Хаос в образованието: От петък всички учат онлайн?

Учители казват, че в 1 клас това е невъзможно
Обновена: 23 ное 2020 22:23 | 23 ное 2020 21:45, Веселина Йорданова
80

Безпрецедентен хаос в образователната система. Разпространението на коронавируса обърка учители, ученици и родители. След провала на идеята регионалните инспекторати по образование сами да решават за онлайн и присъствено обучение, държавата все пак казва дали от петък всички преминават изцяло на дистанционно обучение.

Марияна Янкова преподава на 9 клас в Гимназията по европейски езици в Русе. Смята, че присъственото обучение е по-ефективно, но се притеснява за здравето си основно заради дисциплината на учениците.

Още по темата
"Колкото и да им правим забележки, не всички ученици са постоянно с маските си. А именно заради тях учениците предпочитат дигитално обучение", каза тя.

И ако в някои градове учениците се завръщат в класните стаи само за няколко дни – до четвъртък включително, в София учениците от 6 до 12 клас си остават вкъщи до Коледа, предаде Bulgaria ON AIR.

4 "б" клас в столичното 51 училище е онлайн от днес по молба на родителите.   

"Ние не искаме поради нейно заболяване да я поставим под риск или да рискуваме, ако тя излезе в болничен децата да бъдат при друг преподавател, с грижа за децата и за госпожата", казва Антония Тончева.

"Това не е изключение, ако има писмо от друг клас, ще реагираме по същия начин. При всяко желание за дистанционно обучение ще откликваме", посочва Асен Александров, директор на 51-во СУ "Елисавета Багряна".

Учители са на мнение, че онлайн обучението е трудно за 1 клас.

"В първи клас е невъзможно дистанционно обучение, ние сме в период на ограмотяване. Ако се разболеят децата, не се разболяват в училище. Мисля си, че в училище децата са изолирани даже", каза Росица Митева – учител на 1 клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета коментарите и не вярвам на прочетеното! Родител и учител съм, синът ми по моя преценка от днес не е на училище, но аз съм на работа. В класа има ученик с положителен родител, детето е на училище, защото е изтекла карантината, а то кашлящо и кихащо. Провеждам разговор с родител, той заявява : "Детето ще посещава учебното заведение". От ръководството казват : " Следи за други симптоми" . За присъствено обучение съм, но не и при тези своеволия, аз не съм лекар, за да следя състояние.
30
1
 
16
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Играят си на тука има, тука няма. Днес дистанционно, утре присъствено, а в други ден комбинирано.
29
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училището е зараза.Във война не се ходи на училище.Да стоят пред лаптопите сега ,а ако пискат- направо нулева. След пандемията здрави реформи и обученивто да е до 7клас.После да бачкат или да учат висше.Иначе ще трябва да се внасят китайци,мексиканци и араби,а виждате като дойдат какво става из ЕС.Кой ще изкарва големите заплати дето всички искат?
28
1
 
1
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 23Така де - надявам се да си достатъчно умен да разбереш значението на звездичките?Или пък... не си?
27
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си учат от къщи.Голям зор да разнасят вируси.
26
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екстра и без това научават нищо след основното, гледат като телета в железница когато им обясняваш нещо :))) Някои с 2 висши ме питат как да подкарат субтитри, тъжна работа :)
25
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаос няма.Хората имат право на избор.Могат да си запишат децата и за дистанционно обучение.
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаосът е в главите на МОН.Всички останали са си окей.
23
0
 
14
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
За това българина казва за някой че му липсва първи клас.Ето че всичко си дойде по реда
22
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При положение, че има възможност за неприсъствено обучение, което ще предпази не само децата, техните семейства, а и хилядите пътуващи ежедневно с градският транспорт, които нямат възможност да работят от вкъщи ти да искаш присъствено си е чисто малоумие, в което липсва всякаква логика.
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали децата са най- големи приносители на вируса. Когато ги пратиш у дома или ги гледат баба и дядо, които рискуват да бъдат заразени,или мама и тате, които НЕ могат да ходят на работа. Некой да мисли малко?
20
4
 
29
 
! Отговори
Така трябва преди 3 години
В училището ни се наговориха да не си правят ПСРи болните, за да не излизаме онлайн. Правете си сметка какви *** и безотговорни хора има. Само строги мерки помагат срещу подобни тарикатлъци. Сега за затварянето на ресторантите нямам мнение, тъй като там човек ходи само по собствено желание.
19
23
 
3
 
! Отговори
Дъскала преди 3 години
Ох, онлайн е много кеф да работиш, може и секс да правиш даже и заплатката върви.
18
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашата иконокика е само кръчми, хотели, продавачки и транспортни фирми. За какво толкова им е това образование? Къде ще го прилагат? Една шепа програмисти имаме и то повечето са учили зад граница, ама те са само за цвят.
17
8
 
26
 
! Отговори
Махнете преди 3 години
Министъра на Образованието.Завършил Счетоводство във Варна ,а се разпорежда с живота и здравето на учениците
16
5
 
40
 
! Отговори
Напротив, преди 3 години
Ред се въвежда, хаоса беше до сега.Писателя на заглавието случайно не е ли чул,че здравната система не издържа на напливаот болни, от части и защото има безкрайно ученолюбиви ***, които философстват колко добро било присъственото обучение по време на пандемия.
15
36
 
8
 
! Отговори
номер 13 преди 3 години
Взе ми го от устата човече!Като са толкова уплашени учителите: ми нулева година, неплатен отпуск 12 месеца, 12 месеца заплата нула лева, и воала!!!Всички ще са доволни, неспа?
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Които ще стават сервитьори и бармани (а то всичките щат-не щат такива ще станат), няма смисъл да се правят, че учат нещо у даскало. Само ходят, колкото да докарат вируса вкъщи.
13
13
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 9Причина за това са онези 45 години див, азиатски комунизъм по болшевишки модел на бившата империя СССР!!!
12
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нулева година и всички учители в неплатен отпуск!Здравето им е по-важно от заплатите.