Борисов: Локалният подход при обучението остава най-добър

Предлагат задължително носене на маски в час за учениците 5-12 клас
154
Борисов: Локалният подход при обучението остава най-добър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов възложи на министъра на образованието Красимир Вълчев да продължи с прилагането на гъвкави методи на обучение на учениците по време на пандемията.

Още по темата
"Това не са лесни задачи и не са лесни решения да затваряш хората в домовете им. Застояването на децата вкъщи носи своите рискове - обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализират се, психически проблеми, които ние също отчитаме, когато вземаме решения", категоричен беше Борисов.

По думите му локалното вземане на решения за преминаване към електронна среда на обучение остава най-правилният подход за учебните заведения, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Този метод е правилен - там, където няма зарази, децата да учат. Другите места - следете броя на заболелите, така че да щадим и учителите и използвайте родителите при взимането на решения, защото това касае техните деца. Ние мислим най-доброто", подчерта министър-председателят.

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива, когато става дума за по-кратък период от време.

"Обсъдихме с министър Ангелов, следим стойностите и даваме възможност да се прилага в училищата подход на редуване присъственото обучение и обучението в електронна среда", допълни Вълчев. Той посочи, че е обсъждано и ще бъде предложено решение за задължително носене на защитни маски в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас.

Министърът на образованието посочи, че до момента България има най-либералния режим спрямо другите европейски държави по отношение на маските за учениците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов още минала седмица е подписал за затваряне.А като научил за това вожда, го е навикал ...
129
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната мъдрост на тиквата. С такъв подход отиваме директно на първо място по смъртност в Европа. Мечтата на Шведофилите да сме като Швеция ще се сбъдне.
128
1
 
7
 
! Отговори
Хаоса преди 3 години
Трябва да се поддържа. Какъв локален подход като страната е пламнала. При червена зона има ли нужда от повече разсъждения. Вируса. толкова достатъчно добре разпространен и всичко трябва да се затвори.
127
1
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Локалният подход е бягане от отговорност и прехвърляне на собсвената вина за многото заразени на много други хора. Очевидно, че присъственото обучение неминуемо води до все повече новозаразени и починали.
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Царят, като всеки цар, бил обграден от верни царедворци, които не смеели и да допуснат, че могат да разбият илюзиите му.
125
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Локално линейките разкарват на туристическа обиколка болни из София преди да ги върнат да *** по домовете.
124
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-голямата част от родителите в София работят дистанционно именно с цел да не се заразят, но пък българските им управници тикат децата им понттсните класни стаи.
123
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София още от началото е огнището на заразата, учени са установили връзка между високото съдържание на фини прахови частици във въздуха и високата смъртност от Ковид-19.
122
0
 
5
 
! Отговори
Роботещ преди 3 години
До Анонимен #126В каквото среда израстне човек целият живот му е предопределен. Доволни са хората, когато не се замислят или не са способни да осъзнаят, че нямат и никога не са имали равни права. Както и илюзията за свобода. Нормално е напълно обществото да се дели на отделни класи. На диктаторската власт много пречи да има образована мислеща работеща средна класа от хора нито бедни нито безсрамно богати. Златната среда много трудно се управлява и е нежелана от мутренския олигархичен елит.
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Работещ:Нищо им няма на хоората. Нали си го преизбират. Значи си го харесват.
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то и за държавата е добре тоя принцип - остави ни да се самоуправляване и ни се махни от главата!че то твоето е едно управление...
119
0
 
9
 
! Отговори
Роботещ преди 3 години
Иска държавата единствено по-бързо да избутат годината децата, за да могат по-бързо да минат на пазара на труда, където много образованите не са чак толкова нужни. Цялата икономика се крепи на кръчми, заведения, туризъм и магазини. Така че тревогата на държавата е само по-бърже да изкласят и да са готови работници вашите деца, които ще бъдат обречени на мизерни пенсии, а повечето с кредити и заеми.
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиер Пинокио знае най-добре... Много го разбира образованието - все пак, и той е учил малко...
117
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно, така е, където са здрави - да се учи нормално, където са болни - на ДО. И стига вече с товакриене подавление на паникьори и мързеливци. Да се хващат да си вършат работата и в училищата, като навсякъде другаде.
116
4
 
16
 
! Отговори
не преди 3 години
Какъв локален подход , бе? В София има най-много заразени на ден и никакви мерки не се взимат, да се спре разпространението - безотговорно и глупаво. Какво ще им стане на децата ако спрат за 2 месеца- дори и първи клас? Ще си пишат ченгелите вкъщи и толкова.
115
1
 
16
 
! Отговори
Разум Даскалски преди 3 години
Пилат Понтийски си измива ръцете. Локално БЕЗОТГОВРНИЯТ подход при обучението остава най-добър. Локално хаотично и проблема се разрешава от самосебеси и никой не е отговорен за нищо.Заради този хаос на крайности и същевременно почти пълно отричане и отхвъляне на електронното обучение, което би трябвало да е бъдещето и дори призната част от образователната система. Ние виждаме пълна разруха. Вместо да се ползват съвременните ИТ технологии обучение и онлайн работа в България ги отричаме напълно
114
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не виждам нищо локално в глобалното затваряне, което имаме в момента. Иначе, да, локалният подход е добър, но непостижим за малкото мозъчни клетки в Бългрия.
113
2
 
23
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Малко сравнение от днес с комшиите: Турция - население 84 милиона души, положителни тестове от днес - 3800, починали - 103. Училищата се затварят до края на годината.България -население 6.5 милиона души, положителни тестове от днес - 4828, починали - 132. Училищата "локален подход при обучение" .Бедна ми е фантазията как се коментира това.
112
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като при него нали локално са го обучавали -резултатът е видим
111
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прехвърля топката на друг после аз не съм страхливец нищо мъжко няма в тоя