Борисов: Локалният подход при обучението остава най-добър

Предлагат задължително носене на маски в час за учениците 5-12 клас
154
Борисов: Локалният подход при обучението остава най-добър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов възложи на министъра на образованието Красимир Вълчев да продължи с прилагането на гъвкави методи на обучение на учениците по време на пандемията.

Още по темата
"Това не са лесни задачи и не са лесни решения да затваряш хората в домовете им. Застояването на децата вкъщи носи своите рискове - обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализират се, психически проблеми, които ние също отчитаме, когато вземаме решения", категоричен беше Борисов.

По думите му локалното вземане на решения за преминаване към електронна среда на обучение остава най-правилният подход за учебните заведения, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Този метод е правилен - там, където няма зарази, децата да учат. Другите места - следете броя на заболелите, така че да щадим и учителите и използвайте родителите при взимането на решения, защото това касае техните деца. Ние мислим най-доброто", подчерта министър-председателят.

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива, когато става дума за по-кратък период от време.

"Обсъдихме с министър Ангелов, следим стойностите и даваме възможност да се прилага в училищата подход на редуване присъственото обучение и обучението в електронна среда", допълни Вълчев. Той посочи, че е обсъждано и ще бъде предложено решение за задължително носене на защитни маски в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас.

Министърът на образованието посочи, че до момента България има най-либералния режим спрямо другите европейски държави по отношение на маските за учениците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Бойко като се напъна да го измисли това, напъна ли се още малко да измисли и как ще познае колко заразени има в дадено училище? Или пак ще се правим, че работим само за пред медиите, и пак като до сега никой няма да тества болни и контактни, и както до сега ученици и учители ще си ходят болни?
49
10
 
1
 
! Отговори
до 45 преди 3 години
До родител Ти си зомби родител. Много хора вече прекараха вируса. Ако ти е писано да го минеш, няма как да ти се размине!
48
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мерки за спиране на разпространението на вируса! Никакъв анализ откъде дойде бумът на Ковид-19 през есента!
47
1
 
11
 
! Отговори
101 преди 3 години
То липсва какъвто и да е подход. Какъв е тоя напън за присъствено обучение от Вожда нещо ни гласи ама какво?
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Непоследователност и хаос в министерстването, създавани от приумиците и неадекватността на Борисов!Затворете за колкото трябва училищата, които са сред основните разпространители на вируса! Нищо няма да им стане на децата от онлайн учене за няколко месеца.
45
1
 
21
 
! Отговори
родител преди 3 години
С три деца ученици сме, спряхме ги от училище още преди да въведат дистанционното обучение. Сега и да ги върнат пак в училище, нашите ще учат от в къщи.Без да съм специалист, с над 4000 заразени дневно (официално установени) и прогресивно увеличаващи се ежедневно, България върви към катастрофа.Няма никаква драма децата да учат дистанционно. Така или иначе по-голямата част от деня им минава във виртуален свят на телефони и таблети.Затворете училищата управляващи! Мислете сега, после е късно.
44
2
 
13
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Не вменяваме вина на децата, а на *** патки като теб, които искат някой не да им учи децата, а да ги гледа, храни, дондурка, понеже ти не можеш и не ти се занимава!
43
2
 
13
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Никой не вменява вина на децата, но при наличието на възможност за онлайн обучение, което ще помогне да се намали разпространението за да могат останалите хора да работят и да се изхранват ти да тикаш децата по задушни класни стаи и градски транспорт си е престъпление.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът се разнася от децата.Как не ви е срам да вменявате на децата чувство за вина.Вие като прегряхте лятото по курортите,----Втората вълна започна в цял свят когото започна учебната години и училищата, а не с курортите.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Герб ДА!!!Ще, ще... Чакай ти...
40
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция ,Сърбия ,Македония ,Румъния аптеките им пълни само тук липсват най-важните лекарства! ДАНС и това ли не виждате ,Гешев къде е....!?
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти мислиш само за себе си. Не те вълнува нищо друго. Писна ми вече.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Бай *** управлява държава."
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реалността е, че тези мекотели се страхуват, че мерките, които взимат всъщност показват колко неадекватни са били през тези 8 месеца, в които можеха да се подготвят за есенната COVID вълна.Страхът им стига до там - идват избори и ако народът излее гнева си на тях, след изборите секват обществените поръчки, подкупите, нагласените еврофондове, спира далаверата, от която живеят.Цената за кефа на мутрата отново ще плащаме ние. Оставка!
36
2
 
5
 
! Отговори
Извод преди 3 години
Онлайн обучението показа кои наистина искат да учат. Когато нашата специалност в университета беше с присъствени занятия, само един или двама отсъстваха. Сега, когато нещата са онлайн, се събират малко по-малко от половината. На някои хора им става толкова удобно да са си вкъщи, че забравят учене и всичко.
35
17
 
0
 
! Отговори
Герб ДА!!! преди 3 години
Без БОЙКО държавата загива ето виждате всеки ден гради нови заводи и детски градини а сега помогна на децата да се учат и им даде хляб. Живот и здраве март ще изправи държавата и народа и сит и доволен.Ще гласуваме за ГЕРБ!!!Долу предателите!!!
34
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът се разнася от децата.Как не ви е срам да вменявате на децата чувство за вина.Вие като прегряхте лятото по курортите, не получихте ли анемия на вътрешните органи ,а от плюскане- ентероколити и дизентерии.-----13!
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕкспертЕксперте, а такива като теб на колци... Така най-бързо ще се справим.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локалният подход е директорите да питат министъра, той пък чака директорите да кажат. Те обаче трябва да попитат учителите на педагогически съвет, учителите трябва да попитат обществения съвет и родителите, после да кажат на директора, той да попита министъра, министърът да попита Вожда, който се скри и ще трябва РЗИ да вземе решение... Ама те пък чакат шефа да каже..,И така до края на света, т.е. докато вирусът не почука и на вашата врата. А кой ще е останал жив, ще видим. To be continued...
31
1
 
6
 
! Отговори
а защо преди 3 години
А защо кървявият комунистически диктатор Лукашенко защо крие данните за ковида, а не използва ситуацията да наложи забрана за събирания и насилсвена принуда за носене на намордници за да спре многомилионните демократични целолупни антируски справедливи народни протести?