, посочи просветният министър.

Той коментира, че не е възможен ефективен образователен процес с постоянно носене на маска в час.

Детските градини ще продължат да работят, те са последни в алгоритъма на затваряне на образователните институции.

Близо 650 са заразените преподаватели в училищата и детските градини. Има повишен дял на учителите, които са подали молба за отпуск. Има проблем със заместването на учителите, допълни още министърът на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла Европа затвори, те ще отварят.
13
2
 
12
 
! Отговори
защо преди 3 години
Защо все някой ви е виновен? А тези,които не спазват мерките и не вярват,че има вирус от който умират хора?Виновни са тези,които го отричат и го разпространяват с неспазване на мерките и отричането си. Не са виновни нито учениците,нито учителите, нито правителството. Насила не могат да им наложат,нито да пазят всеки поотделно. Никой не може да е сигурен в каквото и да било. Но така сме си ние българите, все някой ни е виновен...ние не...
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие луди ли сте? Точно децата са най-големите разпространители. Училищата у нас са с по 26-30 деца в клас, които освен това пътуват и с градски транспорт където разнасят коронки.Даже и да ги карат леко ако лепнат заразата на родителите си кой ще ги гледа после. Освен това все още няма достатъчно данни за пораженията върху организма в дългосрочен план.
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За някакви страхливци с кашляне има легла, а за раково болни няма.
10
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая каква е че да ми дава наклон? Това, че няма болници и лекари не е мой проблем и няма да стана заложник заради тези проблеми.
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В началото онлайн обучението беше хит и министъра беше ведър.Какво стана господин Велчев?Кой ви принуди да лъжете са добрите страни на онлайн обучението?Какво ви изплаши?Имате ли съвест или сте маша на някакви луди жени в МОН.
8
3
 
33
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Училищата трябваше отдавна да ги затворят. Както и ресторантите. Вече има достатъчно сайтове за готова храна, както и всеки ресторант като го затворят не спира да работи на 100%, а готвачите и шофьорите, чистачките си бачкат. Мой приятел работи в ресторант и ми каза, че когато всичко беше затворено са готвели всеки ден и са разнасяли храна по домовете чрез поръчка в сайта им.
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВъпросТченце: Колко в кеш бонуси са обещали на директорите, за да не си затварят училищата?
6
2
 
8
 
! Отговори
Народа преди 3 години
Ами ние пък обсъждаме как едно правителство ще падне. Щото самО ще се събори. Само ще се дръпнем да му направим място като пада да не падне върху нас....
5
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е провал.В средата на годината ще бъде обявена нулева година и за средното и за висшето училище.Другото е гавра.
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще жертвате учителите?!? ***! Издивателствате над лекарите и мед персонал, жертвате учителите!!! Някой ден ще си платите!
3
2
 
34
 
! Отговори
ядосан преди 3 години
"Има проблем с учителите" ????А стига бе, вЕрно? При средна възраст над 50 години на учителския състав и по 6 часа дневно сред кихащи и кашлящи деца не вярвам да са много желаещите. Поне да им плащаха подобаващо ...
2
1
 
20
 
! Отговори
Майтапчийски с Ифата преди 3 години
Какво обсъждате бе герберски калинки, кажете си , че ще го сторите без да ви пука кво мислят хората
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локдаун, некадърници!