Вълчев: Следващата седмица става ясно дали ще се носят маски и в час

Очаква се януари и февруари да има 2-3 седмици изцяло онлайн обучение
Обновена: 12 ное 2020 09:06 | 12 ное 2020 08:55, Петя Славова
62
Вълчев: Следващата седмица става ясно дали ще се носят маски и в час
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След поредния ден с много новозаразени с коронавирус, остава въпроса присъствено или не да продължат учебните занимания в училище.

Още по темата

"Лятото имаше много дебати какъв модел на обучение да изберем. Тогава категорично надделя мнението, че образователният процес с маски е неефективен, да не кажем невъзможен, особено за по-малките ученици. Затова тогава избрахме модела на невзаимодействие. Днес обаче ситуацията е усложнена. Следващата седмица ще обсъдим дали носенето на маски в час да бъде задължително". Това заяви пред Нова тв министърът на образoванието и науката Красимир Вълчев.

"В момента всеки директор или учител може сам да вземе решение за носене на маски в час", каза още той.

"Факт е, че имаме много по-малко констатирани случаи на коронавирус при по-малките ученици, отколкото при по-големите", посочи Вълчев.

"Днес 44% от учениците ще учат в електронна среда, довчера бяха 38-39%", поясни Красимир Вълчев.

Според него важният въпрос, когато се предлага обучение в онлайн среда, е за колко време ще бъде то. "Смятам, че много малка част от нас и от учителите ще подкрепят варианта до края на годината. След втората-третата седмица децата губят ангажираност с обучението, натрупват се психически проблеми, децата се десоциализират, двигателната активност се уврежда", коментира образователният министър.

"През януари и февруари вероятно ще има 2-3 седмици, когато се очакват и грипните вируси, тогава вероятно ще има преминаване на обучение в електронна среда", предположи Красимир Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога или не мога да ви ................!?
16
0
 
10
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Вълчев на теб ти пазят местенце в болница нали?
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо маските бяха задължителни за учителите но не и за учениците.Защо се правят вечерни часове за родителите но не и за децата и учениците.Защо абсолютно всичко е позволено на българските деца и те не са възпитани.Защо няма по принцип вечерен час за деца и ученици и те се разхождат по моловете в 22ч. Защо в детските градини възпитателите и дори помощничките са приравнени на учителите, а ползват и ваканции. Защо учителите от различните нива на образованието получават еднакво заплащане по принцип
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Вълчев ,много те е страх от този Толуб !? Там чрез КОМПИ ли ти дърпа конците ...?Вие с Бойко запалихте държавата вероятно ,както казва Гешев
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бяха направили училищата онлайн за големите, посещение само от малките и то по 15 в клас на две смени, ако университетите преподаваха онлайн сега щяхме да имаме 4% заболеваемост, но калинките просопаха лятото. Е, сега умниците нека дават съвети как да се запази икономиката с болни работници, как да запазят лекарите и учителите, как да има почиващи по хотелите, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай те ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорите питат министъра, той пък чака директорите да кажат. Те обаче трябва да попитат учителите на педагогически съвет, учителите трябва да попитат обществения съвет и родителите, после да кажат на директора, той да попита министъра, министърът да попита Вожда, който се скри и ще трябва РЗИ да вземе решение... Ама те пък чакат шефа да каже..,И така до края на света, т.е. докато вирусът не почука и на вашата врата. А кой ще е останал жив, ще видим. To be continued...
11
2
 
28
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Отидете Господа от МОН в една класна стая и да видите как се седи цял ден с маски в класните стаиУчители умират ,лекари умират Какво чакате и дете ли не дай си боже да почине. Нищо няма да загубят като си учат онлайн.Който иска си учи в каквато и среда да е .ЗДРАВЕТО Е БЕЗЦЕННО!
10
2
 
17
 
! Отговори
Само почакайте преди 3 години
С тея парцали по устата тепърва ще берете плодовете.Носят ги по джобове,ръкави,бради,чанти,коли...........и после на устаа.А може би това им е целта,да ви разболеят още повече.
9
2
 
21
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 3 години
От другата седмица ще гласуваме дали да спите с маски. Ще се правят нощни проверки, като милиционерите ще ходят като Спайдърмен в тъмното, да гледат през прозорците дали ги спазвате.
8
4
 
22
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Сопи и камъни за вас ако накарате децата да носят маски !!!
7
4
 
22
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Още сега е решено. Какво се прави на луд. Маските ще са задължителни в час. Превръщат ни в г0веда и хората търпят. Малко по-малко ни отнемат свободата. Не може 10 човека да налагат фашистки ред на цял народ. Ред който хората не желаят.
6
4
 
21
 
! Отговори
Богомил преди 3 години
Коронавирус - най- голямата организирана операция за последното хилядолетие за сваляне от власт на кръвните линии които се самозабравиха и правителствата които им служат.Някои "хора" на тази планета наистина вярват, че властта им е дошла по наследство и нямат господар. Дори се опитват да чипират хората с ваксини и да им онемат избора да пропадат или да се издигат духовно. Познайте кой ще ги смачка и кой е Княза на тази планета? Шоуто ще е грандиозно. Маските си ги заврете.
5
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скапаняци! Това е начин да пречупят гражданите за дистанционно обучение, което е равно на НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ!!!
4
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата седмица цялата държава ще е блокирана,а тоя още разсъждава по разни "модели и алгоритми"дали децата да бъдат с маски или не!
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некомпетентност безкрай. И вкъщи да освт хубаво да се изтровят.
2
0
 
23
 
! Отговори
Vlad_ko преди 3 години
Следващата седмица ще стане ясно дали моето дете ще ходи на училище...
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе вие нормални ли сте с тея ^*# маски