Родители на първолаци и деца в ДГ в София са против затварянето

Те смятат, че онлайн обучението ще е пагубно за най-малките
Обновена: 24 ное 2020 12:30 | 24 ное 2020 12:30, Ния Христова
91
Родители на първолаци и деца в ДГ в София са против затварянето
Снимка: БГНЕС
Родители на деца от първи клас и на детски градини в София не са съгласни със затварянето на училищата и детските заведения. Според тях онлайн обучението на първолаците ще бъде пагубно, тъй като "нищо няма да научат", предаде БНР.
 
Родители смятат, че организацията до този момент в детските градини и прилаганите противоепидемични мерки са показали своята ефективност.
 
Ето какво казаха те:
 
"Не ми се иска да си оставаме в къщи. Това ще е пагубно. Предполагам, че и други грипове от януари ще започнат, което означава, че ще останат поне до март-април и ако е първолаче, не знам, какво точно ще се случи и дали нещо въобще ще научи. Хората ще останат без работа. И в един момент, да не стане така, че ще умират от глад, не от вируса".
Още по темата
 
"Работещите хора автоматично трябва да си останат в къщи и това е голям проблем. Все пак някой трябва да ни плаща сметките. Цяло лято се показа, че в градините явно проблем нямат, тъй че не съм сигурен, че мерките трябва да засегнат точно и детските градини. Не е хубаво да се затваря всичко навсякъде".
 
"Като говорим за затваряне на държавата, първо посягаме на учебния процес, след това на ресторанти и молове и др. Най-големият ужас е за малкия бизнес, просто паднаха косвена жертва на късно въведени мерки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Моят извод е," че няма нужда да се дават заплати на хора които не ходят на работа. Не виждам защо трябва да се затварят детските градини и началните училища че и заплати да ви се плащат без да работите. Ми то така ще я караме от тук до края на света.Който може да работи дистанционно или работата му не е обществено наложителна само той може да не работи, останалите как ще ви дават заплати без да сте работили.
23
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не е длъжен да рискува здравето си и това на семейството си, защото не искате да си гледате децата. Майка ми е учител, има много болни колеги, които не са в добро състояние и аз не удобрявам та да се връща отново в учебното заведение.
22
23
 
6
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Не тормозете децата заради зомбирани възрастни! Децата не боледуват от ковида!
21
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Овча мисъл Верно че мисълта ти е овча то наистина по добре родителите да не си дават децата на лепички с такава мисъл.
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 111 От къде знаеш че децата не боледуват от ковидчето. Понеже това е една от инсинуациите които пуснаха още в началото на пандемията за да накарат хората да повярват в нещо съмнително. Повечето хора са чувствителни на тема деца и затова е измислено това че децата не боледуват но разнасят болестта, все наивни твърдения които нямат нищо общо с действителността. Децата имат слаба имунна система но те по принцип са устроени че преживяват докато възрастните не. Не се поддавайте на грешни внушения.
19
5
 
20
 
! Отговори
Овча мисъл преди 3 години
Против са защото няма кой да им ги гледаА хората които се грижат за тях ще мрът и после оак няма да има кой да им ги гледа
18
5
 
16
 
! Отговори
Не искам преди 3 години
Това е шега разбира се! *** е време да бъде запрян - насила! Живота е по-важен от плюскането и препиването с домашна ракия!
17
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Драги майки, а с учителите какво правим? Те са длъжни да приемат вашето решение, независимо какви са последиците за тях?А ако се разболеят - за вас е важно едно, да се намери заместник. Но учителите, мили майки, не са предмет, който да смените като се счупи.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не искам Надявам се че се шегуваш но е така. Точно това е нивото на ПЕРСОНАЛА.
15
4
 
26
 
! Отговори
Майка преди 3 години
Вижте какво всички знаем, че от присъствено обучение по-добро няма, но на каква цена. Или докато мечката играе в двора на съседа, всичко е наред. В болниците е страшно, както сме тръгнали и онлайн няма да има учители да ни преподават. Мисля, че мерките са разумни, макар и закъснели. Винаги има начин, стига да иска човек, иначе намира хиляди оправдания. Нека да дадем "въздух" на лекарите. Защото многото деца които останаха сираци не ги успокоява, че ходят присъствено, те си искат любимия човек.
14
2
 
5
 
! Отговори
Браво г-жо ! преди 3 години
До Не искамБраво, точно така !
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбе защо не ви освободят вас главочите, заради които тая малка държава пламна. Училищата заразяват други хора по веригата бе главочи. Не ви ли светна най-после нещо в изпраните и изгладени мозъци. Аман от ***!!
12
16
 
4
 
! Отговори
Не искам преди 3 години
Аз съм децка очителка и не искам децата да се затварят. Вироси винаги е имало. Какво ще ядем вкъщи?
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак е за месец два, може да се справим.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом са против, значи са повече жертви: родители, учители, баби, дядовци, да не дава господ и деца (защото вече и у нас има случаи на много млади хора) А който беше за повече жертви, как му беше иметоо... Убиец (самоубиец) ???
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката дали е актуална? От някое голямо столично училише, питам защото в класа на сина ми са 28 деца.
8
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не виждате ли че болниците са препълнени. Аз не виждам нищо лошо да се затвори за един месец. Ще намалеят болните и пак ще се отвори държавата. И аз имам малко дете все ще се оправим някак си. Трябва да има толерантност и от двете страни. Според мен даже закъсняха мерките със затварянето. Скоро почина познат на 46 години.
7
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги разбирам тези родители. Ако се заразят кой ще им гледа децата? Аз още от първи клас се прибирах сам у дома с едно съседче, хапвах, подготвях си уроците и домашните и после игра, докато се приберат нашите от работа. Преглеждаха ми домашните и препитваха урока на бързо. От работа не им оставаше много свободно време. Излизаха в 6:30 и се прибираха в 19.
6
20
 
9
 
! Отговори
бг родител преди 3 години
Ние сме против да се грижим за децата си, да отиват в училището и там да ги заразяват, тровят, каквото искат, само да не са ни на главата!Или махате мерките или ще свалим правителството!!!Бойко народа иска да го чуеш иначе те сваляме!!!!
5
7
 
32
 
! Отговори
Тони преди 3 години
До кога ще има група от хора, които смятат, че са по-компетентни, по-хитри и че за тях е нужно други правила. Живеем във време в което нищо не е и няма да бъде като преди... свиквайте и преорганизирайте живота си. И да на хората с деца ще им се наложи да си ги гледат, а не да ги оставят в институция и да плюят после, че не ги била на учила на нищо!