Хаос в образованието: От петък всички учат онлайн?

Учители казват, че в 1 клас това е невъзможно
Обновена: 23 ное 2020 22:23 | 23 ное 2020 21:45, Веселина Йорданова
80

Безпрецедентен хаос в образователната система. Разпространението на коронавируса обърка учители, ученици и родители. След провала на идеята регионалните инспекторати по образование сами да решават за онлайн и присъствено обучение, държавата все пак казва дали от петък всички преминават изцяло на дистанционно обучение.

Марияна Янкова преподава на 9 клас в Гимназията по европейски езици в Русе. Смята, че присъственото обучение е по-ефективно, но се притеснява за здравето си основно заради дисциплината на учениците.

Още по темата
"Колкото и да им правим забележки, не всички ученици са постоянно с маските си. А именно заради тях учениците предпочитат дигитално обучение", каза тя.

И ако в някои градове учениците се завръщат в класните стаи само за няколко дни – до четвъртък включително, в София учениците от 6 до 12 клас си остават вкъщи до Коледа, предаде Bulgaria ON AIR.

4 "б" клас в столичното 51 училище е онлайн от днес по молба на родителите.   

"Ние не искаме поради нейно заболяване да я поставим под риск или да рискуваме, ако тя излезе в болничен децата да бъдат при друг преподавател, с грижа за децата и за госпожата", казва Антония Тончева.

"Това не е изключение, ако има писмо от друг клас, ще реагираме по същия начин. При всяко желание за дистанционно обучение ще откликваме", посочва Асен Александров, директор на 51-во СУ "Елисавета Багряна".

Учители са на мнение, че онлайн обучението е трудно за 1 клас.

"В първи клас е невъзможно дистанционно обучение, ние сме в период на ограмотяване. Ако се разболеят децата, не се разболяват в училище. Мисля си, че в училище децата са изолирани даже", каза Росица Митева – учител на 1 клас.


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 месеца
Моля, осветлете ме къде се намира непедогическият персонал. Той е, като пушучно месо е.За него никъде не се споменава.
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 69

Много лесно "прежалвате един випуск", нали са чужди деца... Как не ви е срам!
72
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Целта на дистанционното обучение не е да учат децата, а да осигурят заплати на учителите. А за здравето на децата никой не мисли.
ДО натоварва изключително много учениците. Нека да учат онлайн, но продължителността на часовете да бъда намалена наполовина. Учителите минават на шестчасов работен ден, защото времето за подготовка на уроците остава. Когато учител работи по учебник, да бъде длъжен да го споделя на екрана.
Помислете за учениците и тяхното здраве!Или най-важни са заплатите на учителите
71
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едвам смогваме да покриваме часовете на болните колеги. Мерките закъсняха много. Ако хората се притесняват, че няма да им кой да гледа децата им, докато са на работа - скоро няма да има кой да учи децата им, ако не затворят училищата поне за 2 седмици.
70
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То цялата държава е в хаос , под мъдрото ръководство на овчаря от Банкя
69
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама още от 15 IX трябваше да започнат училище само 1 клас и то разделени на две парлалелки...има достатъчно учители в занималнята и други.Всичко останало ...дигитално до края на учебната година независимо от минусите...Ще прежалим един випуск,а и ученолюбивите пак ще пробият.Иначе е продължаващ мор.И след като ще има ваксини,едва догодина може да се започне реално училище...А пък ако се върнат отново на училище по Нова година...и като дойде и другия грип...Затова се мисли в перспектива...ОСТАВКА
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Ако се разболеят децата, не се разболяват в училище."

Изключително мъдра мисъл. Впечатлен съм.
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Уточнение 4 уч часа по 20 мин. Междучасията са 25 и 35 мин, а обедната почивка близо 4 аст. часа. Уч часове са намалени на 20 мин децата да не са пред мониторите, което няма как да предотвратят, защото чакат 25 мин следващия час.
66
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз искам децата да ходят на училище. Онлайн образованието е пълна нула, клоняща към 1 от 6. Минахме от вчера синхронно (4 уч. часа по 25 минути, които стават 1 аст. час и 20 мин) и асинхронно - останалите 7 аст. часа и 40 мин - самички. София, 81СУ. Родителите трябва да преподават, учат с децата, готвят, пращат снимки от домашни, и да не забравим - ТЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ, да изкарат своята прехрана и на другите.
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Калинките гербави послушни и безмозъчни,вместъо да купуват техника на ***, която после да виси в заложните къщи, трябваше да екипират учителите с камери и микрофони, за да се осигури сравнително качествен учебен процес. Ама трябва някой да помисли а на калинките назначени на топла служба не им се отдава този процес. От днес за утре решения не се вземат, щото наистина настъпва хаос.
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
учител човек, пък глупав човек. Е кво та пази таа маска, като всичките дишат 45 мин. в това помещение, още повече, че може и да си с шлем... от там идва истинската опасност, в този случай маските нанасят повече вреда.
63
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе Мими, моме прoстo, a починалите защо не са спазвали мерките? Ако са си мили ръцете, носили са маски и са спазвали дистанция тогава защо са починали??
62
5
 
14
 
! Отговори
мими преди 2 месеца
До Анонимен

Починалите са заради тези който не спазват мерките и не вярват в короновируса.
61
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мажоретката на Бацо Кр. Вълчев ще изграе танца "Влизаме-излизаме, щото сме умници най-големи".
Мое познато семейство мина по този път сополиво хлапе -майка с ковид - баща в реанимацията 2 седмици с обдишване. Слава Богу, оцеля човека, но последиците ще ги носи дълго време.
Няма по-голям развъдник на заразата от училищата.
60
7
 
22
 
! Отговори
92 преди 2 месеца
"Пълен хаос" -пълни глупости!
Къде видяха хаос журналистите?Учителите са готови,децата са готови просто преминаваме в дистанционно обучение-ако кажат след два часа -ще се случи на секундата.
59
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хаос заради това недоразумение министъра на образованието. Трябваше да затвори още в началото на ноември. Всеки четвърти починал от Ковид се дължи на отворените училища според математическите модели. Днес са 189!
58
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Децата в първи клас са най-потърпевши. Само първи клас трябва да останат в училищата, или да се обяви нулева година за тях.
57
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега агресията от училище ще се пренесе вкъщи- ще се чупят врати, прозорци, ще се налага родата- се ей такива мили неща, дето децата правят в училище, а родителите се жалват, че някой обвинява децата им несправедливо.
56
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 40
ако се появи доста по смъртоносен вирус , какво мислиш ,че ще стане
Всеки ще се спасява , както намери за добре
Ако има едни 20 процента смъртност , ще е трудно да функционира обществото както досега .
55
4
 
20
 
! Отговори
Баща преди 2 месеца
от петък сте ваканция деца, не съм платил интернета!