Хаос в образованието: От петък всички учат онлайн?

Учители казват, че в 1 клас това е невъзможно
Обновена: 23 ное 2020 22:23 | 23 ное 2020 21:45, Веселина Йорданова
80

Безпрецедентен хаос в образователната система. Разпространението на коронавируса обърка учители, ученици и родители. След провала на идеята регионалните инспекторати по образование сами да решават за онлайн и присъствено обучение, държавата все пак казва дали от петък всички преминават изцяло на дистанционно обучение.

Марияна Янкова преподава на 9 клас в Гимназията по европейски езици в Русе. Смята, че присъственото обучение е по-ефективно, но се притеснява за здравето си основно заради дисциплината на учениците.

Още по темата
"Колкото и да им правим забележки, не всички ученици са постоянно с маските си. А именно заради тях учениците предпочитат дигитално обучение", каза тя.

И ако в някои градове учениците се завръщат в класните стаи само за няколко дни – до четвъртък включително, в София учениците от 6 до 12 клас си остават вкъщи до Коледа, предаде Bulgaria ON AIR.

4 "б" клас в столичното 51 училище е онлайн от днес по молба на родителите.   

"Ние не искаме поради нейно заболяване да я поставим под риск или да рискуваме, ако тя излезе в болничен децата да бъдат при друг преподавател, с грижа за децата и за госпожата", казва Антония Тончева.

"Това не е изключение, ако има писмо от друг клас, ще реагираме по същия начин. При всяко желание за дистанционно обучение ще откликваме", посочва Асен Александров, директор на 51-во СУ "Елисавета Багряна".

Учители са на мнение, че онлайн обучението е трудно за 1 клас.

"В първи клас е невъзможно дистанционно обучение, ние сме в период на ограмотяване. Ако се разболеят децата, не се разболяват в училище. Мисля си, че в училище децата са изолирани даже", каза Росица Митева – учител на 1 клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая работа с това образование няма да я бъде тая година. Много мъчена работа.
10
6
 
20
 
! Отговори
лош пророк преди 3 години
Бе то само в образованието да беше хаоса... цвете щеше да е!Децата ни ще се изучат за... каруцари! Ще се върнем към тъмните векове, когато са лекували болните с екзорсизъм!!!
9
22
 
15
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Да обявяват нулева година!Това вече не образование!Нулева година и за ученици, и студенти!
8
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега като учеха на хартия, чe все Айнщайновци се навъдиха за едни камериeрки и тираджии бъдещи колко учене е нужно.
7
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нулева година, щот сте много отворени.
6
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма хаос. Належащо е да ги спрат от присъствено. Учениците, особено малките, го карат леко, минава за настинка, не ги тестват, не ги карантинират, разнасят го навсякъде. Някои вече останаха без родител от умни мерки. Училищата минават с номера, че нямало заразени, а картинката е плачевна.
5
5
 
21
 
! Отговори
Генерала преди 3 години
От петък всички учат онлайн!
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаос в главата ти, Йордано. Даде се възможност за самостоятелно решение. Ама народа прас, иска под команда. Еми тогава ще сте под команда. Да видите що и ред.
3
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е хаоса? Пандемията е от 1г. Всеки знае ,че в даден момент може да се наложи затваряне на държавата и спиране на всичко.Кое е хаоса ? Момента дойде. Болниците са препълнени и трябва да се затвори всичко докато се освободят места за следващата порция болни идиотиии.
2
8
 
28
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Няма държава! Няма правителство! Това трябваше да стане от 15 септември!
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаос,но за сметка на това-образцов!