Вълчев: Над 35 000 деца не могат да учат ефективно онлайн

Над 10 процента са децата, които не посещават редовно училище
30 ное 2020 11:11, Ния Христова
97
Вълчев: Над 35 000 деца не могат да учат ефективно онлайн
Снимка: БГНЕС
"Между 35 000 и 40 000 деца няма да се включат ефективно в онлайн обучението. Част от причините не са само липсата на устройства и интернет, но и заради липсата на отношение към образованието. Над 10 процента са децата, които не посещават редовно училище". Това каза образователният министър Красимир Вълчев в ефира на Нова тв.
 
"В Монтана вече има изчезнали устройства, предоставени за онлайн обучение на децата, и ще ги търсят по заложните къщи", допълни той.
Още по темата
 
Той допълни, че учениците, които ще се обучават онлайн до 21 декември, са над 700 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 73Имам множество познати програмисти, наблюдението ми е, че повечето са просто code monkeys. Продуцират или копират еднотипен код, без каквато и да е мисловна дейност. За сметка на това се имат за голямат работа, защото заплатите им са по-близо до европейските поради това, че са ишлемари (подизпълнители). Познавам и интелигентни програмисти, които наистина правят добри пари и имат основание за самочувствието си. Бих предположил, че добрите са <5% от всички, както във всяка професия.
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦцццНа това в пети не трябва да му помгагаш, не и по време на часовете. Ако има нужда от твоята помощ, то имате нужда от друга, по-специализирана такава.
87
4
 
11
 
! Отговори
Цццц преди 3 години
Не са само тези деца, а и останалите. Днес направо се побърках двете деца в една смяна и двете госпожи да говорят. След като ги раздели по стаите започна ужасът да обикалям по стаите за да им помагам едното е в първи клас другото в пети, представям си ако бях и учител. Как измислих те тази дивотия или нулева година или без лятна ваканция. Този вид обучение е пълна пародия. Щеше да е добре, но не повече от 1-2 седмици.
86
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо проспахте лятото? Знаеше се, че зимата ще бъде трудна.
85
2
 
17
 
! Отговори
от село преди 3 години
Вълчев това са децата където ефективно за записани в системата ,а ходят неефективно от дъжд на вятър в училището ,докато получат помощите за първолак и запълват списъка на някоя паралелка за да не се закрие.
84
1
 
8
 
! Отговори
Евала преди 3 години
Те са общо към 55 000 , а 35 000 не могат да учат...ще падна. Събрали са се най-големите гений в тая държава да мислят ефективни мерки и закони !
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Програмист - "Корпоративна ***, която ни води към Ceberpunk 2077, прави се на умна, но е поредното гладно капиталистическо пpace"
82
1
 
6
 
! Отговори
73 преди 3 години
До АнонименКато програмист с дипломи по "Компютъни науки" и "Софтуерно инженерство", смея да твърдя, че "програмистите", като цяло не сме с толкова високо IQ, колкото им се иска на повечето. Ама какво разбирам аз! Кодя от 11 годишен и съм бил в три университетета и 4 държави!
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни занимавай с ромите, те са проблем от 30 години, който не можахте да оправите, така че последният кусур им е онлайн обучението в махалата, те така или иначе от образование не се интересуват, няма и да започнат. Въпросът е с нашите деца какво смятате да правите , пак няма никаква яснота, защото лятото 3 месеца и повече, добре си починахте и сега стоите като в небраното лозе! Можеше по-рано да започне учебната година, можеше децата да не се тъпчат по 30 в стая, за да не се стига до тук
80
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 58 Не съм програмНейронната мрежа .... ахаххахахахахахахаха. А ANN на какво е абревиатура? И защо си сложил "numpy" в кавички, а Tensorflow не? Доста непостоянен стил.Библиотекта я има и за други езици, благодаря за смешките :)И отново - не е нужно да имаш познания по TF или в ML, като цяло, че да си програмист. Все пак, само допреди 6 години, занимаващите се с DS бяха 1/20 от бройката, която са днес.
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете децата на мира !Кой изобщо го сътвори тоя ковид 19 Спирайте тотално всички училища до септември докато изчезне тоя така наречен ковид.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва много промени да се направят в образователната система
77
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Махайте го това онлайн !!!" - мутростроител се познава от километър. Мъни, мъни го заставят да реве , а за децата въобще не го е еня.
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То в България изобщо не се учи я направо по добре повече изобщо да не се ходи на училище
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление това са същите деца дето не ходеха въобще на у-ще, етноса е ясен. А министъра да спре да лобира за мутренските фирми по ремонт и поддръжка на сграден фонд. До гуша от лобисти-фашисти.
74
2
 
2
 
! Отговори
Неграмотник преди 3 години
Абе програмисте, ти имаш ли представа какво вършиш, и за какви пари? Само за информация, в Германия Програмист на свободна практика, успява да си докара 100хил. евро на година. и то като си скъса *** от работа. Разбирай всеки ден по 12 часа. А ти, видиш ли избираш за кого да работиш. Май точиш карти ми се струва. Т.е. избираш картите на кои хора да източиш.
73
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То нали знаете, че не само програмистите, а по-принци хората с високо IQ изобщо не са от най-работливите, а и едва ли биха се навили и поддали на експлоатация и манипулация от български работодател тип овчар.
72
2
 
2
 
! Отговори
Koj преди 3 години
Кой даде like-a си за програмиста? И за какво? Заради заяждането?
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно предпочитате накъсан образователен процес - тоест, учениците да не учат материала си, а просто да са на училище, на занималня. Ама нали всички са компетентни.... Нарушеното общуване с връстниците и дългите часове пред компютъра са малкото зло, повярвайте ми.
70
7
 
10
 
! Отговори
6 преди 3 години
Спрете тази инквизиция с децата ! Какво означава 4 до 7 часа пред компютъра ?Освен това и липса на социален контакт , увредено зрение ,родител в отпуск , липса на обратна връзка с учителя и т.н. и т.н.МОН са неграмотни педагогически и психологически и медицински ! Имитация на обучение ! Пълен фалш !Спрете тези некадърници докато не са увредили децата ви съвсем !