Борисов: Локалният подход при обучението остава най-добър

Предлагат задължително носене на маски в час за учениците 5-12 клас
154
Борисов: Локалният подход при обучението остава най-добър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов възложи на министъра на образованието Красимир Вълчев да продължи с прилагането на гъвкави методи на обучение на учениците по време на пандемията.

Още по темата
"Това не са лесни задачи и не са лесни решения да затваряш хората в домовете им. Застояването на децата вкъщи носи своите рискове - обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализират се, психически проблеми, които ние също отчитаме, когато вземаме решения", категоричен беше Борисов.

По думите му локалното вземане на решения за преминаване към електронна среда на обучение остава най-правилният подход за учебните заведения, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Този метод е правилен - там, където няма зарази, децата да учат. Другите места - следете броя на заболелите, така че да щадим и учителите и използвайте родителите при взимането на решения, защото това касае техните деца. Ние мислим най-доброто", подчерта министър-председателят.

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива, когато става дума за по-кратък период от време.

"Обсъдихме с министър Ангелов, следим стойностите и даваме възможност да се прилага в училищата подход на редуване присъственото обучение и обучението в електронна среда", допълни Вълчев. Той посочи, че е обсъждано и ще бъде предложено решение за задължително носене на защитни маски в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас.

Министърът на образованието посочи, че до момента България има най-либералния режим спрямо другите европейски държави по отношение на маските за учениците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престъпници! Това е геноцид! След време оцелелите ще учат и анализират как е било възможно това да се случи. Локдаун за 1 месец, иначе ще има много скръб, даже и за тези, които сега продължават да отричат или омаловажават здравния проблем!
109
6
 
4
 
! Отговори
Минало преди 3 години
Две годишна дупка в образованието ще свали българските младежи от всичките 12 класа в световната класация като знания и умения. Скоро и за българските успехи в научните олимпиади ще се говори в минало време, точно както за величието на армията ни и спорта. Оказва се достатъчно един нискоинтелигентен тип да стане лидер и всичко отива по дяволите. В бъдеще ще се състезаваме с макаците и то с променлив успех.
108
1
 
9
 
! Отговори
иванов преди 3 години
защо ли се говори за образование - то отдавна го няма....Над 53 ВУЗ - плащаш и получаваш - качество нулево...Сега при тази пандемия - вече няма никакво значение. По-важно е здравето на хората
107
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Образованието ще го оправяме след бурята. Те при нормална обстановка не можаха да го оправят, сега ще ми говорят за "социализация, комуникация, и пр" ***! Хората умират, те почнали да философстват. Затворете всички класове, защото оттам идва пожара! Приближаваме до точката от която няма завръщане!
106
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Id***t , пандемията го кара само на "локален подход".
105
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ниските температури в класните стаи поради икономии ,недостатъчното и нерационално хранене , умората и стресът оказват голямо влияние върху реактивността на организма косвено на всички болести през есенно -зимния сезон при деца, ученици и хора от всякакви възрасти.
104
3
 
25
 
! Отговори
Майка преди 3 години
Значи на детските плещи трябва да виси отговорността ,че са разболяли родителите си ,баба и дядо, учителите и не дай си боже някой да почине ,защото тези алчни наглеци нямат топ*ки да вземат едно радикално решение -ясно и точно.А децата разбират за какво става въпрос ,питат:Аз ли ви заразих ,мамо?/у нас беше точно така-цялата фамилия се натръшка, 18дни кошмар/. Аз няма да си пусна повече детето на училище!!!!
103
1
 
12
 
! Отговори
Не като Чаушеско преди 3 години
До KokoКато Пабло Ескобар ще си замине, криейки се по дупките.
102
1
 
9
 
! Отговори
С 200 преди 3 години
Абе Бойче, бегай при твоя Юнкер, или при Обама да ти бият една кожена ваксина с 200 отзад, и да мирясаш.
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
моля *** ,да блокира безсмислените глупости на Чебурашка. Няма защо да пълят форума с писания на човек ,който не си пие хапчетата
100
3
 
25
 
! Отговори
декларация за онлайн преди 3 години
Тези са директно за разстрел. Стана ясно ,че мерки има само на хартия ,че да не разсърдим някои. Всеки се спасява сам- направих декларация за онлайн обучение на детето.В петък ни изтича 14 дневната карантина/беше ужас-гриът е като пеленаче пред това/ и отивам да я нося на директора.Детето е в гимназията ,учи си чудесно у дома и кракът и няма да стъпи в този развъдник на Ковид, достатъчно ми беше адът ,който изкарахме!!!
99
0
 
25
 
! Отговори
Спомням си. преди 3 години
До Анонимен 96Легла има, ами то и в ИКЕА и Айко има легла, ама тези легла не ни трябват. Къде са лекарите до тези легла? Лекуват немски бабички? Ами вие с вашата политика докарахте до там, всеки един млад лекар да иска да избяга. Бочко, преди 9 години се радваше че изнасяме лекари....хайде сега излез и кажи още ли се радваш? https://dnes.bg/politika/2011/07/12/germaniia-iznasia-koli-bylgariia-lekari.123801
98
1
 
13
 
! Отговори
... преди 3 години
Всички правителства и депутати през последните 30 години са едни ходещи емотикони.
97
0
 
7
 
! Отговори
Чeбурашка преди 3 години
Ах филия с мас, ах ах!
96
1
 
7
 
! Отговори
Чeбурашка преди 3 години
г-н Борисов, искам да съм малко зайче във зайчарника Ви.
95
1
 
10
 
! Отговори
Чeбурашка преди 3 години
Току що преполових Винету и съм вдъхновен.....
94
7
 
4
 
! Отговори
Чeбурашка преди 3 години
И кво като съм платен?
93
0
 
5
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Разбра ли Ченурашка. За теб се отнася.
92
0
 
15
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Този ще си отиде като Чаушеску
91
9
 
0
 
! Отговори
Чeбурашка преди 3 години
Благодарим за добавките от последния транш, с висок дух и настроение водим война за Вас зад клавиатурите!