Психическата стабилност на децата онлайн - едва 2 седмици

След това те започват да се преуморяват, липсва им комуникация
24 ное 2020 14:00,
25
Психическата стабилност на децата онлайн - едва 2 седмици
Снимка: БГНЕС

Максималната психическа стабилност на учениците, които са на дистанционно обучение, е две седмици. Това заяви пред БНТ педагогическият съветник Вирджиния Трайкова.

"Това, което забелязахме и при предишното дистанционно обучение е, че максималната психическа стабилност на учениците е максимум две седмици, след което те започват да се преуморяват, започват да усещат липсата на комуникация с приятели, на това да бъдат с хора, и всичкото това им се отразява на възможностите за възприятие", обясни Трайкова.

От понеделник по-големите ученици се върнаха в реална класна среда. По последна информация обаче те ще останат в класната стая едва до петък.

Още по темата

В 1 "в" клас трябва да има 24 ученици, но в момента те са максимум 15. Дали са болни или под карантина все още не се знае, но това вероятно ще са едни от последните им часове в клас за 2020 г.

Учителката на децата сподели, че не се притеснява, защото те вече са преминали една седмица дистанционно обучение, тъй като са били под карантина. По думите ѝ те са справили добре, а с помощта на родителите - ще се получи и сега.

За момента учителката подкрепя предложената от здравния министър мярка всички ученици да преминат на дистанционно обучение.

"Може би съм "за", защото положението е много тревожно. Аз виждам колко деца отсъстват. Една голяма част от тях преминаха доброволно на обучение от разстояние", обясни учителката.

Зам.-директорът на училището Симеон Ангелов изрази съжаление, че при 5-и и 12-и клас ще има голямо натрупване на престой вкъщи, защото те от началото на ноември са дистанционно и по този начин ще прекарат цели два месеца в домовете си.

Зам.-директорът каза, че за последните четири седмици всяка седмица карантинира по два или четири класа и това опустяване по коридорите притеснява преподавателите. Въпреки това до този момент няма подадени заявления за отпуск поради притеснения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия малчугани бре,те са едни малки душички и тая криза едва ли ще им навреди много,даже и да бъде обявена нулева учебна година не е болка за умиране,ама виж родителите им като останат без препитание това вече ще е фатално!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България кърти с психическа нестабилност!