Част от учениците се завръщат в класните стаи

Децата от 5-ти до 12-ти клас ще са длъжни да носят маска или шлем
23 ное 2020 07:20, Анисия Иванова
50
Част от учениците се завръщат в класните стаи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Голяма част от учениците, които се обучаваха дистанционно, се завръщат в класните стаи от днес. Децата от 5-ти до 12-ти клас ще са длъжни да носят защитна маска или шлем както в общите части на училището, така и в класните стаи по време на час. За учениците от 1-ви до 4-ти клас носенето на маски е препоръчително или по преценка на учителите.

В училищния двор учениците и учителите ще могат да са без маска или шлем, когато няма взаимодействие с друга паралелка.

Завръщането в клас не важи за София. В столицата учениците от 6-и до 12 клас ще учат онлайн поне до края на мeсеца.

В Пловдивска област завръщането в училищата ще става поетапно. Всички директори са обявили графици за редуване на онлайн и присъствено обучение до Коледа. Организацията на  по-голямата част от училищата в Пловдив, както и на отделни училища в други общини, е такава, че между 30 и 50% ще се намали присъствието на учениците в учебните сгради

До края на месеца остават по домовете си учениците от 6-ти до 12-ти клас в Бургас, както и в гимназии в Хасковско.

В Асеновград учители се заканват да бойкотират учебния процес и призовават да се затворят всички училища в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
12
 
6
 
! Отговори
къде са ви мозъците преди 3 години
Уважаеми съфорумници - въпросът е към Вас.Кой щракна копчето, че спряхте да мислите и анализирате? Виждам само паника, добре дирижирана от продажните медии.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДАЛИ СМЕ готови за гледаме СИРАЦИ !Даже нулева година е по-добре! Оставете ДЕЦАТА вкъщи!
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ценните хора на държавата заседават онлайн и ако им се наложи да излизат се качват в мерцедеса и обградени от кортежи, а децата, които би трябвало да са бъдещето на нацията по тесни и задушни класни стаи 6 часа дневно и после още час и нещо в пикови часове по нередовен градски транспорт.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да може да се получи реална оценка е необходимо имено в училищата и колективите прекарващи дълго време на затворено място да се тестват, което до момента не се извършва. Чак тогава може да се прецени доколко е безопасно.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментва пък най-голямата глупост да седят с маски по цял ден, по тези влажни маски се лепи всичко. Тези *** - ци гербавите, децата искат да затрият, убийци !!!
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До лелеПълни лъжи!!!В моето училище пък е следното-учителите са притеснени,учениците не желаят да са в училище,родителите(една част от тях преболедуваха и то не леко)се обаждат за да научат по какъв начин могат да спрат децата си от присъственото обучение.Ефекта от това връщане ще го видим по Коледа.Колко семейства ще са без близките си на празника един бог знае.А пък спада на нивото на обучението не мисля и да го коментирам>
23
3
 
5
 
! Отговори
до леле преди 3 години
Няма как да те посещава любовника ли миличка !?
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата дори и болни не ги изследват, освен ако родителите не извадят 120 лв за тест. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. И после се чудят за бройките. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
замисляте ли се каква щета е за децата като домъкнат вируса от училище и си заразят родителите, бабите и дядовците? И ако някой от тези близки хора на детето почине? Това каква травма ще е за детето мислила ли сте? Изобщо не опира въпросът до учителите само.
20
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Абсолютно съм сигласна,че е пълно безумие връщане на учениците в класната стая. Но ако говорим за малките класове- кой ще помогне на родителите в този период, ако трябва да останат вкъщи с децата? Вече не знам къде е истината- пролетта стоях с детето ми вкъщи- бях учител, майка, готчавка, детегледачка...но най ме болеше от това, че работодателя ми вдигна ръце и каза-не ми пука...нямало проблем, гледай си детето...но оставш без заплащане...да бе...то детето като е вкъщи -не яде :) безумна държава
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Директорите питат министъра, той пък чака директорите да кажат. Те обаче трябва да попитат учителите на педагогически съвет, учителите трябва да попитат обществения съвет и родителите, после да кажат на директора, той да попита министъра, министърът да попита Вожда, който се скри и ще трябва РЗИ да вземе решение... Ама те пък чакат шефа да каже..,И така до края на света, т.е. докато вирусът не почука и на вашата врата. А кой ще е останал жив, ще видим. To be continued...
18
17
 
8
 
! Отговори
леле преди 3 години
Хора, защо не мислите, преди да коментирате? Ще рече човек, че върлува ебола, а не корона.Аз съм родител - едното ми дете е присъствено на училище, другото - дистанционно. 90% от родителите от нашето училище с нетърпение чакаме пълното завръщане на децата, учениците - също. Учителите също предпочитат присъствено. И да - всички смятаме носенето на маски за абсурдни. Може да е само нашето училище. Но се съмнявам дълбоко.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синът ми е пети клас. С изключение на първите две седмици от началото всеки ден имат свободни часове или замества някои, който няма нищо общо с предмета, по математика им слагат основно библиотекарката. Пропускат много материал. Чудя се има ли смисъл хем да се излагаме на опасност, хем нищо да не правят. Само дейност отчитат.
16
2
 
12
 
! Отговори
Идеално преди 3 години
Още трупове баш за Коледа. Много българи няма да посрещнат 2021. Много учители няма да посрещнат новата година. Много учители ще оставят вдовци, вдовици и сираци. Когато тези деца порастнат ще намерят вълчев и не му блазе;)
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То ще бъде образователен процес, та дрънка ( замествания от родители, психолози, ресурсни учители до откат). Явно предпочитате накъсан образователен процес - тоест, учениците да не учат материала си, а просто да са на училище, на занималня. Ама нали всички са компетентни.... Нарушеното общуване с връстниците и дългите часове пред компютъра са малкото зло, повярвайте ми.
14
9
 
2
 
! Отговори
Науката е слънце преди 3 години
Няколко часа онлайн преди обяд, докато мамините сладки лекенца и кифлички се посъбудят и си прегледат фейсбука, а после цял следобед на мол.
13
2
 
11
 
! Отговори
до ДАНС преди 3 години
Моля Ви вземете мерки, управлява ни психично болен човек !?Поне го проверете, психиатри няма ли в екипа му?
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОН прехвърли графиците на заразяване към директорите и областните управители. После ще си измият ръцете с тях и ще бягат от отговорност. Чисто политически ход, който няма нищо общо с епидемиолгичната обстановка в страната.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е разочароващо желанието на родителите, според няколко проучвания от тази седмица, за присъствено обучение на всяка цена. Показва обществена и родителска безотговорност. Дистанционното обучение е ефективно, ако има контрол и помощ от страна на родителя - а мнозинството очевидно счита, че обучението се осъществява изключително извън семейството.
10
1
 
9
 
! Отговори
1-n преди 3 години
Баси г.лупаците