При такъв ръст на заболели, нужно ли е изцяло дистанционно обучение?

Учител смята, че решението трябва да е на централно ниво
14 ное 2020 13:42, Петя Славова
36
При такъв ръст на заболели, нужно ли е изцяло дистанционно обучение?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бургас е един от градовете с най-много ученици, обучаващи се онлайн. 45 % са те в цялата страна. А директорката на 125-то Средно училище "Боян Пенев" в София - Венелина Николова - избра дистанционната форма на обучение още преди централната заповед на Министерството.

Още по темата

Тя е на мнение, че решенията за затваряне на училищата трябва да идват от централно ниво, а не локално.

"Ние взехме това решение много спешно. Оказа се, че голям брой учители започнаха да заболят от коронавирус. В един петък имаше 16 души, които са отсъстващи. Проблемът със заместването е изключително голям. Колегите не могат да работят по две смени, а учениците няма как да стоят сами в класните стаи", казва пред Нова тв Венелина Николова.

Според нея от изключително значение е ролята на местното РЗИ.

"Те трябва да дават обща информация на местно ниво, как да процедират всички директори на учебни заведения. Това, че една голяма част от децата останаха вкъщи наистина пази тяхното здраве. Поисках справка и цифрите го показват", добавя Николова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
51
 
! Отговори
До Онлай преди 3 години
Ако родителите не възпитават децата си и училището няма да ги възпита. Училищата не са детегледачници, за да може родителите да си гледат кефа. Който има деца има и отговорности, така че училището не е заместител. Училищата трябва да бъдат затворени, иначе предстоящите празници ще са трагедия.
14
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да +Не -
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Онлай Спри се с тия опорки, хората умиpат!
12
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помнете ми думата-един ден Герб,Мон и Руо ще бъдат съдени за умишленото оставяна на смърт на десетки и стотици деца и учители.
11
23
 
6
 
! Отговори
Онлай преди 3 години
Обучението не може да научи децата на дисциплина, постоянство, отговорност, спазване на правила. Задачата на училището е не само да напълни мозъка със знания, но най вече да изгради личности, които да изпълняват функцията си в обществото. Социални същества, а не образовани социопати.
10
26
 
5
 
! Отговори
Онлайн преди 3 години
Обучението е много удобно за учителите в училища пълни със записани ученици от малцинствата. Иначе трябваше да седят самотни в стаята и да пишат фалшиви присъствия, за да си получават заплатите и да не затворят училището.
9
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според тоя главанак от прованса щом имаме такава масова заразеност що да спирамедецата от училище?!Самият факт че мисли така показва колко глупав индивид е.П.П. Гърция освен че наложи локдаун и вечерен час сега спират и ВСИЧКИ училища.Затвориха и границите.И всичко това при подобен на Бг %заразени на ден.НО в гърция не управляват пожарникари, селски даскали и АлиБегов.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Иначе, казваш, миекащо недоучило същество с психопатични прояви е ок да е министър на образованието? Ама другите нямат думата. Браво бе. Интересни представи за живота имаш.
7
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да публикувате мнение на някакъв селски учител по общонационални теми!!!В България всичко е толкова СБЪРКАНО че е чудо самото съществуване на толкова просст народ
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даа.. Въпросът е кога толкова поевтиняхме, че един лаптоп или таблет да е по-скъп от човешки живот... Що не вземат да си приемат закон или квото там при онлайн обучение всеки да си осигурява техниката сам, така няма да ги е страх да вземат решение на централно ниво за затваряне на училищата.
5
5
 
14
 
! Отговори
Онлайн преди 3 години
Обучението е много удобно за индобългарите, които получиха допълнителни помощи по 3000 лв. Също не им се отнемат помощите заради отсъствия. Раздадоха им лаптопи за да учат децата онлайн а те върнаха изпочупени части от лаптопи.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нали се оказа, че се скатават да наложат централно решение, щото ще трябва те да осигурят техниката и да купят спешно таблети на учителите. Затова са предпочели да си спестят парите и да оставят учителите да умpат.
3
7
 
5
 
! Отговори
Онлайн преди 3 години
Обучението е много удобно за учениците. Преди трябваше да бягат от час, да пишат фалшиви извинителн, да стават рано и да не закъсняват за час. Също така беше много трудно да се преписва. Родителите също имаха проблем, защото им спираха помощите при отсъствия на деца. Сега това е невъзможно.
2
0
 
31
 
! Отговори
Педиатър преди 3 години
Заболяемостта сред децата не е критерий ,щом те го карат безсимптомно.Масово тестване на учениците няма и не може да се каже нищо колко деца са болни.Да не говорим, че ходят деца на болни родители, които официално не се водят Ковид,за да не ги карантинират и затворят фирмата временно.Реално положението е ужас и отдавна е изтървано
1
2
 
28
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
Да, за да се прекъсне верижната реакция в училище.