Учителите в Асеногврад искат дистанционно обучение

Днес учениците от 5-ти до 12-ти клас се връщат в клас
23 ное 2020 11:47, Петя Славова
34
Учителите в Асеногврад искат дистанционно обучение
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учителите в Асеновград се заканиха да бойкотират учебния процес като не влязат в час. Причината е, че от днес поетапно децата от 5-ти до 12-ти клас се връщат към присъствената форма на обучение в училищата.

В писмо до образователния министър и кмета на града преподавателите заявяват, че са притеснени не само за собствения си живот, но и за живота на децата и настояват всички ученици да преминат в онлайн обучение до Коледа.

Още по темата

Притеснението на учителите в града ескалира, след като един от уважаваните училищни директори в града загуби битката с коронавируса, а няколко часа по-късно с COVID-19 почина и неговата майка.

"Учебният процес днес продължава. Аз трябва да се върна на работа с риск за здравето си. С едно просто решение на министъра може да се спасят човешки животи. Всички колеги днес ще бъдат на работа", каза пред Нова тв Анелия Ставрева.

По думите й, има много родители, които заявиха, че няма да си пуснат децата.  "Страхът диктува този бойкот", заяви учителят.

"Някои от училищата в Асеновград още от миналата седмица имат разрешение от министъра за онлайн обучение. За конкретното училище от вчера тече проучване между педагогическия персонал и родителите. Предстои вземате на решение за него", заяви Началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова.

"Колегите от Асеновград не са членове на нашата група, но това не означава, че не ги подкрепяме. Ние също сме на мнение, че образователната система трябва да бъде затворена, за да бъдат спасени човешки животи. Вече 34 учители загубиха живота си", коментира Лилия Стоянова - учител и модератор на групата "Учители за безопасно образование".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Правилно.
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да сравнявате лекари и учители.Лекарите ги няма, защото направиха всичко възможно да ги изгонят от България. Учителите не само, че няма да свършат скоро, а и за едно освободило се място чакат поне двайсет, за да го заемат. Ако учителите можеха, отдавна щяха да са заминали за чужбина. Не виждам как 50++ учителка ще си намери работя в чужбина.
30
2
 
2
 
! Отговори
До Хм преди 3 години
При стачка няма да ви плащат заплати. Аз като родител ще се радвам, ако обявите стачка. Няма да се налага детето ми да стои пред екрана с часове.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете могат да бъдат проверявани автоматично, стига учителят да знае как да го направи. А домашните? Учителите се оливат и претоварват децата. При ДО няма ограничение за брой деца, на които учителят може да преподава в един учебен час. Да намалят броя на часовете и заплатите на учителите. Сегашното ДО е разхищение и изключително натоварващо за децата и техните родители.Министърът да си влезе в ролята и да започне да взима и непопулярни решения за учителите в полза на учениците и техните род
28
3
 
9
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Абе тези учители нямат ли си синдикат - обща стачка и така. Живота ви ли е по-важен или забавлението на отрочетата. Абсолютно е ясно че децата са преносителите.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 26 "Утре очаквам лекарите да кажат същото."Да не си бил някъде другаде последните няколко месеца и да си пропуснал да разбереш как джипитата лекуват по телефона?А по другия ти въпрос - коментирано е достатъчно, за да има смисъл да се пише отново и отново за всеки пореден неразбрал.
26
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прозорецът на Овертон.Утре очаквам лекарите да кажат същото.Вие не знаете какво си пожелавате.А защо не ви е страх да ходите по тмагазините, уважаеми учители? Как се доказва категорично , че се заразявате именно в училище, само защото го твърди министъра ли?Вие си подритвате трудовите книжки..Има памдемия от параноя и истерия, но умишлено я разпалват и ето го тезултатът.
25
3
 
7
 
! Отговори
Държавата Вашата Май преди 3 години
Държавата се БЕЗПОКОИ за ДЕЦАТА по-бързо да избутат началните класове, за може ПО-БЪРЗО да са готови за пазара на труда и да заработват пари за данъци и чужди пенсии и осигуровки.
24
3
 
5
 
! Отговори
Даскаловски преди 3 години
Според авторитетни медии и добре звучащи имена, които не може и да запомним се правят задълбочени проучвания и анализи за това колко е вредно онлайн обучението, дистанционното обучение и работата от вкъщи.Аз нямам нищо против дистационното обучение, НО ТАКА НИ КАЗВАТ ЕКСПЕРТИТЕ да се ходи на училище и на работа всеки ден до пустеещите офиси. Предлагат дори данък за работещите дистанционно, за да било справедливо баланса и да не се допуска хората да спестяват пари.
23
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учителите ни са толкова нискоинтелигентни, че не могат да се усетя, че с онлайн обучението ще станат напълно излишни. Ама пуста истерия, трябва да са в крак с останалото квичащо стадо.
22
3
 
4
 
! Отговори
Официалните власти преди 3 години
КАЗВА ВРЕДНО Е дистанционното обучение и това е! ПОЧВАТ ДА ПИШУРКА КАК дистанционната работа от вкъщи е вредна за здравето и психиката. Хората как били страдали в изолация от вкъщи да работят. Деца също били жертви от пагубни последици на психика и здраве и затова НЕ трябва да учат вкъщи и без компютър.СЕГА НА КОГО ДА ВЕРВАМЕ? КАКВО ПРАВИМ?
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училищата да не чакат централно решение от абдикиралата ни власт, а да преминават онлайн!
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свърши се с образованието. Маските са само първата стъпка.
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много от родителите се обявяват против дистанционно обучение. Защо ли. Време е учениците да се научат на малко повече самостоятелност и отговорност. От 5 до 12клас би трябвало да могат да правят повечето неща сами. Може да се намали новия материал за сметка на повече упражнения. Не говорим за упражнения по химия естествено. Но да се четат книги, да се решават задачи, да се спортува,да се рисува, да се учат думи по чужд език-все неща, които не изискват присъствие на учител, нито компютър.
18
9
 
11
 
! Отговори
ние и аз преди 3 години
ДА СА ЗАКРИАТ СИЧКИ ОЧИЛИЩА НЕМА НУЖДА ОТ ТЕХ И ТАКА СМЕ СИ УБРАЗОВАНИ
17
6
 
7
 
! Отговори
Ел обучение преди 3 години
Трябва да има само електрическо обучение докато се нормализира малко обстановката, а не учители и техни близки и родители на ученици и техни близки и близки на близките и техни близки д а стават жертва на вируса.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До учителТова и направих преди месец! Лекарите са на превършване, сега идва редът на училтелите. Много скоро ще разберете за какво иде рече! Няма ли учители, няма да има никого след 15-20 години. Поне не в тази държава. Впрочем и държава няма да има.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Ти представяш ли си ако както искаш ти един учител преподава на няколко класа, какво проверяване на домашни и тестове ще му се струпа на главата? То не е само да си изпее урока пред децата! Ама ти не виждаш до там и затова мислиш, че е много лесно...
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми махнете прозрачните прегради в магазините, аптеките, банките... и започнете да общувате с клиентите си, както се общува с деца. Учителят не е пъдарин, за да тича след 30 каприза, особено при тези условия.
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то май не само там,особенно където има много ромове,знаете как !в малък град съм ,виждам пред училище рими на тълпи без маски ,къде е господина Вълчев ,или си затваря очичките ,че те им правят класовете ,2 да не стигнат клас не може да има ,съответно и учители у др.персонал ,явно за това не закат тия Ман. ..