Директор на училище: Децата са по-отговорни от възрастните

Маските в клас стават задължителни от 5 до 12 клас със заповед на министъра на образованието
19 ное 2020 12:44, Ния Христова
8
Директор на училище: Децата са по-отговорни от възрастните
Снимка: БГНЕС
Носенето на маски в клас за учениците от 5 до 12 клас става задължително след нова заповед от вчера на министъра на образованието Красимир Вълчев. 
 
Някои училища предприеха такава мярка преди заповедта на министъра. 
 
"Моята лична позиция като учител и директор е категорично "за" маските за дейностите, за които това е възможно." Това каза пред bTV Данко Калапиш, член на Съюза на работодателите в системата на образованието и директор на 107 ОУ "хан Крум" в София. 
 
Той уточни, че в заповедта са предвидени и изключения - спортни дейности, четене на глас и др.
Още по темата
 
Директорът уточни, че в 107 ОУ 50% от учениците носят маски в клас от самото начало на учебната година. 
 
Той е категоричен, че децата са по-отговорни от възрастните. 
 
"Нека спазваме правилата, както са разписани, за да опазим колегите", призова Калапиш и напомни, че при влизане в мол всички си слагат маски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Абе г.веда преди 3 години
Има и рискови групи деца, по добре с маски, отколкото да си вадят очите онлайн по цял ден.
6
0
 
0
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
Искате да направите децата да не мигат да мислят, да им нареждате и те да изпълняват откачените ви заповеди.Няма да стане, няма да допуснем да им промивате мозъците .Има петиция в нета против маските в час,които има мозък ще я подпише.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онлайн обучението е не само да предпази учителите, а главно да се пресече един трудно контролируем поток на заразяване в градският транспорт и местата за обществени хранене около училищата. По този начин ще предпазим също и хората, които нямат възможност да работят от вкъщи,защото предполагам на всички ни е известно, че за да има икономика работниците трябва да са здрави.
4
3
 
9
 
! Отговори
пери преди 3 години
Директорът е прав, децата наистина са по-отговорни, ако бъдат убедени и инструктирани добре. С възрастните винаги е по-трудно. Впечатления от опит.
3
0
 
8
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Калапиш е добър директор и е обичан от учениците. Но заради склонността си да обяснява прекалено подробно на родителите за взетите решения и да се съобразява с какви ли не претенции, му се качват на главата. Повечко твърдост му пожелавам.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нали това е целта - да ги научат да не мислят и разсъждават а сляпо изпълняват! Ако директора е прав - целтта се постига!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Децата са по-отговорни от възрастните"Господинът очевидно не се е качвал в скоро време в метрото, в което е пълно с тинейджъри без маски. Също така, очевидно изказва мнение само на база наблюдение върху по-малките ученици (директор на ОУ).