Хаос в образованието: От петък всички учат онлайн?

Учители казват, че в 1 клас това е невъзможно
Обновена: 23 ное 2020 22:23 | 23 ное 2020 21:45, Веселина Йорданова
80

Безпрецедентен хаос в образователната система. Разпространението на коронавируса обърка учители, ученици и родители. След провала на идеята регионалните инспекторати по образование сами да решават за онлайн и присъствено обучение, държавата все пак казва дали от петък всички преминават изцяло на дистанционно обучение.

Марияна Янкова преподава на 9 клас в Гимназията по европейски езици в Русе. Смята, че присъственото обучение е по-ефективно, но се притеснява за здравето си основно заради дисциплината на учениците.

Още по темата
"Колкото и да им правим забележки, не всички ученици са постоянно с маските си. А именно заради тях учениците предпочитат дигитално обучение", каза тя.

И ако в някои градове учениците се завръщат в класните стаи само за няколко дни – до четвъртък включително, в София учениците от 6 до 12 клас си остават вкъщи до Коледа, предаде Bulgaria ON AIR.

4 "б" клас в столичното 51 училище е онлайн от днес по молба на родителите.   

"Ние не искаме поради нейно заболяване да я поставим под риск или да рискуваме, ако тя излезе в болничен децата да бъдат при друг преподавател, с грижа за децата и за госпожата", казва Антония Тончева.

"Това не е изключение, ако има писмо от друг клас, ще реагираме по същия начин. При всяко желание за дистанционно обучение ще откликваме", посочва Асен Александров, директор на 51-во СУ "Елисавета Багряна".

Учители са на мнение, че онлайн обучението е трудно за 1 клас.

"В първи клас е невъзможно дистанционно обучение, ние сме в период на ограмотяване. Ако се разболеят децата, не се разболяват в училище. Мисля си, че в училище децата са изолирани даже", каза Росица Митева – учител на 1 клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
34
 
19
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Нулева година и неплатен отпуск за учителите!Половината не знаят от кое копче се включва компютъра, ама иначе щели да преподават онлайн!Услади им се да си водят уроците от кухнята, докато си плетат на една кука, а бобът къкри на печката! Това е всичко друго но не и образование.
50
29
 
19
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Жените да напуснат работа, да си гледат децата, защото скапаната здравна система не можела да се справи.Затвориха държавата мърлячите му с мърлячи, защото 10 месеца бляха, сякаш не знаят, че през есента всички такива вируси лудват.Сега ще трябва да им търпим здравната диктатура, да гледаме как децата ни дебелеят пред компютрите, защото кекавите им учители ги е шубе от вируси.Да обявяват направо нулева година и да развяват белия байряк в министерството! Некадърници!
49
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лятна ваканция може и да няма. Пуснете ги сега авансово във ваканция и ще учат през лятото!
48
0
 
14
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
До 43Също, каква е производителността на боледуващите? И докога ще издържат преди да окапят?
47
3
 
23
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
Имат 3 месеца лятна ваканция.С малко мисъл може да се организират всичи дейности.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43Добър коментар :)))
45
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаос, защото има калинки, а тръгнете , а спрете, няма план, няма визия, нищо не се направи лятото, почивки, усмивки и те така !Лъжи, глупости , никакво тестване на ученици със симптоми, които заразиха учители , родители и баби, дядовци, министърът мига на парцали, вика директорите да кажат, абе пълен провал
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаос в МИНИСТЕРСТВОТО на образованието: няма кого да командват и няма приходи!
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми пука за заведенията, бакшишите и моловете. Затваряй и децата онлайн. Искам си пак онази природа от февруари!
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаос в онлайн образованието? Не може да има хаос онлайн, всичко си е подредено както си трябва.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ред!Ами както виждаш всички по всяко време карат като обезглавени :)) Ако бързат за работа, ги разбирам но това е 24 часа, ,хора без работа :))
40
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората работещи при робовладелците не си правят тестове защото страх ги тресе. Предупредени са, че ако някой се карантинира или даде положителен тест-ще си яде ушите. За това се разкарват с прахчета за сваляне на температура и си ходят на работа... Дори не ходят, а се влачат до работата си. Това е неконтролируемо. Така не ги регистрират и болните в момента не може да се каже колко са. За това и смъртността е висока. Хората са се предържали.Търсят помощ когато са се влошили тотално и става късно.
39
10
 
26
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Умните хора успяват цяло висше образование да завършат успешно дистанционно, а вашите маймунчета таблицата за умножение не могат да научат дистанционно... Къде ли е проблемът?
38
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да последваме френския модел - затваряме всичко без училищата. Има много родители които не могат да си позволят лукса и да стоят при детето или децата си без да ходят на работа. Разберете че при този вирус баланс няма.Решението е ваксината която малко или много ще ни върне към нормалното. Ако през 2021 г. бъде пуснат на свобода друг още по-смъртоносен какво правим тогава.
37
3
 
26
 
! Отговори
Ред! преди 3 години
Ред се въвежда, а не хаос! Децата да учат вкъщи! Моловете да се затворят, ресторантите също! Това е положението, защото се нагледах на простотията човешка, по 200 човека в заведения, на работа болнисамо с хрема били. Децата обикалят по моловете на групички, а на родителите не им пука! За маските въобще не искам и да коментирам!
36
2
 
24
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
Лекарите и хората работещи в Ковид отделения също имат деца. Тези хора са на работа по 15 дни и не виждат децата си с месеци. За тях някой замисли ли се кой гледа децата им?Защото мама и тате като са доктори или медици в Ковид отделение - не си водят децата с тях на работа. Дори в болниците няма училище за работещите там. Нито детска градина. Вие някъде чули ли сте докторите да реват, че няма да идат на работа щото няма кой да им гледа децата?Децата в една група на детска градина са над 28.
35
3
 
21
 
! Отговори
до 22 преди 3 години
Вие наясно ли сте, че в българските училища и детски градини над 40% от учителите са пред пенсия до 3 години. Учителите на деца от детската градина са по-възрастни от бабите на децата. Който не вярва да види справка в Национален статистически институтПод 25 години390От 25 до 29 години1 556От 30 до 34 години1 772От 35 до 39 години2 225От 40 до 44 години2 824От 45 до 49 години2 455От 50 до 54 години2 806От 55 до 59 години3 30560 и повече2 717 Починаха и млади доктори на 33г.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Не ти ли омръзна "Тонка", едно и също :)) Аз вече подкрепям Бойко, промених си мнението, но ти си оставаш същата скр ипя :)))
33
11
 
1
 
! Отговори
Пръцняка преди 3 години
иха супер, ша моа си пааардя на спукойствие вкъщи, докато учителката с гулемите очи ги клати и преподава супер яко
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които се имат за много интелигентни, да се запитат какво могат, както и защо Бойко ги управлява :)) Да не се окаже че Бойко ви кара с 200, пък вие понеже сте умни търпите :)))