Учениците в класните стаи чак на 4 януари

Детските градини отварят врати на 21 декември
62
Учениците в класните стаи чак на 4 януари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първи ще бъде възстановен учебният процес в детските градини. Най-късно на 21 декември ще отворим градините, каза пред бТВ министърът на образованието Красимир Вълчев.

„В училищата няма смисъл да се връщат децата за 22 и 23 декември, по-разумно е да тръгнат на училище на 4 януари“, добави министърът, като уточни, че завръщането на учениците в клас зависи от епидемичната обстановка.

„Няма съмнение, че децата малко или повече са преносители на коронавируса. Трябва да намалим средата на епидемично въздействие. Да, Франция и Англия са изключение с отворени училища, но повечето държави затвориха училищата“, каза Вълчев,цитиран от БГНЕС.

„В последните седмици имаме много заразени учители, имаме и смъртни случаи, най-важното е да съхраним здравето на учителите“, посочи той.

По думите му образователните пропуски може да се компенсират през юни месец, но животът на хората не може да се компенсира.

„Имаме компенсаторно обучение в електронна среда, някъде е по-добро, другаде не толкова… В детските градини нямаме ефективна възможност за обучение в електронна среда, то не е и подходящо за градините“, подчерта Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
хм преди 3 години
Стана една ...
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39 "...образуванието..."Има ли смисъл да се коментира мнението ти.....
39
6
 
4
 
! Отговори
7 преди 3 години
Ама контингентът на детските градини много издържлив, бе!!!Все са първи....отвориха през пролетта, караха цяло лято, та досега!На 21 декември да отварят пак първи, другите ......няма нужда.А малките вирусоносители се бутат навсякъде.Кого ли трябва пък да пазят???
38
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев, не говори глупости ,моля. Някой от нас сме чели повече от половината на Винету том първи като шефа ти..Но той е пожарникар простено да му е...Та по темата : Не само Франция и Англия ставиха училищата да работят . Почти всички европейски държави с малки изключения затвориха ВСИЧКО ,но оставиха образуванието да се развива. Може би ТАМ вируса ги обикаля учебните заведения,но обича българските ...Но и мотивите тук са повече от ясни - премиера е *** с каруцарски речник и една гънка на мо
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На една съседска баба внучето го е видяло ...Повърна.
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо и поради каква причина бяха затворени детските градини изобщо. Защо те непрекъснато от около 20г. ползват някакви права все едно са училища но не са. Защо ползват ваканции като училищата без да имат ни най малко натоварването което имат учителите. Детските градини на времето работеха нормално и хората ходеха на работа спокойно че детето им в детска градина. Каква е тая разпасана команда сега, ми те не са училища. Много нескромни са и постоянно са във ваканция и преди вируса имаха по няколко
35
1
 
12
 
! Отговори
все си зиян преди 3 години
До миналата седмица те про клинаха даскалята, които се страхуваха за живота си,а сега - остналите!
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя кръволок не се засити с 40 учителски трупа. Иска още и още!
33
1
 
11
 
! Отговори
Тъй, де! преди 3 години
На 4 януари 2022 г.!
32
2
 
8
 
! Отговори
хъ преди 3 години
До куху дъну2 + 2 прави 3, щом герб нареди!
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще видим, ако ги пуснем децата че с вашата управия само трупове бройм
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До края на учебната година всички ученици и студенти на дистанционно.Какво ще кажеш г-н министър? Студентите по медицина ще оперират виртуални хора от компютъра и ще лекуват. За какво им е реално присъствено обучение? И без това лекарите ни "лекуват" по фона каква е разликата.Така и агнето цяло и вълкът сит.
29
3
 
5
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
МЛАДЕЖТА, УЧЕНИЦИТЕ... ОЩЕ ПО ПО НАЙ ВЪВ ЕВРОПА И НА ПОЛОВИНАТА СВЯТ. БРАВО ЗАДАВА СЕ ОЩЕ ЕДНА 0 ЗЕРО ГОДИНА. НЕМА НЕМА...
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев, ако поне малко уважаваше институцията, която те хрЪнтуткаше,щеше ВЕДНАГА да подадеш оставката си.
27
5
 
6
 
! Отговори
До май преди 3 години
Месец никакви училища!
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уау... Този да не е изживял катарзис? Такава радикална промяна в мисленето... Все пак се радвам, че е стигнал до прозрение, ама що трябваше да е толкова късно и да умрат толкова хора?!?
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надписът и лицето на снимката нещо не се връзват.
24
4
 
17
 
! Отговори
... преди 3 години
Е тоя ***, на снимката, дето е министър на образованието - Септември като почна учебната година се кълнеше че няма да се затварят училища. 2 месеца по късно - всички училища са затворени.А що е *** ли? - Ми щото ни знае да пише, ни да чете, ни да говори. Човек, който казва "УчИницитИ", не мога да го призная за грамотен. И това е министъра на образованието. Ужас.
23
8
 
11
 
! Отговори
Тъпаците в парламент преди 3 години
не искат по умни от тях, затова не образоват децата, искат простаци да има!
22
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Ако бях жена, нямаше да ти пусна!